To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Odyseja Seichan

Jaro1974 - 13-04-2016, 23:37

U mnie po dwóch wymianach nic się nie zmieniło :wink:
Seichan - 14-04-2016, 00:25

Owczar napisał/a:
Jest LPG?

Nie.
I nie będzie ;)
MichciuGT napisał/a:
a ja polecam zmienić olej

Olej był zmieniany miesiąc temu. Honda jest pod opieką Serwisu Mitsumaniaków ;)

CE pojawił się po raz pierwszy od wymiany skrzyni, tj. od września 2015 r. Wcześniej pojawiał się regularnie.

MichciuGT - 14-04-2016, 07:34

LPG to dobra opcja, są czystsze spaliny i błędu z katalizatorem nie powinno być, a mamy 21 wiek i znaleźć fachowca od gazu to nie problem, najlepszej jakości są z wtryskiem lpg w fazie ciekłej, wtedy nie potrzeba parownika.

Seichan rozważ LPG, opłaci Ci się i nie będziesz narzekać na spalanie, będziesz bardziej dbać o bezpieczeństwo na drodze, a nie o lekką nogę ;)

_Slawek_ - 14-04-2016, 08:06

W tym autku pomimo gabarytów nie ma miejsca na zbiornik LPG. Przeważnie ludzie w odysejach i siennach wrzucają butlę do bagażnika, a wtedy traci się możliwość składania pełnego 3 rzędu siedzeń. Jest jeszcze opcja butli w miejsce środkowego schowka pod nogami, ale nic dużego tam się nie zmieści i trzeba by na trasie tankować co 200 km.
Zresztą biorąc pod uwagę ceny sond i katów do odyseja, to taka instalacja jest średnio opłacalna.

Seichan - 14-04-2016, 09:12

MichciuGT, nie zrozumieliśmy się ;)
Lekkiej nogi nie mam i ekonomiczna jazda do moich priorytetów nie należy. Spadek spalania nastąpił po wymianie skrzyni z 19l/100 km do 15-16 l/100 km po mieście.

Gazu w hondzi nie będzie, ze względów, o których pisze _Slawek_.

mjsystem - 14-04-2016, 12:07

Seichan napisał/a:
Gazu w hondzi nie będzie, ze względów, o których pisze _Slawek_.
Pozostaje jeszcze ta opcja :

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

MichciuGT - 14-04-2016, 12:47

Seichan, a to przepraszam, rzeczywiście co innego miałem na myśli.
Piwor - 14-04-2016, 19:19

Wymień płyn hamulcowy. Pomoże.
Seichan - 26-05-2016, 01:57

I Paweł uciął wszelką dyskusję :badgrin:

CE zniknęło i nie wraca. Hondzia pokazała, że umie latać z wiatrem i z górki - i zerwała kaganiec nałożony jej przez fabrykę. Wprawdzie przy tej prędkości zrobiło się ciut za głośno, ale można jej to wybaczyć ;)

Nawet spalanie przeboleję :twisted: