Nasze Miśki - MSS Zielona żaba by Bizi78.
Hugo - 07-06-2015, 17:59
O, skoro już mowa o reflektorach do SS to może ktoś już rozklejał reflektory i klosze w tym aucie? Jak to idzie, da się w ogóle, bo różnie to bywa... Właśnie jutro mam zamiar je rozklejać, bo w lewym ktoś chyba nieumiejętnie kręcił regulacją i odbłyśnik lata luźno w reflektorze i co chwilę przepala się żarówka
Bizi78 - 07-06-2015, 18:04
Hugo napisał/a: | w lewym ktoś chyba nieumiejętnie kręcił regulacją i odbłyśnik lata luźno w reflektorze i co chwilę przepala się żarówka |
Sprawdź najpierw czy silniczek dobrze trzyma odbłyśnik .
Hugo - 07-06-2015, 18:49
Bizi78 napisał/a: | Sprawdź najpierw czy silniczek dobrze trzyma odbłyśnik | W dolnym narożniku przy kierunkowskazie wyraźnie trzyma, wiec na silniczku "wisi". Od strony atrapy lata luźno.
Bizi78 - 10-06-2015, 11:31
Dzisiaj Żaba został nareszcie odebrana po 3tyg z warsztatu blach-lak .
Mały zgrzyt, kot chciał się zakolegować z Żabą i podrapał delikatnie maskę i błotnik .
Na błotniku po malowaniu też powstał rzucająca się w oko morka .
Delikatna polerka na miejscu i może być.
Koszt roboty kielicha i nadkola 1050zł + reperaturka 150zł.
Fotki postaram się wstawić jak zrobię .
Hugo, jak tam rozklejanie lampy
Hugo - 10-06-2015, 12:53
Bizi78 napisał/a: | Hugo, jak tam rozklejanie lampy | Dałem sobie spokój. Wyjąłem lampy, wyjąłem żarówkę H4, wsadziłem palec przez otwór na nią, pociagnąłem i kulka wskoczyła na swoje miejsce. Odbłyśnik trzyma się jak należy. Plastik (obudowa) reflektorów i kierunkowskazów wygląda na strasznie tandetną, twardą i kruchą. Do tego klosze są plastikowe. Teraz myślę, że mam reflektory i kierunkowskazy przednie od Carismy I z połamanymi uchwytami, a tam są obudowy z takiego samego plastiku, więc w wolnej chwili poćwiczę na nich. Tylko Cari ma szklane klosze reflektorów, ale klosze kierunków są też plastikowe. I tak chciałem odzyskać z nich klosze, bo są OK. Reflektory chciałem rozkleić żeby przy okazji umocowania odbłyśnika pomalować dookoła maskownice w nich i w kierunkowskazach na czarno Świetnie by to wyglądało do fioletowego lakieru. Napewno muszę dać klosze reflektorów do spolerowania, bo w ostatnim czasie strasznie zmatowiały, ale mam "za ścianą" kumpla, który robi to zawodowo, więc będą jak nowe.
Bizi78 - 10-06-2015, 17:44
Prawdopodobnie po koniec miesiąca będę miał lampę (przedlift) do testów, jak coś to mogę ci podesłać .
Tutaj fotka nadkola :
Bizi78 - 10-06-2015, 18:04
Przed chwilą wpadł kurier i przyniósł :
Jeszcze czekam na papier wodny 3M i zabieram się za lampy .
Hugo - 10-06-2015, 21:09
Bizi78 napisał/a: | Jeszcze czekam na papier wodny 3M i zabieram się za lampy | O myślimy o tym samym... Koniecznie powiadom o efektach. Bizi78 napisał/a: | Prawdopodobnie po koniec miesiąca będę miał lampę (przedlift) do testów, jak coś to mogę ci podesłać | Spoko, zobaczymy jak mi pójdzie z kierunkiem od Carismy, jak rozkleję kierunek (plastikowy klosz) to reflektor od SS też powinien pójść.
AidsD - 13-06-2015, 15:09
Bizi78 napisał/a: |
Podstawa to sprawdź czy jest tam prund . |
Ha prund się znalazł - całe 2,5A a do zasilania wentylatora potrzebuję ledwo 0,3 więc teraz tylko trochę poczekać aż zrobi się chłodniej i mogę się bawić
Hugo - 13-06-2015, 22:03
Rozkleiłem reflektory od Carismy, a właściwie klosze odpadły same. Ktoś już je odklejał i skleił byle jak. Kierunkowskazy są sklejone na klej podobny do Super Glue tylko biały, podgrzałem mocno obudowę kierunkowskazu dookoła, wsadziłem w jednym miejscu śrubokręt i klosz odskoczył od obudowy po całości. Nic nie pękło.
Bizi78 - 13-06-2015, 23:24
Hugo napisał/a: | wsadziłem w jednym miejscu śrubokręt i klosz odskoczył od obudowy po całości. Nic nie pękło. |
Szybciej by pękło jakby klosz był szklany .
Kurcze miałem przez weekend zrobić lampy a papier wodny idzie już tydzień czasu i dojść nie może .
robertdg - 14-06-2015, 10:38
W sklepie lakierniczym byś dostał od ręki
Hugo - 14-06-2015, 10:39
Bizi78, a możesz zdradzić technologię jaką będziesz polerował reflektory? Jakie papiery i w jakiej kolejności? Może sam zrobię
Bizi78 - 14-06-2015, 10:55
Ze względu na stan nowych, używanych lamp, których stan oceniam na 4+ planuję:
-umyć lampy
-papier wodny 1500 - ręcznie
-papier wodny 2000 - ręcznie
-papier wodny 2500 - ręcznie
-Ultra-Clear Lens Polish - pasta polerska z zestawu Headlight Restoration Kit - polerką na wiertarce
-Ultra Clear Lens Protectant UV - płyn zabezpieczający powierzchnię po renowacji z zestawu Headlight Restoration Kit
Tak mam w planie i takie komponenty zakupiłem .
Oczywiście wszystko wyjdzie w praniu .
Bizi78 - 15-06-2015, 21:43
Dzisiaj musiałem wymienić żarówkę w tylnym pozycyjnym, bo się popsuła .
Dodatkowo zapalił się CE (auto śmiga normalnie), jutro muszę podpiąć Żabę pod .
|
|
|