To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Jeśli nie Lancer to co czyli jakie inne autka rozważaliście?

RalfPi - 12-10-2012, 09:18

clash napisał/a:
Ja teraz wszedłem w BMW 3.
Bomba!

Ale to już zupełnie inna para kapci :)

gzesiolek napisał/a:
clash, jaka roznica w cenie 2x ? 3x ?

BMW'iczka kosztuje (nówka) coś koło 130 koła...
A sensowny Lancer połowę tego :)

A za 130kafli to już można Ralliarta wciągnąć... :)

Student - 19-10-2012, 12:10

można dołożyć 30tys i wciągnąć EVO :badgrin: a potem wciagnąć BMW :lol:
Pawcho - 20-11-2012, 20:57

Panowie przymierzam się do kupna 2 samochodu/ dla żony/ :) i sprzedaży starego. Na początku spodobał się jej peugot 208 ale ostatni wpadł jej w oko hundai ix 35.Wiem, wiem rozrzut spory ale kto zrozumie kobiety. Hundai wiadomo ciut droższy i większy ale w sumie nieźle wygląda i jest w miarę dobrze wyposażony.No i mam zgryz. :oops: Może miał ktoś do czynienia z tym autkiem?
clash - 20-11-2012, 21:20

328i nie da się tak łatwo wciągnąć Evo.
8 biegowa sekwencyjna skrzynia.

Lucas123w - 20-11-2012, 22:29

Pawcho napisał/a:
Panowie przymierzam się do kupna 2 samochodu/ dla żony/ :) i sprzedaży starego. Na początku spodobał się jej peugot 208 ale ostatni wpadł jej w oko hundai ix 35.Wiem, wiem rozrzut spory ale kto zrozumie kobiety. Hundai wiadomo ciut droższy i większy ale w sumie nieźle wygląda i jest w miarę dobrze wyposażony.No i mam zgryz. :oops: Może miał ktoś do czynienia z tym autkiem?

Jest jeszcze KIA Ceed :D wiem że zaraz nas zlinczują że to nie auta i palą hektolitry paliwa ale lepszy to wybór niż zbajerowany Francuz czy też przepłacony mały VW lub Skoda.
Swego czasu prześledziłem fora i30 i Ceed'a i użytkownicy nie mają z tymi autami problemów.
Fakt w KIA piszą że spalanie mogło by być niższe ale nie wiem czy to kwestia nauczenia się auta, czy też te modele palą ciut za dużo :D

Pawcho - 21-11-2012, 18:24

no na pewno nie palą więcej niż lancerek pod moją stopą. W mieście min. 11 litrów-niestety :(
Poza tym ten ix 35 zaczyna mi się podobać. Niezłe wyposażenie niby suvik, cena nizła

krzychu - 21-11-2012, 18:46

clash napisał/a:
328i nie da się tak łatwo wciągnąć Evo.
8 biegowa sekwencyjna skrzynia.

Bądźmy szczerzy, komfort, wykończenie, cisza czy ewentualnie frajda zamiatania tyłem po stronie BMW.

Ale jeśli chcesz się porównywać z EVO X to z manualem nie ma szans (SST ma wolniejszy start) ale tu mówimy o prostce. Na zakręcie EVO-ka bierze każde BMW 3 jak chce i kiedy chce. A za 150 tys spokojnie wyrywasz X ze wyprzedaży rocznikowej.

clash - 21-11-2012, 23:44

Powiem Ci że gdzieś na trasie czy torze - zakręty i ogólnie jazda po stronie Evo.
Miasto (ale mówię o bardzo dynamicznym mieście przy najzwyższym spalaniu i przełożeniu sport bez esp) to już z tymi różnicami nie jest tak jaskrawo i można powalczyć jak równy z równym.

328i ma 5,9 do 100km/h. To już naprawdę nienajgorzej.

Natomiast nie powiem że nie mam pozytywnych myśli nt. jazdy lancerem, bo uważam że to auto prowadzi się jak po sznurku. Reaguje na każde drgnienie kierownicy, zwłaszcza na 18stkach.

krzychu - 22-11-2012, 06:55

clash napisał/a:

Miasto (ale mówię o bardzo dynamicznym mieście przy najzwyższym spalaniu i przełożeniu sport bez esp) to już z tymi różnicami nie jest tak jaskrawo i można powalczyć jak równy z równym.

