[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Przegląd techniczny - gdzie, co i za ile ?
Trik - 12-05-2010, 21:36
Ale ceny w tym Kraku. O ile sobie przypominam to mój pierwszy przegląd 20K (01/2009r) z czyszczeniem klimy i wymianą tego czego nie wymagała tabela i oleum, w firmie, która już straciła autoryzacje - łącznie 930PLN
PS. Za 4k będę miał 3 przegląd,
Pawcho - 13-05-2010, 12:23
no i do mnie wielkimi krokami zbliża się przegląd / pierwszy/po 20 tys.Zadzwoniłem do ASO w Kaliszu przez telefon pracownik wyliczył mi koszt na 650zł z ich olejem / po 45 zł za litr/ w tym robocizna. Dodał ,że koszta mogą wzrosnąc o 200zł za wymianę filtru powietrza. Olej można przywieźc swój ale to chyba norma. Więc chyba nie tragiczznie
Luk - 13-05-2010, 12:53
Pawcho napisał/a: | Dodał ,że koszta mogą wzrosnąc o 200zł za wymianę filtru powietrza. |
Ale to tylko, jakby był straaasznie zasyfiony. Normalnie serwis wymienia "obowiązkowo" po 3 latach /60000km
Pawcho - 13-05-2010, 14:09
a dzięki No faktycznie dodał,że po sprawdzeniu stopnia hmmm.zużycia.
aegis - 14-05-2010, 08:32
Tenzo napisał/a: | Zadowolony jesteś z tego serwisu? Waham się czy jechać do Tych czy do Katowic. |
Tenzo, nie mam do nich pretensji, poki co jestem zadowolony. Dosc dlugo sie zajmuja Mitsu, wiec problem "braku doswiadczenia" raczej odpada.
rekin - 19-05-2010, 08:09
A ja się dowiadywałem w Gdyni - przegląd około 600 dla 1.5 wraz z olejem który jest wart według serwisu 310 zł. U innego delaera w Gdańsku ten sam przegląd (te same warunki) - 750 zł.
April77 - 19-05-2010, 21:30
Trik napisał/a: | firmie, która już straciła autoryzacje
|
a która straciła autoryzację???
Tenzo - 26-05-2010, 14:00
Ponieważ zawsze jest tak, że na Forum jeździmy po ASO jak jesteśmy niezadowolenie to ja wrzucę dla równowagi. Otóż miałem ogromne obawy czy realizować przegląd w Krakowie po wpadce u Gabry czułem, że podobnie może być u Filipowicza i planowałem wycieczkę do Katowic. Z powodu powodzi i komplikacji z nią związanych ostatecznie podjąłem ryzyko i udałem się do Filipowicza. Za cały przegląd bez filtrów powietrza i przeciwpyłkowego oraz oleju, które miałem swoje zapłaciłem za całość operacji 485 pln.
Wiem pewnie w innym mieście zapłaciłbym mniej, ale kwestie dojazdu i wyszłoby na to samo.
Ponieważ miałem problem z tarczami hamulcowymi zgłosiłem to do sprawdzenia. Oczywiście poinformowano mnie na starcie, że gwarant czyli, "żenujący" dystrybutor mitsubishi na Polskę przewiduje tylko toczenie. Mimo obaw dałem się przekonać i tu akurat miałem racje w zasadzie wróciłem następnego dnia z problemem, który objawiał się już nie przy 120 ale 60 km/h.
I tu zaskoczenie człowiek, który przyjmował mi samochód nie dyskutuje tylko bierze telefon i dzwoni do pożal się Boże gwaranta i próbuje go przekonać, że ich zalecenia są nieskuteczne. Oczywiście odmowa i koniec tematu. Pewnie normalnie serwis kazałby mi spadać a tu proszę zaskoczenie. Samochód trafia na podnośnik tarcze są korygowane raz jeszcze i dzisiaj mogą odpukać jest OK. Oczywiście można powiedzieć, że i tak to ja tu jestem w plecy, ale przynajmniej zyskałem troszkę czasu do momentu, w którym pojawi się jakiś sensowny zamiennik na lipny produkt zwany oryginałem.
I tu podsumowując:
- zostałem sensownie obsłużony bez zastrzeżeń jak coś to polecam p. Andrzeja ;
- goście pracowali godzinę dłużej, żeby skończyć i oddać mi samochód;
- zrobili wszystko co mogli, żeby mi pomóc w rozwiązaniu problemu nawet w sklepie z częściami szukali zamienników gdzie się dało;
- bardzo mili mechanicy z mistrzem zmiany na czele;
Będąc drugi raz obserwowałem sobie jak pracują. W sumie dają radę poza może jednym wyjątkiem, któremu ja osobiście samochodu bym nie dał . Sposób w jaki katował auto klienta na wjeździe do serwisu to jakiś dramat, ale to czarna owca i znajdzie się wszędzie.
Generalnie RM uważam dało radę. I na następny przegląd pewnie jak będę miał okazję też się tam wybiorę.
Uwex - 27-05-2010, 08:33
Tenzo - przypomnę , że ja też po wizytach w ASO w Rybniku pisałem , że jestem zadowolony - więc nie jest tak źle .
Tercel - 27-05-2010, 09:09
Umówiony jestem na przegląd po 20000 km w Auto GT Bemowo. Za całość z filtrami, olejem, przeglądem powłoki lakierniczej wstępnie 820 zł. Zobaczę jak wyjdzie w rzeczywistości.
Pozdrawiam
bastek - 28-05-2010, 08:40
no to spytaj jeszcze czy da się przegląd w ramach tej akcji przegląd za 49 zł
Tercel - 28-05-2010, 09:11
Zapytać nie zaszkodzi tym bardziej, że tłoku tam nie ma
Pawcho - 28-05-2010, 11:30
Małe pytanko - jaka jest tolerancja czasowa na dokonanie przeglądu gwarancyjnego od daty zakupu samochodu?/ na początku czerwca wychodzi mi I przegląda chcę zrobic na koniec miesiąca/. Słyszałem, że 30 dni lub 500km. Z drugiej strony mechanik w aso Auto Lis Kalisz stwierdził, że 2 tygodnie i coś mi to nie pasuje.
jaca71 - 28-05-2010, 11:40
Nie wiem jak w Mitsubishi ale w Oplu, Hondzie było +-500 i +-2 tygodnie co daje czasookres 30 dni
Trik - 28-05-2010, 11:50
jaca71 napisał/a: | w Oplu, Hondzie było +-500 i +-2 tygodnie co daje czasookres 30 dni | Tak samo jest w Mitsu. 2 tygodnie przed lub po i +-500km.
|
|
|