[97-04]Galant EAxA/W - [FAQ] Akumulator w Galancie EAxx
Zolar - 15-01-2014, 00:58
Dzięki, ale tej stronie jest chyba inna oferta na USA.
Może tak będzie łatwiej. Który lepiej brać?
http://allegro.pl/akumula...3828756202.html
http://allegro.pl/akumula...3816630204.html
inq - 15-01-2014, 05:55
Droga te Centra. Ja za Futurę i 72 chyba Ah zapłaciłem 260zł. Z tych dwóch bierz Yuasa.
Zolar - 15-01-2014, 15:57
inq napisał/a: | Droga te Centra. Ja za Futurę i 72 chyba Ah zapłaciłem 260zł. Z tych dwóch bierz Yuasa. |
Dzięki. A czy ktoś się orientuje czy ten aku do Galanta to ma być wersja japonska czy europejska? Takie pytanie zadał mi sprzedawca.
inq - 15-01-2014, 16:16
Pewnie chodzi mu o to z której strony ma być plus. To musisz sobie zobaczyć sam pod maską, bo ja mam odwrotni niż w katalogach.
alex87 - 15-01-2014, 19:55
Słyszałem, że Centra choć dobra, to potrafi być loteria.
Yuasa - to jakaś firma ? jeśli tak, to nawet nie brałbym pod uwagę coś tak nieznanego.
Moim zdaniem bardzo dobrym i rozsądnym wyborem jest niebieski Bosch S4.
mam od ponad 2 lat i śmiga jak miło.
Juiceman - 15-01-2014, 20:22
Yuasa to jedna z lepszych firm ;>
Zolar - 15-01-2014, 21:51
alex87 napisał/a: | Słyszałem, że Centra choć dobra, to potrafi być loteria.
Yuasa - to jakaś firma ? jeśli tak, to nawet nie brałbym pod uwagę coś tak nieznanego.
Moim zdaniem bardzo dobrym i rozsądnym wyborem jest niebieski Bosch S4.
mam od ponad 2 lat i śmiga jak miło. |
Yuasa to był prawdopodobnie pierwszy akumulator w twoim Galancie bo są montowane do większści japonczyków w fabryce
A co do Boscha to raz kupiłem ten szajs i wytrzymał 18 miesięcy. Całe szczęście że gwarancja miała 24 miesiące. Także tej firmie dziękujemy
fergul11 - 15-01-2014, 23:26
Zolar napisał/a: | A co do Boscha to raz kupiłem ten szajs |
no skądś musiało się wziąć to powiedzenie "Masz coś Bosha , wrzuć do kosza" itd
Świece też mają złą opinię ,wycieraczki są nietrwałe ,a narzędzia dla majsterkowiczów .
polaff - 16-01-2014, 06:14
fergul11, na temat forda też jest kilka powiedzonek. Ja mam i nie narzekam, a prawda jest taka, że teraz to problemem są nie producenci a czasy. Wszystko co kupujesz jest "do kosza" właśnie dlatego ja do pracy mam gala, a akumulator, który kupiłem u kolegi w sklepie wybierałem nie biorąc producenta jako kryterium wyboru...
fergul11 - 16-01-2014, 08:02
Ja jednak będę się upierać że marka z góry określa jakość .
Wszak nigdy Fiat nie będzie Mercedesem choć jakość tego ostatniego pogorszyła się , a pierwszego podniosła , to na jednej półce stać nie będą . polaff napisał/a: | teraz to problemem są nie producenci a czasy. |
...no proszę Cię
Chodź z tym tematem do "rekultywacji" bo OT robisz na bateryjkach
Zolar - 16-01-2014, 09:16
polaff napisał/a: | akumulator, który kupiłem u kolegi w sklepie wybierałem nie biorąc producenta jako kryterium wyboru... |
A jaki dokładnie wybrałeś?
inq - 16-01-2014, 09:39
alex87 napisał/a: | Słyszałem, że Centra choć dobra, to potrafi być loteria. |
To chyba mam szczęście. Na taksówce wytrzymała mi Futura ostatnia 3 lata co jest dobrym wynikiem, zwłaszcza, że było to małe 53A i bez problemu. Teraz mam 72Ah i myślę, że te 3 lata pobiję.
arturj123 - 16-01-2014, 13:12
inq napisał/a: | Teraz mam 72Ah |
Czy to nie za dużo? Alternator daje radę doładować? Moim zdaniem nie ma co pchać większy jak 60 Ah
polaff - 16-01-2014, 19:08
Zolar napisał/a: | A jaki dokładnie wybrałeś? | nawet nie wiem jaki mam. Parametry zgodne z katalogiem a resztę mam gdzieś bo
fergul11 napisał/a: | Wszak nigdy Fiat nie będzie Mercedesem choć jakość tego ostatniego pogorszyła się , a pierwszego podniosła , to na jednej półce stać nie będą . |
zatem moim zdaniem jakość wszystkich produktów staje się jednolita bez względu na markę, jednolita czyli beznadziejna....
a przy moich przebiegach i tak każdy wytrzyma kilka lat bez względu na markę.
fergul11 - 16-01-2014, 20:17
polaff napisał/a: | jakość wszystkich produktów staje się jednolita bez względu na markę, jednolita czyli beznadziejna.... | No cóż , masz prawo mieć swoje zdanie i pogląd , ale sam przyznasz że jedne marki rosną w siłę i poprawiają jakość inne opanowały pewien zadowalający pułap (jakość/cena)
a jeszcze inne zniknęły z rynku przez pogorszenie jakości lub nietrafione inwestycje , np. KODAK
Słuchaj dalsza dyskusja nie ma sensu , bo albo będziemy klepać się po ramieniu , zgadzając w pewnych kwestiach , w innych zaś będziemy się kopać po kostkach jak konie
A prawda jest taka że Bosh to przeciętna firma i 5 lat dla bateryjki to max
|
|
|