E. Znaczy jeszcze np. na śniegu? Na krętych uliczkach to EVO będzie się precyzyjniej prowadzić. A to z powodu jednego z najbardziej zaawansowanych systemów napędowych. Łacznie z YAC czyli kontrolą znoszenia. Wciskasz gaz, kręcisz kierownicą, a tylne koła pomagają Ci skręcić doprowadzając większa moc na zewnętrzne koło....

Student - 22-11-2012, 07:44

OK. wszyscy wiemy że EVO wciąga BMW i koniec kropka :lol: .
Co do Hyundaia i35 jak dla kobiety będzie jeździc 10 lat i nie sprawiać kłopotów.
Na pewno lepiej zrobiony niż Quaszkaj :badgrin:

gelerth - 26-11-2012, 17:31

Lancera 1,5 inform kupiłem ponad 2 lata temu. Wówczas brałem jeszcze pod uwagę Renault Fluence i Skodę Oktawię 1,4 tsi. Skoda była fajna, silnik, przyśpieszenie na pewno najlepsze z tych samochodów, ale cena Skody z wyposażeniem jak w Lancerze sporo wyższa, trzeba było robić dopłaty do wszystkiego. Renault nie był najgorszy, cenowo podobny, ale jakoś lepiej się czułem w lancerze. No i mój wcześniejszy samochód też był japończykiem (wprawdzie montowanym w Anglii), nissan almera 1,5 i nie miałem z nim żadnych problemów, napraw, więc to też przeważyło za lancerem
szerszeniak - 03-12-2012, 23:24

i35 fajne autko tylko spróbujcie zamkną drzwi jak w trabancie trzeba walic no chyba ze jak w kazdym salonie opuszczona szybka jest kiepsko odpowierzone wnętrze poprostu. Z osiągami EVO X bym nie przesadzał A to że komuś kiedyś AYC i kontrola znoszenia pomorze to szczerze wątpie chyba żę naprawde będzie jeździć po torze. Ja osobiście raz doświadczyłem działania tego systemu na patelni na poznaniu ale nie ja byłem za kierownica tylko doświadczony instruktor.
krzychu - 04-12-2012, 13:02

szerszeniak napisał/a:
Z osiągami EVO X bym nie przesadzał A to że komuś kiedyś AYC i kontrola znoszenia pomorze to szczerze wątpie chyba żę naprawde będzie jeździć po torze. Ja osobiście raz doświadczyłem działania tego systemu na patelni na poznaniu ale nie ja byłem za kierownica tylko doświadczony instruktor.

Nie wiem jak doświadczyłeś AYC, ale to nie jest jak ESP, które podczas działania czuć... Skręcasz, a EVO po prostu skręca.... RalliArt poleci podsterownie w tym samym momencie bo mam zwykły mechanizm o ograniczonym tarciu w tylnym dyfrze...

Nie znam obecnie lepszego (skuteczniejszego) układu napędowego....

domel90 - 26-03-2013, 14:31

A co powiecie o Hondzie Civic XIII 4D sedan

http://www.autogaleria.pl...comfort,35.html

Przeczytałem już wszystkie ponad 120 stron o problemach z lancerem i to co mnie do niego zniechęca to te lakier no i spalanie - 1.8. gazu nie chcę zakładać a liczyć kasy na paliwo też nie.

Przeglądałem wszelkie możliwe auta i natknąłem się na tego civica sedan (UFO mi się nie podoba). Spalanie niższe niż w lancerze, osiągi też fajne - około 9 sekund do 100 km/h.

Generalnie szukam auta na dłużej - czyli ma być trwałe i się nie nudzić.

Macie jakieś doświadczenia z tym civic-em ???

Luk - 26-03-2013, 15:14

domel90 napisał/a:
A co powiecie o Hondzie Civic XIII 4D sedan

http://www.autogaleria.pl...comfort,35.html

Nijaka jakaś taka. Mi się zupełnie nie podoba.

A nie myślałeś o Maździe 6? Jak dla mnie, to w tej chwili chyba najładniejsze auto. Oglądałem w salonie, naprawdę dobrze się prezentuje.
Obstawiam też nowe Mondeo, ale jeszcze nie ma...