To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Sedan czy Sportback

macior - 16-12-2009, 13:47

a czy fotel pasażera z porzodu, a konkretnie jego oparcie można pochylić w kierunku siedziska (do przodu)?
wstyd nie wiedzieć :oops:

Mac_Man1 - 16-12-2009, 14:00

Możliwość przewożenia większego bagażu jest jakimś atutem ale Lancer jest w końcu samochodem osobowym :wink:
I tak to wątek Sedan czy SB przerodził się w ogólny temat sedan czy hatchback ... i tego można było się spodziewać.

Ja chciałem mieć dla odmiany hatchbacka więc wybrałem SB - prost ... chociaż tył tego samochodu nie urzekł mnie od razu :lol: Ale mimo jego kontrowersyjnej urody porównywanie z Lanosem jest chyba lekką przesadą :?
Auto chyba nie jest tak brzydkie skoro spora część Mitsumaniaków nim jeździ. A Ci mieli wybór w przeciwieństwie do pierszych posiadaczy Sedanów, którzy teraz najbardziej "bruzgają" Sportbacka :P

bastek - 16-12-2009, 14:05

jaca71 napisał/a:
Drifcik na ręcznym (nie mam ESP więc jest to do wykonania)

a ja mam ESP i da się zrobić.... co mnie zdziwiło trochę

macior napisał/a:
zostawiam sobie obecnego hacza

ot, to. a jak mi duże AGD trza było ze sklepu przywieść, to kurier to zrobił... a jak siostre przeprowadzałem, to z przyczepką....
wózek dla dziecka do SB z półeczką nie wchodzi mi

Mac_Man1 - 16-12-2009, 14:08

bastek1 napisał/a:
... wózek dla dziecka do SB z półeczką nie wchodzi mi

Przerabiałem to i też się rozczarowałem :shock:

Lestat - 16-12-2009, 14:45

A ja nie narzekam na ten fakt

Mac_Man1 napisał/a:
bastek1 napisał/a:
... wózek dla dziecka do SB z półeczką nie wchodzi mi

Przerabiałem to i też się rozczarowałem

ja mam wozek ktory sklada sie jak tradycyjna parsolka ;-) czesem jak widze ludzi ktorzy zeby schowac wozek musza zdemontowac kółka albo odłączyc całe "podwozie" to im bardzo współczuje...

ale wracajac do tematu u mnie wózek by sie zmiescil niezaleznie od tego czy sedan czy sportback, ale wybrałem sportbacka bo moim zdaniem tyl ma bardziej sportowy niz sedan...to jest moja osobista opinia mozna sie z tym nie zgadzac. A porownanie go do Lanosa jest dla mnie no coz jak lądowanie na Słoncu przez Rosjan w nocy...dobrym żartem

plbarti - 16-12-2009, 15:12

Cały temat to przekonywanie na siłę do swoich wyborów , ja wybrałem SB , ktoś sedana , idą święta , a my się tu zabijamy który ładniejszy ,który praktyczniejszy. Szanuję Tych którzy dokonali innego wyboru. Cieszę się ,że producent dał w tym modelu tylko dwie opcje , bo jak byłoby jeszcze kombi to ten wątek miałby już 3 razy tyle stron . Nie szukajmy na siłę tego co nas dzieli , pamiętajmy o tym co nas łączy- a jest to MITSUBISHI.
adalbert7 - 16-12-2009, 15:44

plbarti napisał/a:
... Nie szukajmy na siłę tego co nas dzieli , pamiętajmy o tym co nas łączy- a jest to MITSUBISHI.

Racja - najważniejsze że jeździmy miśkami, a czy to sedan, czy SB to już indywidualny wybór każdego, wg indywidulanego gustu, i nie ma co o tym dyskutować :D

gzesiolek - 16-12-2009, 16:10

joke-mode=ON napisał/a:

Jakbym miał SB to też bym tak pisał :D

:P

bastek - 16-12-2009, 16:43

plbarti napisał/a:
Cały temat to przekonywanie na siłę do swoich wyborów

iii tam, ja to traktuje jako przekomarzanie się :)

co do Świąt, od ponoiedziałku urlop, wyjazd od teścia gdzie ani zasiegu komórki, ani interneta, ani nic. śnieg, górki, dzieci, sanki książki - i misiek :)

Mac_Man1 - 16-12-2009, 17:16

adalbert7 napisał/a:
plbarti napisał/a:
... Nie szukajmy na siłę tego co nas dzieli , pamiętajmy o tym co nas łączy- a jest to MITSUBISHI.

Racja - najważniejsze że jeździmy miśkami, a czy to sedan, czy SB to już indywidualny wybór każdego, wg indywidulanego gustu, i nie ma co o tym dyskutować :D

I od razu zrobiło się świątecznie, tzn. rodzinnie :p

waldinio - 17-12-2009, 23:22

czesc wszystkim, odebrałem dzisiaj swojego lancera w koncu, sedan :) ale mam pewien niesmak niestety, mam wersje invite i tutaj pytanie do ludzi którzy zamawiali dodatkowo bluetooth, jaki macie? mnie dali nie ten co jest sterowanie w kierownicy a dali jakis przykręcony do słupka :/ i nawet sparować z telefonem nie mogłem, próbowałem postępować wg instrukcji i dupa - to nie działa, sparowałem w drugą stronę tzn telefon z samochodem i wybieranie jest tylko po nazwie z ksiązki o ile mam tą osobę nagraną w wybieraniu glosowym w telefonie (mam htc touch hd) - nie podoba mi się to :(
jaca71 - 18-12-2009, 00:03

waldinio napisał/a:
mnie dali nie ten co jest sterowanie w kierownicy a dali jakis przykręcony do słupka

A ile to kosztowało? Czy to może był "gratis"?

waldinio - 18-12-2009, 00:05

jaca71 napisał/a:
waldinio napisał/a:
mnie dali nie ten co jest sterowanie w kierownicy a dali jakis przykręcony do słupka

A ile to kosztowało? Czy to może był "gratis"?

generalnie nie wiem bo za wszystkie opcje zapłaciłęm 60% mniej niż powinienem, pierwotnie cena za bluetooth była 900zł...

jaca71 - 18-12-2009, 00:10

waldinio napisał/a:
generalnie nie wiem bo za wszystkie opcje zapłaciłęm 60% mniej niż powinienem, pierwotnie cena za bluetooth była 900zł...

To mimo wszystko podejrzewam że to nie miał być oryginał :( Cena tego oryginalnego (z obsługą w kierownicy i mikrofonem w suficie) w USA to 250$ plus TAX. Czyli coś koło 750zł. Nie uwierzę żeby u nas to sprzedawali za 900zł :(

waldinio - 18-12-2009, 00:13

jaca71 napisał/a:
waldinio napisał/a:

To mimo wszystko podejrzewam że to nie miał być oryginał :( Cena tego oryginalnego (z obsługą w kierownicy i mikrofonem w suficie) w USA to 250$ plus TAX. Czyli coś koło 750zł. Nie uwierzę żeby u nas to sprzedawali za 900zł :(

nie wiem, tak mi powiedział doradca ze tyle kosztuje jak negocjowałem akcesoria, ehh... :/