To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Problem z cykaniem...

szpala85 - 13-03-2010, 17:04

oczywiście że dostałem ..... ale jakieś 2 tyś. km. temu dolałem do silnika ( to co w tej bańce było ) i bańkę wywaliłem :wink: bo myślałem że mam mało oleju i dlatego tak cyka .... ..... kruca .... teraz tak patrzę że za 5 tyś mam kolejną wymianę :shock: ... ale ten czas leci .... znaczy się :lol: ... ale te kilometry lecą :wink:
gem1 - 13-03-2010, 17:28

wiesz ile oliwy Ci wchodzi, wiesz ile powinno zostać w bańce.. myślę, że olej masz wlany ten co chciałeś...
skoro dolewałeś, to na pewno sprawdziłeś ile masz oleju na bagnecie....
mówisz za 5000 wymiana.. a tobie wciągnał tyle oliwy..to albo przeczekasz te 5 k km i będziesz kupował na dolewki, albo zaczniesz działać

szpala85 - 13-03-2010, 18:15

było na połowie skali , dolałem bo myślałem że jak doleje świeżego to sie polepszy ( pogorszyło sie ) , a w bańce było nie całe pół litra .... oliwy mi nie wciąga ( może trochę jak ma wysokie obroty ) , i przeczekam , wleje ceramizer i za 5 tyś. km. zrobię płukankę , dopilnuję aby wlali to za co zapłaciłem, albo inna opcja : pożyczę na dzionek kanał , wyleję olej , zrobię płukankę , rozkręcę popychacze i je przeczyszczę , wleję olej i założę filtr :wink:
Hugo - 13-03-2010, 18:18

szpala85 napisał/a:
albo inna opcja : pożyczę na dzionek kanał , wyleję olej , zrobię płukankę , rozkręcę popychacze i je przeczyszczę , wleję olej i założę filtr
Doskonała, wręcz najlepsza opcja. Po tym nie ma prawa cykać.
KaWu - 15-03-2010, 15:03

szpala85 napisał/a:
pożyczę na dzionek kanał

Jak ktoś się uprze to i bez kanalu wymieni.
A zmienianie w warsztatach ma swoje plusy i minusy. Jak ~10L temu widzialem jaki olej wlewali do auta z "beczki" to podziekowalem. A wymiana byla za "free" jezeli u nich olej kupisz. Czasem lepiej samemu wymienic i sie ubrudzic i miec spokoj.

szpala85 - 15-03-2010, 23:04

KaWu napisał/a:
Czasem lepiej samemu wymienic i sie ubrudzic i miec spokoj.

dzisiaj wlałem ceramizer i ........ jest cisza :wink: .... ale.... spokojnie :lol: to nie zmienia faktu że za 5 tyś. km. robię akcję i sam się zabieram za wyminę oleju i zobaczę co tam pod pokrywą słychać :wink: .... znaczy się opcja " pożyczam na dzionek kanał " :wink:

KamilR10 - 27-03-2010, 22:27

Dzisiaj rano jak odpaliłem auto też zaczął cykać, trwało to chwilę ale to już drugi raz. Na oleju zrobiłem 11 tys km syntetyk Castrol Magnatec 5W40 czy to już czas na wymianę??
bieniak - 27-03-2010, 23:43

no wkońcu 11tys masz już zrobione:):)z czego większość w mieście i własności oleju na pewno się pogorszyły. więc wypadało już by zmienić:)ja zmieniam co 10tys:)
fck - 29-03-2010, 22:09

szpala85 w związku z tym co wcześniej pisałeś,
właśnie dlatego zawsze jak mam coś wymienić w aucie sam kupuję części, daje mechanikom, a jak odbieram samochód mają mi oddać wymienione-zużyte części. Niechce żeby mi do samochodu wkładali jakieś części typu jc albo kager

Remik - 13-04-2010, 14:48

Szpala85 a gdzie kupiłeś Ceramizer? Jak gdzieś w Jeleniej to daj znaka gdzie bo sam chyba też bym zakupił. Chyba że dysponujesz jedną partią więcej i mógłbyś odsprzedać...
robertdg - 13-04-2010, 15:27

http://www.ceramizer.pl/content/view/100
Remik - 13-04-2010, 16:23

Dzięki robertdg. Wiem o istnieniu tej strony:) Tylko miałem nadzieję, że gdzieś u mnie na wsi na miejscu bym dostał:)
robertdg - 13-04-2010, 16:27

Na tej stronie jest lokalizacja sklepów które prowadza dystrybucje tego produktu
Remik - 13-04-2010, 16:37

Tak:) jeszcze raz dzięki!

[ Dodano: 22-04-2010, 08:30 ]
Mam pytanie. Dzisiaj dokonałem rozbiórki przedniej głowicy i wyjąłem wszystkie popychacze. 2 ewidentnie są do wymiany. po wyjęciu na główce jednego był wżer a drugi z tej samej dźwigienki dal się wcisnąć bez oporu. Cala reszta (10 sztuk) lekko się ugina ale nie wchodzi, tak naprawdę minimalnie. Wydmuchałem je wszystkie WD40 i pytanie teraz jest takie jak je z powrotem napełnić olejem napędowym i odpowietrzyć? Próbowałem jak już wspomniałem naciskać je o dno kubka zalanego ON ale nie specjalnie chcą się poddać. Myślałem czy by je może strzykawką nie ponapełniać ale czy wtedy to będzie ok? Instrukcje samplera czytałem i on radzi wcisnąć kuleczkę jakimś gwoździkiem lub drucikiem ale ja u siebie żadnej kuleczki nie widzę. Jest od góry miejsce gdzie do popychacza dostaje się olej i tyle. Aktualnie leżą sobie już wszystkie w ON bo nie wiem jak to dalej odpowietrzyć. Z gory dzięki za pomoc!

Hubiii_GW - 22-04-2010, 19:46

robertdg napisał/a:
http://www.ceramizer.pl/content/view/100

ja też użyłem tego ceramizera i miałem co do użycia go pesymistyczne uczucie ale po przejechaniu koło 560 km silnik zupełnie ucichł :shock: