Galant VR4 E88A 92-96 - poszukuję gala 4x4
Wojciech Bogacz - 27-10-2011, 17:17
Wszycu nasz drogi - od kiedy Ty wiesz tyle o E88A ???? Takich rzeczy to nawet ja nie wiedziałem... (pewnie nieuważnie czytałem...)
mc - 27-10-2011, 19:11
Ale takie cuda to chyba tylko w Sigmie były?!
Wszyc - 27-10-2011, 20:21
Wiecie co jest najśmieszniejsze? że wszyscy myślą że ja cuda odkrywam itp. a to wszystko jest w instrukcji obsługi galanta E5 ta książeczka dawana razem z samochodem z klamką na okładce
To wszystko jest na stronie nr. 75
Najbardziej oczywiste źródło wiadomości o naszych galach
Wojciech Bogacz - 28-10-2011, 18:30
Wszyc napisał/a: | ta książeczka dawana razem z samochodem z klamką na okładce
To wszystko jest na stronie nr. 75
Najbardziej oczywiste źródło wiadomości o naszych galach |
Widać mam inną instrukcję, bo u mnie jest coś innego na tej stronie. Jak już jednak o instrukcjach mowa - ma ktoś może wersję angielską ? Bo innych języków obcych nie znam niestety... Mógłbym nawet coś przetłumaczyć bo wiem, że Wszyc się zabierał za to, a ja chwilowo miałbym nieco czasu, więc coś mógłbym dziabnąć
Wszyc - 28-10-2011, 18:48
no brałem się i brałem za to ale kupę roboty tylko 20stron zrobiłem bo ja prócz tłumaczenia przerabiam tak te skany żeby były idealne by można z tego ładną książeczkę zrobić
Wojciech Bogacz - 28-10-2011, 19:44
Wszyc napisał/a: | 20stron zrobiłem |
No to całkiem sporo Z angielskiego tłumaczyłeś ? Jeżeli tak, to podeślij mi na maila tą angielską wersję a ja pojadę dalej z tym
Wszyc napisał/a: | przerabiam tak te skany żeby były idealne by można z tego ładną książeczkę zrobić |
Takich ambicji nie mam, ale ogólnie może sam bym coś dziabnął poza tłumaczeniem tekstu...
Wszyc - 28-10-2011, 19:51
Wojciech Bogacz napisał/a: | No to całkiem sporo |
z prawie 200 stron? jakoś na dniach Ci wyśle
Wojciech Bogacz - 29-10-2011, 18:19
Trochę z innej beczki - dziś będzie o srebrnym Galu (w końcu to i nim wątek heh).
Nigdy wcześniej nie miałem okazji sprawdzić działania tempomatu - jakoś mnie nie naszło, aż tututaj dziś mówię - ok - jak włączyć to ustrojstwo - no i ciapnąłem sobie przełącznik "Cruise" aż zmienił kolor świecenia z białego na pomarańczowy i pociągnąłem do siebie "wajchę" tempomatu do siebie - zapaliło się zielone "Cruise" pod prędkościomierzem i samochód grzecznie trzymał 80km/h - jakoś na drugim biegu i trzecim się tego włączyć nie da (chyba). Jechałem taką szutrową drogą z niewielkimi kamieniami i pasowało wrzucić dwójkę i toczyć się 25 km/h ale niestety - tempomat w tym przypadku nie chciał działać heh. Nie wiem co na to instrukcja (czekam na wersję angielską do Wszyca) ale pewnie przy takich prędkościach nie da się tego włączyć - na czwartym i piątym biegu za to działa
Aha - o zielonym Galu też coś napiszę - nie wiem jak mechanicznie tam jest w 4WS bo światełko ostrzegawcze świeci się cały czas na czerwono, tak samo SRS (czyli poduszka powietrzna) - w srebrnym za to gasną zaraz obie i potem jest OK. Nie działa za to w zielonym w ogóle "check engine" - albo odłączona bo jak na gazie jeździł kogoś w oczy raziła albo coś innego... cóż - będziemy szukać tych drobiazgów może kiedyś. Na razie trzeba uruchomić jeszcze prędkościomierz bo milczy niestety - przebiegu też nie liczy a to ważne raczej jest heh.
nerus - 29-10-2011, 18:54
Wojciech Bogacz napisał/a: | toczyć się 25 km/h ale niestety - tempomat w tym przypadku nie chciał działać heh |
w większości samochodów tempomat działa powyżej 45 km/h
davyjohn - 07-11-2011, 19:57
nerus napisał/a: | Wojciech Bogacz napisał/a: | toczyć się 25 km/h ale niestety - tempomat w tym przypadku nie chciał działać heh |
w większości samochodów tempomat działa powyżej 45 km/h |
We wszystkich w których spotkałem od 40km/h.
