Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
13zbyszek13 - 21-02-2010, 09:31
kolego kaniak popatrz posty wyżej ,była dyskusja na ten temat
[ Dodano: 21-02-2010, 09:39 ]
mam zamontowanego chinczyka od wczoraj,DVD - super,kamera cofania z liniami odległości + czujniki fabryczne - super , BT sparowałem z Nokią E66 bez problemu narzazie mało rozmawiałem nie ściąga książki podaje numer jaki dzwoni ,NAVI mam AM 6.1 i jest coś nie bardzo często szuka sygnału GPS.Więcej nie miałem czasu sprawdzić
out_luk - 21-02-2010, 10:20
13zbyszek13 napisał/a: | kolego kaniak popatrz posty wyżej ,była dyskusja na ten temat
[ Dodano: 21-02-2010, 09:39 ]
mam zamontowanego chinczyka od wczoraj |
Ja rowniez zamowilem chinczyka, od 2 tygodni lezy pod stolem i dzis w piekny sloneczny dzien zabiore sie za montaz... mam nadzieje ze nic nie pourywam.
ps. pytanie do doswiadzczonych w temacie: zaczynaliscie od wejscia przez demontaz wylotów powietrza? Wystarczy podważyć i wysokoczą?
pozdr
13zbyszek13 - 21-02-2010, 10:24
tak kolego tam jest wszystko na plastikowych spinkach
mitsu00 - 21-02-2010, 11:42
13zbyszek13 napisał/a: | NAVI mam AM 6.1 i jest coś nie bardzo często szuka sygnału GPS |
Pisałeś że jesteś z Warszawy. Sprawdź proszę z ciekawości czy czasem masz zasięg GPS np w ścisłym centrum, Marszałkowska w okolicach Rotundy. Mnie tam zawsze gubi zasięg od Ronda Zesłenców Syberyjskich do Rotundy. Sprawdź proszę dla porownania czy tobie działa.
Pozdr.
13zbyszek13 - 21-02-2010, 14:30
u mnie jest coś nie halo na AM 6.1 / chwilę działa,chwilę szuka słoneczko na mapie i taką samą chwilę szuka na konturach europy i tak non stop /
mitsu00 - 21-02-2010, 14:43
13zbyszek13 napisał/a: | u mnie jest coś nie halo na AM 6.1 / chwilę działa,chwilę szuka słoneczko na mapie i taką samą chwilę szuka na konturach europy i tak non stop / |
A AM masz oryginalną czy pirata? Mnie AM dziala poprawnie i od razu znajduje sygnal oprócz tego malego mankamentu w centrum Warszawy. Jednak IGO8 z asystentem pasa ruchu,drogowymi tablicami informacyjnymi i brylami budynków wymiata.
13zbyszek13 - 21-02-2010, 14:50
Oryginał jakieś dwa tygodnie temu aktualizowałem , na innym urządzeniu byłem z tą kartą w szwajcarii.Raz po drodze miałem jakiś problem z zawieszeniem się 2800 km.
[ Dodano: 21-02-2010, 14:52 ]
mitsu00 odezwę się do Ciebie w tygodniu w sprawie IGO8
mitsu00 - 21-02-2010, 14:56
13zbyszek13 napisał/a: |
Oryginał jakieś dwa tygodnie temu aktualizowałem , na innym urządzeniu byłem z tą kartą w szwajcarii.Raz po drodze miałem jakiś problem z zawieszeniem się 2800 km. |
To może też byc sprawa umiejscowienia anteny. Odnoszę wrazenie że jest slabej jakości i latwo traci sygnal. na początku mialem ja zamontowana pod deska rozdzielczą i bylo do bani. Raptem 3 satelity z 10 na skali. Teraz mam ja na desce przy podszybiu i jest o wiele lepiej. Planuję jednak zakupić czulszą.
13zbyszek13 - 21-02-2010, 15:31
przed chwilą próbowałem na AM 5.5.3 i jest to samo , fakt antenę mam zamontowaną pod deską rozdzielczą za schowkiem na podszybiu ale satelit wyświetla 8-10.Drugi problem jaki mam to TV podłączyłem dwie anteny z dwoma wtyczkami każda po podłączeniu coś tam się działo wyszukiwał.A teraz jest niebieski ekran i nic.I jeszcze jak wcześniej pisałeś po podłączeniu anten ikonka z DVB zmieniła się na TV a u mnie nie
mitsu00 - 21-02-2010, 15:34
13zbyszek13 napisał/a: | przed chwilą próbowałem na AM 5.5.3 i jest to samo , fakt antenę mam zamontowaną pod deską rozdzielczą za schowkiem na podszybiu ale satelit wyświetla 8-10.Drugi problem jaki mam to TV podłączyłem dwie anteny z dwoma wtyczkami każda po podłączeniu coś tam się działo wyszukiwał.A teraz jest niebieski ekran i nic.I jeszcze jak wcześniej pisałeś po podłączeniu anten ikonka z DVB zmieniła się na TV a u mnie nie |
A podłączyłeś prąd i masę do wzmacniaczy sygnału w antenach?
Pozdr.
13zbyszek13 - 21-02-2010, 15:40
tak , świecą się diody w prawej i lewej antenie
mitsu00 - 21-02-2010, 15:43
13zbyszek13 napisał/a: | tak , świecą się diody w prawej i lewej antenie |
Ciężko powiedzieć...... Trzeba wszystko obmacać i sprawdzić połączenia. a z ta ikonką to dziwna bardzo sprawa, bo mi się zmieniła jak tylko podłączyłem tuner TV do stacji.
Grzesq - 21-02-2010, 16:55
Gdzie dokładnie zamontowaliście tunery TV i anteny GPS w Waszych outkach - nie było problemu ze znalezieniem miejsca ?
mitsu00 - 21-02-2010, 17:03
Grzesq napisał/a: | Gdzie dokładnie zamontowaliście tunery TV i anteny GPS w Waszych outkach - nie było problemu ze znalezieniem miejsca ? |
Tuner jest wielkości paczki fajek więc miejsc jest sporo. Na taśmę samoprzylepną np. a antenę to albo pod deską, albo na samej desce. Też na taśmę.
Pozdr.
Grzesq - 21-02-2010, 18:31
mitsu00 napisał/a: | Grzesq napisał/a: | Gdzie dokładnie zamontowaliście tunery TV i anteny GPS w Waszych outkach - nie było problemu ze znalezieniem miejsca ? |
Tuner jest wielkości paczki fajek więc miejsc jest sporo. Na taśmę samoprzylepną np. a antenę to albo pod deską, albo na samej desce. Też na taśmę.
Pozdr. |
mitsu00 dzięki za odpowiedź
Przypomnę się jeszcze z wczorajszym pytaniem : czy używasz anteny TV zakupionej na ipmart czy założyłeś inną, bo coś pisałeś że Ci montowali w Arkadi ?
Jak wygląda sytuacja z wyprowadzeniem kabli antenowych z radia do szyby, którędy je puściłeś i co trzeba przy tym demontować ?
|
|
|