To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że...

Anonymous - 10-03-2009, 20:52

PiotrBe napisał/a:
...że rozrosła mi sie misiowa rodzinka, o kolejny pojazd nabyty troche przypadkiem.

kupiłeś tego Misia o którym mi mówiłeś??

koszmarek - 10-03-2009, 22:06

że dzisiaj mieliśmy miłego gościa w studio z Gdańska:) I Miły gość dostał od nas prezent dla młodego mitsumaniaka:) Przepraszam Kibloo, że miałam tak mało czasu :(

i że dzisiaj zaczęłam naukę wizażu pod okiem dyplomowanej wizażystki, a jednocześnie wokalistki www.viridian.pl :) I jestem strasznie zadowolona. Co prawda podstawy dopiero, ale trzeba od czegoś zacząć :)

tomusn - 10-03-2009, 23:18

Krzyzak napisał/a:
ja zrezygnowalem po 4 miesiacach, jak kolega mi uzmyslowil i nawet wyliczyl, ze 3 filar to wyludzanie kasy - samemu odkladajac i nic nie inwestujac uzbierasz wiecej...
tak Darku, lecz trzeba pamiętać że minimalny okres (nawet samodzielnego) oszczędzania to 30lat
szpala85 - 11-03-2009, 08:43

tomusn napisał/a:
Krzyzak napisał/a:
ja zrezygnowalem po 4 miesiacach, jak kolega mi uzmyslowil i nawet wyliczyl, ze 3 filar to wyludzanie kasy - samemu odkladajac i nic nie inwestujac uzbierasz wiecej...
tak Darku, lecz trzeba pamiętać że minimalny okres (nawet samodzielnego) oszczędzania to 30lat

ja też odkładam siano na osobnym koncie żebym miał na starość :wink: może kiedyś kupie sobie Lancera EVO 20 :lol:

painkiller - 11-03-2009, 08:52

...ogoliłem łeb na maszynką ma 0,5 mm i już sensacja w pracy (a to moja naturalna fryzura)...
Morfi - 11-03-2009, 08:59

Krzyzak, niestety mądry polak po szkodzie :( . Chciałem już pół roku temu z tym skończyć, ale prawnie wlasnie bez płacenia kary można było po 3 latach składkowych. Ogólnie dupa z tymi funduszami Ja miałem ten z Szwecji :P
tomusn - 11-03-2009, 12:08

ogólnie z funduszami jest problem, bo im zalezy na kliencie do pierwszej wpłaty, bo mają od klienta prowizję, potem są pobierane opłaty za zarządzanie przez cały okres oszczędzania, a potem dopiero wpłata idzie na konto...
czyli jak składać to długofalowo, płacić i czekać
procent składany rządzi, ale po 30 latach

Krzyzak - 11-03-2009, 12:12

tomusn napisał/a:
potem są pobierane opłaty za zarządzanie przez cały okres oszczędzania

razem jest ich 5:
- zarzadzanie
- kupno jednostek
- umorzenie jednostek
- administracyjna
- i jeszcze jakas - juz nie pamietam...
masakra

Kibloo - 11-03-2009, 20:07

koszmarek, spoko Maretzky postarał się coby mi kawy nie zabrakło...

spoko, ucz sie ucz

do nastepnego miłego zobaczyska

P.S. mały jak zobaczył prezent to zrobił "uuuuuu"

koszmarek - 11-03-2009, 20:14

Kibloo napisał/a:
P.S. mały jak zobaczył prezent to zrobił "uuuuuu"

Strasznie się cieszymy:) Mam nadzieję, ze go już obślinił :P

Kibloo - 11-03-2009, 21:33

koszmarek napisał/a:
Mam nadzieję, ze go już obślinił
jeszcze nie, bo chwilowo jeszcze nie wie jak sie obslinia misie, natomiast doskonale wie jak skutecznie obślinić tatusia... :D

pozdro

vendetta - 11-03-2009, 21:38

.. jutro idę do pracy :( koniec L4
rafq - 12-03-2009, 02:21

Krzyzak napisał/a:

- i jeszcze jakas - juz nie pamietam...

Na nowe felgi dla zarządzającego, średnio raz w tygodniu... :roll:

JJK - 12-03-2009, 19:42

jestem załamana, nie mogę sprzedać auta :(
Uwex - 12-03-2009, 19:58

JJK - sie nie łam ! na każde auto jest kupiec , jeśli nie przegłaś z ceną to pójdzie :)