[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Radio fabryczne w lancerze - problemy i usterki.
Golotheman - 27-04-2017, 07:55
jak się sprawa powtórzy, to po prostu wyłączę CT i po kłopocie.
tokyo - 27-04-2017, 19:43
wylacz najlepiej zaraz z doswiadczenia wiem ze ponad polowa stacji nie kontroluje zagarka w systemach rds w swoich nadajnikach
Golotheman - 28-04-2017, 06:24
I tak się stało. Pewnie ktoś w radiu na kablu się potknął i mi cofnęło wtedy o te dwie godziny. A że potknął się dwa razy....
lurek - 28-04-2017, 10:03
Dla mnie opcja CT to bardzo przyjemny bajer. Przychodzi zima, żona przestawia ręcznie, koledzy przestawiają ręcznie, a ja wsiadam i jadę
tyku - 28-04-2017, 10:44
Golotheman, Może wcześniej miałeś CT wyłączone, a po odłączeniu akumulatora radio przywróciło ustawienia fabryczne (włączone CT). Zmieniając stację, radio zassało złą godzinę.
Golotheman - 28-04-2017, 12:27
tyku, powtórzę jeszcze raz.
Było przed odpięciem włączone CT. Samo nawet się przestawiło w odpowiednim momencie przy zmianie czasu. Po odpięciu ustawiłem radio ręcznie. Następnie wyszło co wyszło i zaczął szaleć. Podejrzewałem nawet podłączenie przez gaziarzy do fazy podtrzymania pamięci radia ( może sterownik podpinali, nie wiem jak wygląda w nim podtrzymanie pamięci, jakie kości tam są). Może coś tam zapętliło się.
RalfPi - 06-05-2017, 10:25
Kiedyś pisałem, że mi jeden głośnik, przy korzystaniu z płyt CD, nie działa.
Zdemontowałem radio, zmontowałem i działało.. aż do porządnego wyboju na drodze.
Dziś zabrałem się za robotę jeszcze raz - winna jest taśma, która podaje sygnały z "sterownika" płyt CD do, jak mniemam elektroniki, która steruje pracą radia.
Taśma zwyczajnie wypina się delikatnie z gniazda.
Poniżej zdjęcia.
Muszę teraz to jakoś lepiej zamocować klejem.
sim_on - 20-05-2017, 22:27
RalfPi, podołałeś?
RalfPi - 27-05-2017, 09:33
Dało radę - dobrze wpiąłem taśmę w gniazdo - no i oczywiście niezłą fuszerkę odwaliłem, bo "dociągnąłem" taśmę do gniazda taśmą izolacyjną (bo żadnego kleju nie miałem pod ręką).
tokyo - 30-05-2017, 00:25
sztuka jest sztuka wazne ze dziala - brawo
Mac1 - 13-06-2017, 18:33
Kupiłem Lancera w wersji Intense z radiem ze zmieniarką. Ku mojemu zdziwieniu nie ma wejścia na USB. Byłem przekonany, że wejście powinno być w schowku pośrodku tam gdzie napoje. Tam mam jednak 2 okrągłe miejsca na napoje i nic więcej. By mieć wejście w USB będę musiał wymienić radio na jakąś stację multi z nawigacją?
marco661 - 13-06-2017, 20:12
z tego co kojarzę to wejście USB w Lancerze jest w schowku po stronie pasażera, który rocznik masz ?
grzesiopol - 13-06-2017, 22:42
Nie koniecznie popatrz niżej, kolega tokyo to opisywał to w którymś temacie, musisz poszukać i poczytać, chyba tutaj to było http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=36684
Cytat: | OBECNIE WYSTEPUJĄ 4 RODZAJE RADYJEK DO MISKOW:
1. Radio 1 cd bez obsługi USB
2. Radio 6 cd bez obsługi USB
3. Radio 1 cd z obsluga USB, BT audio, BT
4. Radio 6 cd z obsluga USB, BT audio, BT
OBECNIE WYSTEPUJE 7 RADZAJOW NAWIGACJI MMCS DO MISKOW W EUROPIE:
1. E-1, E-2, E-3 z podgrupami, bez obsługi USB
2. E-4, E-5, E-6 z obsluga modulow USB, BT audio, BT z kopiowaniem książki telefonicznej
3. Najnowsza nawigacja która jest w nowych Outlanderach od miesiąca.(nie pamiętam nr) |
Cytat: | OBECNIE WYSTEPUJA 3 RODZAJE MODULOW DODATKOWYCH DO SYSTEMOW AUDIO:
1. Modul estawu BT zwykly dla samochodow do roku 2010.
2. Modul USB (tylko) dla samochodow od 2010. Można go podlaczec do miskow z wcześniejszych lat
3. Modul zawierający USB,zestaw BT, zestaw BT z kopiowaniem książki telefonicznej,BT audio – czyli odtwarzanie muzy po BT. Można podlaczyc do miskow z poprzednich lat |
Mac1 - 14-06-2017, 17:53
Mój to rocznik 2009. Będę musiał w takim razie jakąś stację do niego wsadzić z obsługą pendrivów.
Skąd wziąć to:
2. Modul USB (tylko) dla samochodow od 2010. Można go podlaczec do miskow z wcześniejszych lat
3. Modul zawierający USB,zestaw BT, zestaw BT z kopiowaniem książki telefonicznej,BT audio – czyli odtwarzanie muzy po BT. Można podlaczyc do miskow z poprzednich lat
?
grzesiopol - 16-06-2017, 08:21
Na allegro musisz poszukać. Tylko ostrożnie, przed zakupem możesz zapytać tutaj czy będzie pasować, ktoś powinien ci odpowiedzieć.
|
|
|