Nasze Miśki - Czarna bestia by tomek84
sveno - 08-08-2011, 11:56
aha ok już czaje
Tomek - 09-08-2011, 08:05
sveno napisał/a: | tomek84 napisał/a: | zabawa przy fotelach, już troche to rozkmniniłem i przełożenie mat graniczy z cudem, ale mam pomysł, żeby poprzekładać to i owo i bedzie fajnie | czekaj bo nie rozumiem, jaki jest problem z przełożeniem całego fotela? W angolu masz skórę? |
nie ma skóry
w angolu jest tapicerka Avance'owa jak u mnie
Owczar napisał/a: | Nie ma ogrzewania w angolu |
dokładnie i tu pojawia się problem
generalnie plan był taki, żeby mieć 2 fotele z pełnym zakresem regulacji, no i podgrzewane
niestety nie ma mat grzewczych w angolu
więc wymyśliłem, że zrobimy tak:
1. fotel pasażera - zostawie gąbki, a przełoże stelaże - wystarczy zrobić 3 dziury pod pokrętła regulacji
2. fotel kierowcy - przełoże tylko siedzisko z angola, bo jest jak nówka, a moje wyglada jak kupa, więc będe miał tylko grzane plecy (czyli tak jak mam teraz, bo nie grzeje w tyłek z jakiegos powodu), ale za to będe miał wypas siedzenie
chciałem naprawić i przeszczepić mate, ale niestety tapicerka jest przyklejona do gąbki, więc wątpie, że uda się to zrobić ładnie, więc odpuszczam
Anonymous - 09-08-2011, 12:30
tomek84, a może warto kupić jakie uniwersalne maty i przeszczepić komplet z anglika ?
Tomek - 09-08-2011, 12:39
Derpin napisał/a: | tomek84, a może warto kupić jakie uniwersalne maty i przeszczepić komplet z anglika ? |
myślałem o tym
ale jak mniemam to jest tak (od dołu):
- gąbka
- mata
- szmata
wszystko sklejone
więc i tak musiałbym rozrywać i kleić
nie jestem 100% pewien czy te Avancowe tapicerki też są klejone do gąbki, ale rozebrałem preliftowy fotel i jest klejone, na próbe roche oderwałem i się kruszy
poza tym, nie wierze, że ten Avancowy nie jest wklejony - nie trzymałby się tak ładnie na tych rowkach
puściłem ogłoszenie w dziale kupie, że poszukuje lewego fotela grzanego od Angola - ale wątpie, żeby się udało, bo w anglii Avance, to był Sport, a te chyba tam wogóle nie miały grzania w fotelach, zazwyczaj tempomatu
Tomek - 09-08-2011, 12:40
tutaj jeszcze co bym chętnie kupić do EA:
- gałke skórzaną w stanie lepszym niż moja
- rozpórka w niższej niż 500 zł cenie, interesuje mnie tylko OE z VR-4
Tomek - 19-09-2011, 11:40
pojechaliśmy sobie, oczywiście Galem, na Słowacje, na kawalerski weekend
wszystko pięknie, tyle, że jak jechaliśmy tam, to w górach nie pojechałem zbyt inteligentie, przegrzałem wszystkie tarcze i Gal stracił funkcje hamowania - na szczescie jakoś się udało
ostatecznie wszystko jest OK, tarcze sie nie pokrzywiły, ale niesmak pozostaje, zwłaszcza, że nigdy wcześniej się to nie zdarzyło
lepszą stroną tego weekendu (odnosząc się tylko do kwestii Galantowych) jest to, że dwóch kolegów chce kupić Gala (stawiam, że jednak nie kupią), ale przynajmniej chcieli i teraz już rozumieją o co w tym wszystkich chodzi
Hugo - 19-09-2011, 11:55
tomek84 napisał/a: | lepszą stroną tego weekendu (odnosząc się tylko do kwestii Galantowych) jest to, że dwóch kolegów chce kupić Gala (stawiam, że jednak nie kupią), ale przynajmniej chcieli i teraz już rozumieją o co w tym wszystkich chodzi | Ja już co najmniej 5 osobom odradziłem zakup tego auta z czego jestem bardzo dumny. Każdemu powtarzam, ze wygląd to nie wszystko.
Tomek - 19-09-2011, 12:03
Hugo napisał/a: | tomek84 napisał/a: | lepszą stroną tego weekendu (odnosząc się tylko do kwestii Galantowych) jest to, że dwóch kolegów chce kupić Gala (stawiam, że jednak nie kupią), ale przynajmniej chcieli i teraz już rozumieją o co w tym wszystkich chodzi | Ja już co najmniej 5 osobom odradziłem zakup tego auta z czego jestem bardzo dumny. Każdemu powtarzam, ze wygląd to nie wszystko. |
ja już z 5 razy doradzałem Tobie, żebyś to auto sprzedał
póki co brak efektu
SPIDER-ek - 19-09-2011, 12:07
Hugo, sprzedaj to a kup innego i zobaczysz że na pewno nie jest tak źle. Twój to musi być jakiś pechowy egzemplarz.
Anonymous - 19-09-2011, 14:30
tomek84 napisał/a: | przegrzałem wszystkie tarcze i Gal stracił funkcje hamowania - na szczescie jakoś się udało
|
przegrzałem tarcze czy zagotowałem płyn ? bo może to on po zagotowaniu już nie robił?
Tomek - 19-09-2011, 14:33
Derpin napisał/a: |
przegrzałem tarcze czy zagotowałem płyn ? bo może to on po zagotowaniu już nie robił? |
tarcze, bo:
1. smierdziało jak cholera
2. płyn od razu sprawdziłem
3. po paru minutach postoju wszystko było już ok - płyn tak szybko by nie ostygł
Anonymous - 19-09-2011, 15:18
a przypomnij mi jeszcze proszę jaki masz tam komplet z przodu i z tyłu ?
Tomek - 19-09-2011, 15:37
Derpin napisał/a: | a przypomnij mi jeszcze proszę jaki masz tam komplet z przodu i z tyłu ? |
tarcze/klocki
z przodu TRW+TRW
z tyłu Oyodo + TRW
fj_mike - 19-09-2011, 17:40
Kiedyś w Norwegi przegrzałem heble w Astrze
Od tamtej chwili zawsze hamuję silnikiem
m6riano - 21-09-2011, 21:18
Cytat: | ja już z 5 razy doradzałem Tobie, żebyś to auto sprzedał
póki co brak efektu |
Jemu to i padżero sie będzie sypał..;-)
|
|