Outlander I Ogólne - Powitania nowych Outlanderowców
nicolas - 02-05-2021, 12:00
Bry!
Jak wyżej! hehe
Kupiłem O1T z problemami ale już wychodzę na prostą. Zaraz zabieram się za rozrząd.
Do tej pory zrobiłem wstępnie tylne zawieszenie, wymieniłem chłodnicę bo stara oryginalna korodowała w środku, wywaliłem katy i wymieniłem zaworek odmy bo przez niego palił olej.
Najbliższe plany oprócz rozrządu... tylna rama zawieszenia - demontaż i ratowanie lub wymiana.
Pozdrawiam i szerokości!
Siema92 - 17-11-2021, 17:34
Siemano Outlanderowcy!
Od niedawna mam i ja Outlandera 1 turbo, niestety nagle zaczęły klepać najprawdopodobniej popychacze. Mam nadzieję, że to tylko to i w niedalekiej przyszłości, będę mógł w spokoju cieszyć się użytkowaniem tego zacnego pojazdu
W@sio - 19-11-2021, 14:06
Siema92 napisał/a: | niestety nagle zaczęły klepać najprawdopodobniej popychacze |
Radzę sprawdzić kolektor wydechowy, bo bardzo podobnie brzmi pęknięcie kolektora
eldorado - 25-11-2021, 18:09
Powitać, od paru dni "dosiadam" outlandera 2.0 turbo. Plan na teraz to ogarnięcie auta a następny rok najprawdopodobniej 300+ . Wcześniej miałem TT 8n 308kuca i 380nm
Bzyk_R1 - 25-11-2021, 20:46
Witamy kolejnego Outlanderowca z Turbo
P. S. Tęsknię za dawnymi czasami jak każdy nowy pisał że planuje 240+
eldorado - 26-11-2021, 08:24
Bzyk_R1 napisał/a: | Witamy kolejnego Outlanderowca z Turbo
P. S. Tęsknię za dawnymi czasami jak każdy nowy pisał że planuje 240+ |
Nie obiecuję na 100% że się wezmę za 300+ , ale jakaś chęć jest. Przy wcześniejszym aucie miała być seria, potem sam program, a skończyło się na zakuciu silnika itd itd
https://www.klubtt.pl/sho...MbLAU-By-OmeRta
Nie ważne, to co było, ważne jest tu i teraz. Teraz jest outek z turbo i napędem na 4 łapy (takiego napędu brakowało mi) który zagości u mnie na parę lat
tościk - 26-11-2021, 09:12
eldorado napisał/a: | Powitać, od paru dni "dosiadam" outlandera 2.0 turbo. |
Witamy optymistę
Bzyk_R1 napisał/a: | P. S. Tęsknię za dawnymi czasami jak każdy nowy pisał że planuje 240+ |
Ja już się nie łudzę. Outek z roku na rok trzaska coraz więcej kilometrów. Nie mam kiedy zegarów założyć nawet. Znowu mi się zaczyna walka z LPG, a jeszcze trzeba powoli myśleć o tępieniu rudej i zrobieniu konserwy. Także jak ma jeździć na co dzień i nie ma go czym zastąpić, to zabawy z mocą odchodzą w zapomnienie
eldorado - 26-11-2021, 15:14
tościk napisał/a: | eldorado napisał/a: | Powitać, od paru dni "dosiadam" outlandera 2.0 turbo. |
Witamy optymistę |
Zobaczymy jak będzie, auto 2 miesiące temu przyprowadzone z Holandii (własny import), od miesiąca założony gazik (z dużą rezerwą mocową), jakieś tam zaskórniaki są, mam warsztat, podnośnik, narzędzia, trochę wiedzy, więc optymistycznie do tego podchodzę
Siema92 - 27-11-2021, 12:47
W@sio napisał/a: | Radzę sprawdzić kolektor wydechowy, bo bardzo podobnie brzmi pęknięcie kolektora |
Jestem pewien, że to nie to. Dźwięk dochodzi z okolic pokrywy zaworów, bliżej kolektora dolotowego. Dziwne jest to, że dźwięk pojawił się gdy zamieniłem miejscami cewki zapłonowe (miałem wypadanie zapłonu na 1 cylindrze i przerywanie na gazie ,wymiana świec i przewodów pomogła). Dwóch mechaników stwierdziło, że to nie ma znaczenia i najprawdopodobniej to popychacze...
mayki3 - 25-01-2022, 22:49
Witam Wszystkich Forumowiczów,
Właśnie zaczynam przygodę z Outkiem 2.0T ( po zakończonej przygodzie z nieodgadnioną francuską myślą techniczną - Espace4 ).
Na razie walczę ze sprężarką klimy i chodzącymi non stop wiatrakami chłodnic ).
Nowa zabawka, nowe wyzwania
tościk - 26-01-2022, 08:43
mayki3 napisał/a: | Właśnie zaczynam przygodę z Outkiem 2.0T (...) Nowa zabawka, nowe wyzwania |
No to witamy kolejnego odważnego Oby na dłużej, bo japońska myśl techniczna potrawi wykończyć człowieka w zupełnie innych miejscach, niż francuska
Bzyk_R1 - 26-01-2022, 12:59
mayki3, czujnik wentylatorów i szczelina na kole kompresora klimy. Tematy z rozwiązaniami znajdziesz w technicznym Outlandera 1 generacji.
mayki3 - 26-01-2022, 23:43
Dzięki za podpowiedź. Z wentylatorami już się podpiąłem pod post
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=74618. Natomiast sprzęgło klimy do wymiany - nie ma już co mierzyć
majkelzmc - 13-02-2022, 10:28
Hej wszystkim! Jestem posiadaczem "cudzoziemca" 2.0T, chciałbym powitać wszystkich serdecznie!
Z chęcią nawiąże kontakt z kimś mocno ogarniętym z lubelskiego tudzież mechanika w tym regionie który podpowie kilka tipów odnośnie tego autka.
Bzyk_R1 - 13-02-2022, 18:00
majkelzmc, odpowiedź jest tylko jedna... W@sio, jego profil masz wyżej w postach.
|
|
|