Outlander II GEN Techniczne - Diody LED do jazdy dziennej
13zbyszek13 - 11-11-2010, 18:41
| karol_alasz napisał/a: | A tych jeżdżących na postojowych powinni przykładnie "pałować".... |
Kolego w naszym fajnym kraju jest demokracja .
karol_alasz - 12-11-2010, 01:30
| 13zbyszek13 napisał/a: | | Kolego w naszym fajnym kraju jest demokracja . |
Ale w definicji i tak zbyt szeroko pojetej demokracji nic nie ma o uprawnieniu do powszechnego łamania przepisów i stwarzania zagrożenia na coraz to mocniej zatłoczonych drogach. Kolego. Czy jak mam rozumieć Tobie w imie demokracji to w niczym nie przeszkadza? Zwrot "pałować" może i był zbyt ostrym eufemizmem do karania z całą stanowczością... ale to w żaden sposób nie powinno zmieniać faktów
mitsu00 - 12-11-2010, 01:50
| karol_alasz napisał/a: | | 13zbyszek13 napisał/a: | | Kolego w naszym fajnym kraju jest demokracja . |
Ale w definicji i tak zbyt szeroko pojetej demokracji nic nie ma o uprawnieniu do powszechnego łamania przepisów i stwarzania zagrożenia na coraz to mocniej zatłoczonych drogach. Kolego. Czy jak mam rozumieć Tobie w imie demokracji to w niczym nie przeszkadza? Zwrot "pałować" może i był zbyt ostrym eufemizmem do karania z całą stanowczością... ale to w żaden sposób nie powinno zmieniać faktów |
Jestem teraz z wizytą kurtuazyjną w Uppsali w Szwecji i powiem tak: Zgola wszyscy szwedzcy "wiochmeni" lubuja się w jeżdżeniu na postojowkach i przeciwmgielnych w dzień. Totalny idiotyzm, zwlaszcza że tutejsza Policja tępi ten proceder równowartością tauzena PLN.
13zbyszek13 - 13-11-2010, 19:15
| mitsu00 napisał/a: | | Jestem teraz z wizytą kurtuazyjną w Uppsali w Szwecji i powiem tak: Zgola wszyscy szwedzcy "wiochmeni" lubuja się w jeżdżeniu na postojowkach i przeciwmgielnych w dzień. Totalny idiotyzm, zwlaszcza że tutejsza Policja tępi ten proceder równowartością tauzena PLN. |
U nas rzadziej na postojowych a częściej na halogenach + mijania.
small - 12-05-2011, 12:02
Czy ktoś może mi doradzić, które ledy zakupić:
http://allegro.onet.pl/os...1588827689.html
http://allegro.onet.pl/la...1577257368.html
Będę wdzięczny, bo nie mam zielonego pojęcia o tym.
Pozdrawiam
PiotrKw - 12-05-2011, 14:03
Polecam Philipsa. Bardzo łatwy montaż , zarówno lamp jak i automatu. Podłaczane tylko do akumulatora i jednej z postojówek. Pracuje tak jak dzisiejsze przepisy wymagają.
Jeżdżę z nimi pół roku , żadnych kłopotów z lampami ani kontrolującymi.
W pierwszym przypadku , bardzo mocno akcentują że uzyte diody to produkt OSRAM , co sugerowałoby producenta całości . Ale tak nie jest.
small - 12-05-2011, 14:49
Dzięki za podpowiedź, decyzja zapadła, kupuję philipsa.
Dario_W - 12-05-2011, 18:21
Bardzo jestem ciekaw efektu. Podeślij foty jak zamontujesz, proszę.
Tak swoją drogą Philips jest właścicielem marki Osram. Ciekawe czy jest jakaś różnica między tymi ledami, bo żarówki w Pile robią na zmianę na tej samej linii.
Antyey - 12-05-2011, 18:47
| Dario_W napisał/a: | | [...]Tak swoją drogą Philips jest właścicielem marki Osram. Ciekawe czy jest jakaś różnica między tymi ledami, bo żarówki w Pile robią na zmianę na tej samej linii. |
No niedokładnie. Philips produkuje żarówki pod własną marką, a Osram jest częścią Siemens AG. Aczkolwiek przymierzają się do sprzedaży
small - 12-05-2011, 19:07
Jak zamontuję to podeślę fotki, towar zamówiony tylko teraz muszę znaleźć kogoś do montażu
mitsu00 - 12-05-2011, 19:47
| small napisał/a: | Jak zamontuję to podeślę fotki, towar zamówiony tylko teraz muszę znaleźć kogoś do montażu | masz glona czy auto przedliftowe? Jeśli to pierwsze to Philipsy to zly wybór, bo nie są pod skosem tylko prawie proste, a w glonie we wnekach jest dosyc spory kąt. Sam na Philipsach jezdze od marca zeszlego roku i spisuja sie i swiecą idealnie.
Dario_W - 12-05-2011, 20:42
| Antyey napisał/a: | | Dario_W napisał/a: | | [...]Tak swoją drogą Philips jest właścicielem marki Osram. Ciekawe czy jest jakaś różnica między tymi ledami, bo żarówki w Pile robią na zmianę na tej samej linii. |
No niedokładnie. Philips produkuje żarówki pod własną marką, a Osram jest częścią Siemens AG. Aczkolwiek przymierzają się do sprzedaży |
nie znam się, ale żarówy są produkowane na tej samej linii w Pile. Uwierz mi, nie raz mój kolega odbierał...
Antyey - 12-05-2011, 20:56
| Dario_W napisał/a: | | [...]nie znam się, ale żarówy są produkowane na tej samej linii w Pile. Uwierz mi, nie raz mój kolega odbierał... |
Akurat w to, że schodzą z tej samej linii jestem w stanie uwierzyć bez problemu, tylko na podtawie tego co robi moja firma Cóż globalizacja
PiotrKw - 12-05-2011, 20:56
| mitsu00 napisał/a: | | Jeśli to pierwsze to Philipsy to zly wybór, bo nie są pod skosem tylko prawie proste, |
Idealnie żadne nie będą pasowały , nawet trochę skosne Chińczyki . Odchylenie dopuszczalne przepisami to 10 stopni na zewnątrz pojazdu dla kazdej lampy. Trzeba iśc na kompromis . Ja u siebie musiałem przy zamontowaniu na górnym grilu. ( dobre bo wysoko i się nie brudzą, minimalna przepisowa wysokośc to 250mm od poziomu jezdni) przy najkrótszej wersji cztero diodowej, zdecydować się na rozstaw 570 mm zamiast przepisowych minimalnych 600 mm . Ale nikt tego się nie czepiał . Policja nie nosi miary chyba że odmierzą "pałą"
small - 13-05-2011, 09:26
Mam glona, nie załamuj mnie że nie będą pasować- już zamówiłem
|
|
|