Co do opcji SPORT - TOUR to jest naprawdę piękna rzecz - w tym pordzewiałym zielonym Galu to działa i auto potrafi nieźle sobie poczyniać przy szybkiej jeździe. W niedawno kupionym (no właśnie, jeszcze Wam się nie pochwaliłem że mam drugą jeżdżącą sztukę e88a) tego przełączniczka nie ma i trzeba będzie "na już" robić twardsze zawieszenie, bo kanapowiec giba się jak głupi
A nowy - ledwo kupiony już musiał pojawić się na starcie mini kjsu - auto ma potencjał, teraz kwestia przygotowania go do sezonu (chyba w końcu założę temat w odpowiednim dziale).
Acha - auto będzie wybebeszane, więc kto chce elementy wyposażenia to proszę o kontakt (wiem że fotele i kanapa w czarnej skórze kogoś zainteresuje)
BeNeK - 07-11-2011, 20:37
davyjohn napisał/a: | nerus napisał/a: | Wojciech Bogacz napisał/a: | toczyć się 25 km/h ale niestety - tempomat w tym przypadku nie chciał działać heh |
w większości samochodów tempomat działa powyżej 45 km/h |
We wszystkich w których spotkałem od 40km/h.
Co do opcji SPORT - TOUR to jest naprawdę piękna rzecz - w tym pordzewiałym zielonym Galu to działa i auto potrafi nieźle sobie poczyniać przy szybkiej jeździe. W niedawno kupionym (no właśnie, jeszcze Wam się nie pochwaliłem że mam drugą jeżdżącą sztukę e88a) tego przełączniczka nie ma i trzeba będzie "na już" robić twardsze zawieszenie, bo kanapowiec giba się jak głupi
A nowy - ledwo kupiony już musiał pojawić się na starcie mini kjsu - auto ma potencjał, teraz kwestia przygotowania go do sezonu (chyba w końcu założę temat w odpowiednim dziale).
Acha - auto będzie wybebeszane, więc kto chce elementy wyposażenia to proszę o kontakt (wiem że fotele i kanapa w czarnej skórze kogoś zainteresuje) |
davyjohn opisuje te gale z naszych miskach , bo jestem mega ciekawy !!
[ Dodano: 23-11-2011, 17:14 ]
http://moto.allegro.pl/mi...1954631015.html i kolejny e88a i to w dodatku forumowy gdybym nie władował całej kasy w nismo to już bym po niego jechał ... ja pierdziuuuuuu!!
Wojciech Bogacz - 24-11-2011, 21:28
Ja się kiedyś przymierzałem do zakupu tego Gala i chyba wyszedłbym na swoje jakbym go wziął - jednak przeważyło nadwozie... chciałem sedana.... teraz hatchback też mi się podoba... a ten jest utrzymany na prawdę ładnie - o wiele sensowniej wygląda to pod maską niż mój... z tego też co wiem to nie bierze oleju heh...
W sumie to hatchback mi się nie podobał aż sam sobie takiego nie kupiłem... teraz sądzę, że nawet bardziej sportowo to autko się prezentuje niż sedan. Na zdjęciach nie wygląda może ciekawie ale w rzeczywistości to jest mrrrrrrr
rosomak1983 - 24-11-2011, 23:30
hatchback praktyczniejszy
mc - 25-11-2011, 11:46
Cytat: | z tego też co wiem to nie bierze oleju heh... |
Niestety bierze... aczkolwiek nie są to jakieś kosmiczne ilości
xep - 19-12-2011, 13:18
Kolejnym E88A na sprzedaż jest niestety mój.
Mimo najszczerszych chęci nie jestem w stanie doprowadzić go do pożądanego przeze mnie stanu (fundusze i przede wszystkim brak wolnego czasu).
Na zmiany w tych dziedzinach raczej się nie zanosi, tak więc pozostaje mi znalezienie Galowi nowego domu i właściciela.
Nie chcę robić spamu, tak więc ewentualnych informacji na temat stanu auta mogę udzielić przez maila, PW lub GG.
|
|
|