To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Przegląd techniczny - gdzie, co i za ile ?

Trik - 12-05-2010, 21:36

Ale ceny w tym Kraku. O ile sobie przypominam to mój pierwszy przegląd 20K (01/2009r) z czyszczeniem klimy i wymianą tego czego nie wymagała tabela i oleum, w firmie, która już straciła autoryzacje - łącznie 930PLN :mrgreen:
PS. Za 4k będę miał 3 przegląd, :)

Pawcho - 13-05-2010, 12:23

no i do mnie wielkimi krokami zbliża się przegląd / pierwszy/po 20 tys.Zadzwoniłem do ASO w Kaliszu przez telefon pracownik wyliczył mi koszt na 650zł z ich olejem / po 45 zł za litr/ w tym robocizna. Dodał ,że koszta mogą wzrosnąc o 200zł za wymianę filtru powietrza. Olej można przywieźc swój ale to chyba norma. Więc chyba nie tragiczznie 8)
Luk - 13-05-2010, 12:53

Pawcho napisał/a:
Dodał ,że koszta mogą wzrosnąc o 200zł za wymianę filtru powietrza.

Ale to tylko, jakby był straaasznie zasyfiony. Normalnie serwis wymienia "obowiązkowo" po 3 latach /60000km

Pawcho - 13-05-2010, 14:09

a dzięki :D No faktycznie dodał,że po sprawdzeniu stopnia hmmm.zużycia.
aegis - 14-05-2010, 08:32

Tenzo napisał/a:
Zadowolony jesteś z tego serwisu? Waham się czy jechać do Tych czy do Katowic.

Tenzo, nie mam do nich pretensji, poki co jestem zadowolony. Dosc dlugo sie zajmuja Mitsu, wiec problem "braku doswiadczenia" raczej odpada.

rekin - 19-05-2010, 08:09

A ja się dowiadywałem w Gdyni - przegląd około 600 dla 1.5 wraz z olejem który jest wart według serwisu 310 zł. U innego delaera w Gdańsku ten sam przegląd (te same warunki) - 750 zł.
April77 - 19-05-2010, 21:30

Trik napisał/a:
firmie, która już straciła autoryzacje

a która straciła autoryzację???

Tenzo - 26-05-2010, 14:00

Ponieważ zawsze jest tak, że na Forum jeździmy po ASO jak jesteśmy niezadowolenie to ja wrzucę dla równowagi. Otóż miałem ogromne obawy czy realizować przegląd w Krakowie po wpadce u Gabry czułem, że podobnie może być u Filipowicza i planowałem wycieczkę do Katowic. Z powodu powodzi i komplikacji z nią związanych ostatecznie podjąłem ryzyko i udałem się do Filipowicza. Za cały przegląd bez filtrów powietrza i przeciwpyłkowego oraz oleju, które miałem swoje zapłaciłem za całość operacji 485 pln.

Wiem pewnie w innym mieście zapłaciłbym mniej, ale kwestie dojazdu i wyszłoby na to samo.

Ponieważ miałem problem z tarczami hamulcowymi zgłosiłem to do sprawdzenia. Oczywiście poinformowano mnie na starcie, że gwarant czyli, "żenujący" dystrybutor mitsubishi na Polskę przewiduje tylko toczenie. Mimo obaw dałem się przekonać i tu akurat miałem racje w zasadzie wróciłem następnego dnia z problemem, który objawiał się już nie przy 120 ale 60 km/h.
I tu zaskoczenie człowiek, który przyjmował mi samochód nie dyskutuje tylko bierze telefon i dzwoni do pożal się Boże gwaranta i próbuje go przekonać, że ich zalecenia są nieskuteczne. Oczywiście odmowa i koniec tematu. Pewnie normalnie serwis kazałby mi spadać a tu proszę zaskoczenie. Samochód trafia na podnośnik tarcze są korygowane raz jeszcze i dzisiaj mogą odpukać jest OK. Oczywiście można powiedzieć, że i tak to ja tu jestem w plecy, ale przynajmniej zyskałem troszkę czasu do momentu, w którym pojawi się jakiś sensowny zamiennik na lipny produkt zwany oryginałem.

I tu podsumowując:
- zostałem sensownie obsłużony bez zastrzeżeń jak coś to polecam p. Andrzeja :) ;
- goście pracowali godzinę dłużej, żeby skończyć i oddać mi samochód;
- zrobili wszystko co mogli, żeby mi pomóc w rozwiązaniu problemu nawet w sklepie z częściami szukali zamienników gdzie się dało;
- bardzo mili mechanicy z mistrzem zmiany na czele;

Będąc drugi raz obserwowałem sobie jak pracują. W sumie dają radę poza może jednym wyjątkiem, któremu ja osobiście samochodu bym nie dał :) . Sposób w jaki katował auto klienta na wjeździe do serwisu to jakiś dramat, ale to czarna owca i znajdzie się wszędzie.

Generalnie RM uważam dało radę. I na następny przegląd pewnie jak będę miał okazję też się tam wybiorę.

Uwex - 27-05-2010, 08:33

Tenzo - przypomnę , że ja też po wizytach w ASO w Rybniku pisałem , że jestem zadowolony - więc nie jest tak źle .
Tercel - 27-05-2010, 09:09

Umówiony jestem na przegląd po 20000 km w Auto GT Bemowo. Za całość z filtrami, olejem, przeglądem powłoki lakierniczej wstępnie 820 zł. Zobaczę jak wyjdzie w rzeczywistości.
Pozdrawiam

bastek - 28-05-2010, 08:40

no to spytaj jeszcze czy da się przegląd w ramach tej akcji przegląd za 49 zł :)
Tercel - 28-05-2010, 09:11

Zapytać nie zaszkodzi tym bardziej, że tłoku tam nie ma :)
Pawcho - 28-05-2010, 11:30

Małe pytanko - jaka jest tolerancja czasowa na dokonanie przeglądu gwarancyjnego od daty zakupu samochodu?/ na początku czerwca wychodzi mi I przegląda chcę zrobic na koniec miesiąca/. Słyszałem, że 30 dni lub 500km. Z drugiej strony mechanik w aso Auto Lis Kalisz stwierdził, że 2 tygodnie i coś mi to nie pasuje.
jaca71 - 28-05-2010, 11:40

Nie wiem jak w Mitsubishi ale w Oplu, Hondzie było +-500 i +-2 tygodnie co daje czasookres 30 dni :)
Trik - 28-05-2010, 11:50

jaca71 napisał/a:
w Oplu, Hondzie było +-500 i +-2 tygodnie co daje czasookres 30 dni
Tak samo jest w Mitsu. 2 tygodnie przed lub po i +-500km.