[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Wypięcie sworznia wahacza
misjonarz. - 09-05-2010, 07:47
ja w poprzednim galu regenerowałem wszystkie wahacze. wyszło taniej.
jak już chcesz kupować to lepiej wybierz jakościowo lepsze - to jest Twoje bezpieczeństwo
seki - 09-05-2010, 08:37
Bez przesady. Dobry wahacz nie kosztuje więcej niż 300zł więc nie jest to fortuna, a jednak co nowy element to nowy element.
Nie kupuj czasami śmieci za 150zł.
misjonarz. - 09-05-2010, 09:50
seki napisał/a: | Dobry wahacz nie kosztuje więcej niż 300zł więc nie jest to fortuna | dla wielu to spory wydatek. a fachowa regeneracja z gwarancją kosztuje koło 60 PLN. jeżeli zostawia się u nich auto to doliczają 50 PLN za zdjęcie i założenie.
seki - 09-05-2010, 12:02
Nie no spoko. To nie moje auto i nie ja go naprawiam. Ja tylko piszę, że nowy element to co innego niż regenerowany.
A kupując Mitshu musimy się liczyć z tym, ze tanie nie jest
zuku3210 - 09-05-2010, 12:11
misjonarz. napisał/a: | ja w poprzednim galu regenerowałem wszystkie wahacze | dasz namiary w którym warsztacie to robiłes (szczecin?) i czy bawia sie w wysylki tam?? co do marki SRL to znalazlem ich stronke, zobaczcie moze was zainteresuje.
"
Na rynku części zamiennych oferowany jest obecnie pełen wachlarz produktów różnych producentów. Wśród nich coraz większym zainteresowaniem cieszą się prywatne marki dystrybutorów części. Jedną z nich jest marka SRLine (Selected Replacement Line) stworzona przez firmę Polcar. Ugruntowana pozycja firmy Polcar oraz jej wieloletnie doświadczenie w branży pozwoliło stworzyć markę uważnie wyselekcjonowanych produktów spełniających wymogi bezpieczeństwa oraz obowiązujące normy jakościowe tj. TÜV, AMTAC, itp.
Biorąc pod uwagę zmiany, jakie zachodzą na rynku motoryzacyjnym łatwo zauważyć, że firmy produkujące części oryginalne coraz częściej zlecają swoją produkcję podwykonawcom, a następnie po spakowaniu w markowe opakowania, sprzedają je po cenach wielokrotnie przekracza- jących koszty ich wytworzenia. Tworząc markę SRLine, dzięki starannemu doborowi producentów i ich produktów umożliwiamy klientom dostęp do części pierwszo montażowych lub o równie wysokiej jakości, których cena dzięki mniejszym narzutom jest znacznie niższa i lepiej dostosowana do realiów rynkowych.
Wszystkie części oferowane pod marką SRLine produkowane są przez fabryki współpracujące ze znanymi europejskimi markami handlowymi oraz z którymi firma Polcar współpracuje od wielu lat.
Wieloletnia współpraca oraz prowadzone statystyki reklamacyjne upoważniają nas do wyróżnienia produktów mianem „Selected Replacement”, co w tłumaczeniu oznacza „wyselekcjonowane jakościowo części alternatywne”. http://srline.com/onas.html
robertdg - 09-05-2010, 12:15
zuku3210, KAGER pisze podobne bzdury, to wszystko ma cieszyc ucho i oko
zuku3210 - 09-05-2010, 12:17
robertdg napisał/a: | KAGER pisze podobne bzdury, to wszystko ma cieszyc ucho i oko | ok. rozumiem, dlatego pytam czy ktos cos wie.
Rafal_Szczecin - 09-05-2010, 12:21
misjonarz. napisał/a: | a fachowa regeneracja z gwarancją kosztuje koło 60 PLN. jeżeli zostawia się u nich auto to doliczają 50 PLN za zdjęcie i założenie. |
zuku3210 napisał/a: | dasz namiary w którym warsztacie to robiłes (szczecin?) i czy bawia sie w wysylki tam?? |
szczecin "bawi" sie w wysylke, lecz niestety nie ma mozliwosci przyjechania do niego autem i zostawienia samochodu,by wyciagnal sobie fanty. do czlowieka trzeba przyjechac juz z wyciagnietymi wahaczami, lub tez poprostu mu je wyslac ( oczywiscie po wczesniejszym kontakcie )
koszt regeneracji jednego wahacza to 70pln, moze ulegl zmianie, ciezko mi powiedziec.
regenerowalem 4 z 6 wahaczy z przodu w galu , i moge jak najbardziej polecic czlowieka,ktory sie tym zajmuje
jest jedno ALE, czlowiek wymiania tylko sworzen, natomiast gumy zostaja te same, co nie zmienia faktu, ze moza dokupic gumy i je rowniez wymienic, i wtedy mamy mozna powiedziec nowy wahacz
zuku3210 - 09-05-2010, 12:35
Rafal_Szczecin napisał/a: | szczecin "bawi" sie w wysylke, lecz niestety nie ma mozliwosci przyjechania do niego autem i zostawienia samochodu | no do szczecina sie raczej nie bede wybieral zeby regenerowac jeden wahacz wolalbym wyslac, zwlaszcza ze kolega ostatnio jakies wymienial bo sie koło urwało i nie wiem czy nie ma czasami na podmianke dla mnie tam też banana
Rafal_Szczecin - 09-05-2010, 12:44
zuku3210 napisał/a: | no do szczecina sie raczej nie bede wybieral zeby regenerowac jeden wahacz |
jezeli regenerujesz jeden wahacz, to z mojej strony proponuje wyjac ten sam z drugiej strony, zeby ten temat miec juz zamkniety .
rambo84 - 10-05-2010, 00:51
Ja zalożyłem miesiąc temu wachacz prawy prosty przedni firmy SRL i jak narazie jest ok.
lego86 - 10-05-2010, 11:23
Co do wahaczy . . . dużo osób poleca firmę 555 . W sumie nie są tanie części ale i jakość lepsza. Osobiście kupiłem dolne wahacze z tej firmy i puki co jestem zadowolony. Ale czas pokaże.
fj_mike - 10-05-2010, 22:00
zuku3210, Yamato kosztuje 227zl w IC. Różnica spora ale masz pewność, że po roku ich nie będziesz znowu wymieniał.
Ja jestem po wymianie wahacza DELPHI, prawie rocznego Nie polecam.
Teraz siedzi Yamato.
zuku3210 - 10-05-2010, 22:19
fj_mike napisał/a: | Yamato kosztuje 227zl | mówimy o bananie,no po znizce moze i by wyszło tyle,jak bym brał to też yamato albo 555 tylko ze 555 widzi w IC niby tylko prosty
fj_mike - 10-05-2010, 22:36
Też chciałem 555 ale nie mieli, musiałem to pilnie załatwić przed wyjazdem i wziąłem Yamato.
|
|
|