Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. IV czyli REANIMACJA
vince_81 - 11-02-2012, 20:56
Owszem, choroba, i to przewlekła A w związku z tym wszystko im się należy, no bo przecież ciężko chorzy są...Aha, no i jeszcze składki płacą To nic, że tak naprawdę ich składki są z naszych kieszeni
Bardzo często mam styczność z takimi ludźmi z racji wykonywanego zawodu. I nieraz mi taka zapita łajza w twarz pluła, a ja nie mogłem palcem kiwnąć Oni po prostu musieliby zostać do roboty zagnani. Jakiejkolwiek - w każdym mieście znalazłoby się jakieś zielsko do wyrywania czy śnieg do odgarnięcia. I wtedy proszę bardzo, zasiłek się należy. A najlepiej ten zasiłek dać jako bony żywnościowe, to winiucha za to nie kupią. Proste jak drut, ale dla miłościwie nam panujących chyba za trudne. Zresztą oni mają ważniejsze problemy - słabe Euro, kryzys w UE... to nic, że mityczny
Efa!, można takiego gościa dać na przymusowe leczenie. Rodzina zgłasza sprawę do sądu, a sąd może wydać nakaz leczenia i wtedy delikwent może się nie zgadzać, ale na odwyk pójdzie. Jak nie sam, to można go siłą doprowadzić do szpitala. W teorii proste, w praktyce różnie bywa . Ale próbować warto.
Cezar - 11-02-2012, 22:17
vince_81 napisał/a: | A najlepiej ten zasiłek dać jako bony żywnościowe, to winiucha za to nie kupią. |
Tak wlasnie jest, tyle tylko ze takie bony latwo zamienic na gotowke i alko juz mozna kupic.
robertdg - 11-02-2012, 22:28
vince_81 napisał/a: | ten zasiłek dać jako bony żywnościowe, to winiucha za to nie kupią. |
Cezar napisał/a: | tyle tylko ze takie bony latwo zamienic na gotowke i alko juz mozna kupic. | Nawet jak żywnośc dostaną to są w stanie zamienić na papier i kupić za to alko
vince_81 - 11-02-2012, 22:30
Cytat: | Tak wlasnie jest, tyle tylko ze takie bony latwo zamienic na gotowke i alko juz mozna kupic. |
No tak, dla chcącego nic trudnego Zresztą zawsze zostaje "Błękit Paryża", inaczej zwany "Jagodzianka na kościach"
stary alfer - 12-02-2012, 11:02
Zmarła Whitney Houston...
Efa! - 12-02-2012, 11:07
vince_81 napisał/a: |
Efa!, można takiego gościa dać na przymusowe leczenie. Rodzina zgłasza sprawę do sądu, a sąd może wydać nakaz leczenia i wtedy delikwent może się nie zgadzać, ale na odwyk pójdzie. Jak nie sam, to można go siłą doprowadzić do szpitala. W teorii proste, w praktyce różnie bywa . Ale próbować warto. |
Dziękuję Ci, vince. Dziś przekażę info koleżance.
Hm... Whitney ***
vince_81 - 12-02-2012, 11:14
stary alfer napisał/a: | Zmarła Whitney Houston... |
Też właśnie przeczytałem. Stara nie była, więc pewnie niedługo jej lekarza też dopadną, jak rodzinka Dżeksona
Efa!, nie ma sprawy
mjsystem - 12-02-2012, 12:01
vince_81 napisał/a: | Też właśnie przeczytałem. Stara nie była, więc pewnie niedługo jej lekarza też dopadną, jak rodzinka Dżeksona |
Ją wykończyły narkotyki i alkohol. Niestety dusza artysty podatna jest na takie zagrozenia. Do dzis najbardziej charakterystyczna muzyka kojarzy się z ludźmi, którzy w ten sposób odeszli. Hendrix, Winehous, Joplin, Morrison, Presley, a nawet Riedel i Skibiński... oraz dziesiątki innych..
xylen - 12-02-2012, 13:22
[quote="Efa!"] vince_81 napisał/a: |
Efa!, można takiego gościa dać na przymusowe leczenie. Rodzina zgłasza sprawę do sądu, a sąd może wydać nakaz leczenia i wtedy delikwent może się nie zgadzać, ale na odwyk pójdzie. Jak nie sam, to można go siłą doprowadzić do szpitala. W teorii proste, w praktyce różnie bywa . Ale próbować warto. |
Dziękuję Ci, vince. Dziś przekażę info koleżance.
pamiętaj ze na takie leczenie nawet jeśli sąd zadecyduje czeka się miesiącami, trudno przyspieszyć procedurę ze wzg na brak miejsc w państwowych ośrodkach..
JCH - 12-02-2012, 18:18
stary alfer napisał/a: | Zmarła Whitney Houston... |
Ku pamięci Whitney...
Krzyzak - 13-02-2012, 10:47
dziś rano jechała przede mną fabia i nagle otworzyła się jej maska
zdziwieniu kierowcy nie było końca...
vince_81 - 13-02-2012, 12:34
mjsystem napisał/a: | Ją wykończyły narkotyki i alkohol. Niestety dusza artysty podatna jest na takie zagrozenia. Do dzis najbardziej charakterystyczna muzyka kojarzy się z ludźmi, którzy w ten sposób odeszli. Hendrix, Winehous, Joplin, Morrison, Presley, a nawet Riedel i Skibiński... oraz dziesiątki innych.. |
Jackson też "czysty" nie był. Zmierzałem raczej do tego, że zaraz znajdą się chętni do zarobienia na jej śmierci
xylen napisał/a: | pamiętaj ze na takie leczenie nawet jeśli sąd zadecyduje czeka się miesiącami, trudno przyspieszyć procedurę ze wzg na brak miejsc w państwowych ośrodkach.. |
Napisałem, że w praktyce różnie bywa. Jak to w Polsce - zawsze pod górkę. Poza tym taki gość zawsze może po prostu dać nogę ze szpitala
Ale i tak uważam, że próbować warto. A nuż tym razem się uda
Krzyżak, a Ty byś się nie zdziwił?
Efa! - 13-02-2012, 13:36
xylen napisał/a: | pamiętaj ze na takie leczenie nawet jeśli sąd zadecyduje czeka się miesiącami, trudno przyspieszyć procedurę ze wzg na brak miejsc w państwowych ośrodkach.. |
Dzięki bardzo, xylen, każda informacja się przyda
Ale sobie dziś mimowolnie podriftowałam po Bydgoszczy . Ani jednej odśnieżarki nie widziałam w mieście.
stary alfer - 13-02-2012, 16:45
Bandycki napad kiboli Arki Gdynia na... siedmioletnich piłkarzy Lechii Gdańsk
...
(nie komentuję gdyż nie można przeklinać, a niestety nic innego nie ciśnie mi się na usta)
akbi - 13-02-2012, 16:52
...a później się tacy (kibole z sieczką zamiast mózgów) dziwią, że stadionów nie chcą im otwierać ...swoją drogą, ciekawe co z nimi zrobi policja ...zapewne jak zwykle NIC.
|
|
|