To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Szpala85 i tym razem Galant

szpala85 - 05-03-2011, 19:03

dobra środkowy tłumik pospawany , wszystko na podwórku przy ori podnośniku mitsu :lol: .... było troszkę zabawy z tym ale dałem radę :wink:

ale nie zmienia to faktu że muszę już zbierać kasę na nowy środkowy tłumik bo niestety następnego roku juz nie dożyje :| .....

btw. co sądzicie o tym komplecie wahaczy za 600 zł SRL na przód do gala z allegro :roll: warte to uwagi czy raczej dać sobie spokój i za te 600 zł kupić jakieś lepsze same banany :roll:

+ w następnym tygodniu kupuję łożysko z piastą na przód do gala , będę miał komplet łożysk juz wymieniony :wink:

Hugo - 05-03-2011, 20:07

szpala85 napisał/a:
raczej dać sobie spokój i za te 600 zł kupić jakieś lepsze same banany
Raczej to.
Wszyc - 05-03-2011, 21:36

ja testuje SRL :P jak wytrzymają u mnie 20tyś km to wtedy Ci je polecę bo jak już nie od dziś wiadomo mój galancik więcej bezdroży widział niż nie jedno pajero :)
szpala85 - 06-03-2011, 09:49

tak próbuję dojść na necie do jakiś opini na temat tych wahaczy SLR i jest kilka pozytywnych z forum BMW ,a na minus są za to amorki tej firmy bardzo narzekają ludzie .... więc może nie będzie tak źle ... zastanowię się jeszcze bo wiosna nadchodzi i strasznie mnie denerwują te banany ( a jak założę felunek to już w ogóle będzie masakra )

kruca teraz patrzę na alledrogo i tam chyba wszystkie wahacze to SRL ... te za 119 zł i te za 289 zł ( sztuka ) ..... :roll: chyba trzeba będzie popytać po hurtowniach aby kupić coś innej firmy niż SRL :roll:

j-rules - 06-03-2011, 11:39

szpala85, podpytaj o opinie kolege costa brawa
Z tego co kojarze kupil banany Service Parts jakis czas temu. Moze bedzie mial jakas opinie o nich, a cenowo nie sa na najgorszym poziomie

costa brawa - 06-03-2011, 14:40

opinie jak opinie - malo galem jezdze ale tak z moich ogledzin to jest to jeden piernik co yamato - samo to ze tak samo zapakowane taka sama nalepka i rozni sie tylko napisem ( dokladnie tak samo - bo kupowalem banan yamato ) ... moim zdaniem to jest to samo a nawet jakby byly troche gorsze to i tak przez pol cena prawie :)
szpala85 - 06-03-2011, 21:23

no właśnie o to chodzi :wink: bo jak patrzę po alledrogo to wszystkie SRL czy to za 120 zeta czy za 290 zeta :lol: jedna firma :lol: chyba nie ma co narzekać i brać ten zestaw ,a na wszelki wypadek zachować stare i po prostu je zregenerować jak by coś było nie tak :wink:
Wszyc - 06-03-2011, 21:55

jeżeli chodzi o wahacz górny to na pewno luz czy SRL czy nie to i tak wytrzyma, dolny prosty to nie wiem najczęściej sypią się te banany u nas a tu SRLa mam od 2,5tyś km więc za dużo się nie wypowiem puki co działa :D
costa brawa - 06-03-2011, 22:27

ja proste zalozylem 555 . yamato przy moich minimalnych przebiegach w galu juz mial jeden delikatny luz a gumek to na zadnym nie bylo juz wogole
szpala85 - 07-03-2011, 19:35

Wszyc, ja ma do wymiany tylko banany .... reszta wahaczy jest dobra ( poza łącznikami stabilizatora tył ) .... ale pomyślałem sobie że jak już będę wymieniał te banany to może przy okazji wymienić cały komplet z przodu :wink: a co tam .... :wink:
Wszyc - 07-03-2011, 20:17

a ja się wypowiedziałem po prostu na temat całego zestawu SRL :)
szpala85 - 08-03-2011, 16:35

Wszyc, a jak tam z pasowaniem tych części ? pasowało czy trzeba było użyć Flexa i młotka ?
Wszyc - 08-03-2011, 17:26

trzeba było użyć flexa i młotka ale by zdjąć stary banan bo tak wywalone sworznie już że nie można było ich powstrzymać od obracania się to trzeba było uciąć nakrętkę hehe :P

a tak to banan od SRLa ładnie pasował a czemu miał by nie pasować :P prostych i górnych nie wymieniałem jeszcze wahaczy :P Ja na pewno kupie cały komplet od SRLa z tego względu że muszę wymienić wszystkie wahacze jakie są w samochodzie prócz juz wymienionych bananów bo na tych co mam nie zdam przeglądu a czemu SRL? no cóż policz sobie ile by mnie kosztowały wszystkie wahacze razem do miśka od np. 555 czy yamato :P a jeszcze muszę wymienić drążki, łączniki i amortyzatory wszystkie :P

Krzyzak - 08-03-2011, 19:11

Krzysiu - a nie lepiej Polcar? - chińszczyzna, to fakt, ale zakładasz gumy (osłony sworzni) od hyundaia i masz naprawdę dobry wahacz za 100 zł...
Wszyc - 08-03-2011, 19:23

mam SRLa puki co banana i jestem zadowolony :P jak przelata 20tyś km to w moim przypadku oznacza to koło 4-5lat :D