To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Ubezpieczenie

miksell - 25-02-2014, 12:56

W sumie to sporo jakna AC ;-)

Ja płacę obecnie za Audi A4 B5 z 2000 ok 1800zł

prosto - 25-02-2014, 17:38

po pierwsze robie małe przebiegi, po drugie póki co 8 lat jazdy bez AC się opłaciło a wiec powiedzmy 8tys w kieszeni, skoro tak to liczycie ;) mój tata nigdy nie miał AC a jezdzi duzo, wiec po 30 latach całkiem ladna oszczednosc w jego wypadku ;)

no i zasadnicza sprawa, ja nie kupowałem lancera nówki pachnącej z salonu za 65tys tylko prawie 3 letni samochód ze stanów za 25tys :p

henryko - 25-02-2014, 18:21

Ponieważ w najbliższym czasie kończy mi sie ubezpieczenie to skierowałem zapytanie do mojego dealera aby przysłał mi oferty i wyglądają one następująco:
Kalkulacje została wyliczona na podstawie danych:
Marka: Mitsubishi rocznik - 2011 ( kupiony 03-2012)
Model: Lancer
Kod pocztowy:
Szkodowość wedle UFG: brak szkód
Przyjęta suma ubezpieczenia: 47 000 brutto
Benefia: 2 329 zł Generali: 2 552 zł
Warta: 2 126 zł
Najważniejsze elementy wynikające z zakresu ochrony:
- Utrzymanie wartości pojazdu przez okres 12 miesięcy
- Brak konieczności doubezpieczania samochodu po szkodzie
- Naprawy bezgotówkowe w Autoryzowanym Serwisie (oryginalne części)
- Brak amortyzacji części
- Szeroki zakres assistance z samochodem zastępczym na Europę
- Ochrona przed następstwami nieszczęśliwych wypadków dla kierowcy i pasażerów
- Brak udziałów własnych
- Składka w Generali nie uwzględnia użytkownika poniżej 25 roku życia
Opcje za opłatą dodatkowej skladki:
- Ubezpieczenie szyb – koszt 120zł (Warta)
Co sądzicie o w/wym. ofertach. Brać czy za drogo? Poprzednio miałem w Benefii - koszt 2600.

lurek - 25-02-2014, 21:04

Odradzam generali, niedługo minie rok walki o odszkodowanie z polisy AC. ASO potwierdza uszkodzenie z wypadku, a generali swoje.

to a propo ubezpieczania AC ;) (poprawnie zaparkowany samochód na parkingu ale i tak ktoś musiał wjechać w drzwi:/)

mjsystem - 25-02-2014, 22:58

lurek napisał/a:
Odradzam generali

Też odradzam.
henryko napisał/a:
Benefia: 2 329 zł Generali: 2 552 zł
Warta: 2 126 zł

Z tych trzech Benefia. Spróbuj jeszcze AXA ale nikt poza wymienionymi nie da Ci pakietu dilerskiego, więc chyba taniej nie będzie. :wink:

irq - 27-02-2014, 10:56
Temat postu: Warta AC Komfort
Niebawem będę odbierał nowego sedana, 1,6 Inform. Chciałbym kontynuować ubezpieczanie w PZU, ale wychodzi za drogo. Wyliczarka na pzuonline skalkulowała mi około 3200zł, agent w salonie skalkulował na około 2800, a "mój agent" na około 3400.

Wśród tańszych ofert jest Warta z AC Komfort w pakiecie, którą mój agent zaproponował mi za 1750zł. Czy to jest dobra propozycja? Czy brać AC z Warty?

AC Komfort -> https://www.warta.pl/ubez...d/ac/porownanie

mjsystem - 27-02-2014, 14:37

irq napisał/a:
Wśród tańszych ofert jest Warta z AC Komfort w pakiecie, którą mój agent zaproponował mi za 1750zł. Czy to jest dobra propozycja? Czy brać AC z Warty?

Jak mówią Warta nic nie warta. Ale teraz nic nie jest warte.... Dla oszczędności -bierz. Są tańsze i droższe propozycje, ale wiele z nich jest naciąganych i wbrew reklamie kombinują, jak nie wypłacić. Warta jednak w tym jest do rzeczy. Sam musisz zdecydować.

irq - 27-02-2014, 15:00

... w wycenie od agenta mam opcję dodatkową "trzyletniej gwarantowanej sumy ubezpieczenia" -> "https://www.warta.pl/ubezpieczenia/samochod/ac-komfort":

czy nie ma tu żadnego haczyka (poza tym że przez te trzy lata muszę pozostać w Warcie)?

mjsystem - 27-02-2014, 17:05

irq napisał/a:
czy nie ma tu żadnego haczyka

Jest :arrow:
irq napisał/a:
(poza tym że przez te trzy lata muszę pozostać w Warcie)

:wink:

krissm - 28-02-2014, 19:17

Nie musisz być 3 lata w Warta. GSU oznacza, że Warta przez 3 lata utrzyma Ci sumę ubezpieczenia fakturową a umowę zawierasz zawsze na rok.
Jak masz samochód z salonu to jest najlepsza opcja.

Pozdrawiam
km

lukasz3112 - 01-03-2014, 09:50

ja za swojego Lancera za pełny pakiet z wariantem serwisowym i z assist. premium w hestii płacę 900zł :) autko wycenione na 33tys zł
bart210 - 01-03-2014, 10:41

Czasem wszystko wygląda kolorowo jak agent zaczyna opowiadać. Radzę przed zakupem "okazji" DOKŁADNIE przeczytać warunki ubezpieczenia.
Ubezpieczalnia musi przecież zarobić.

nimrod - 11-04-2014, 18:56

a Mi nikt nie chce sprzedać AC...
tyku - 12-04-2014, 11:25

nimrod napisał/a:
a Mi nikt nie chce sprzedać AC...
- mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź, bo nie za bardzo wiem o co Ci chodzi :?: :idea:
nimrod - 14-04-2014, 07:22

Ujmę to tak.
Po kilkunastu rozmowach z konsultantami stwierdzali, że mogą mi jedynie zaproponować OC
i nikt nie był w stanie powiedzieć dlaczego. dopiero jak przycisnąłem jednego powiedział że być może chodzi o to że jest to auto wysokiego ryzyka.

Towarzystwach bardziej renomowanych rozmowa zaczynała sie na poziomie 2500
PZU przebiło wszystkich z pakietem OC AC za uwaga 3900 za lancera z 2009!!!