To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Lancer [C66A] 1.6 16V - przemiana w GTi.

R-Man - 07-02-2012, 09:03

Ten zderzak tam wisi od półtorej roku :lol:
Mithrill - 07-02-2012, 09:31

Bez przesady... :P
Dostałem odpowiedź z ASO.

Cytat:
Witam,
do tego modelu zderzaka kierunkowskazy nie występują,natomiast zaślepki występują razem ze zderzakiem,koszt zderzaka ok 1850,00 zł brutto

No tak, jasne. 2 tysiaki za zderzaczek.
Wstawię sobie światła do jazdy dziennej... :|
A zrobię je z kierunkowskazów do szerokiego zderzaka z VW Jetty II/Golfa II.

A co ciekawego na EBAY? Na przykład:

Japońskie kierunkowskazy
Jedyny na Ebay kierunkowskaz do zderzaka GTi :)

filll, zapytam, dzięki![/b]

filll - 07-02-2012, 11:08

Tu masz amerykańca na części, ma chyba takie kierunki jakich szukasz:
http://tablica.pl/oferta/...io--IDBaQH.html

Zielu - 07-02-2012, 18:57

O właśnie o tym Colcie/Mirage na tablica.pl Ci pisałem Mithrill :) Myślę że można by fajnie wpasować te kierunki. Albo ew. te do jazdy dziennnej z VW.. :wink:
R-Man - 08-02-2012, 09:51

Proszę was... Światła do jazdy dziennej? To nie Golf, albo jakiś inny Civic. Nie róbcie wiochy z tak pięknych aut :roll:

Ten z tego filmiku
http://www.youtube.com/watch?v=bBVoKcUDX1s

zapodał kierunki z Passata z 87'
chyba nie wygląda źle

Zielu - 08-02-2012, 10:20

Widziałem tego Lancera, faktycznie gość przyznał że wpasował kierunki z jakiegoś passka..Wygląda nieźle, absolutnie nie widzi mi się tam nic innego rodzaju, żadne światło do jazdy dziennej itd, dlatego u siebie zakładam do zderzaka GTi kierunki z Mirage. Full OEM.
A Mithrill zrobi jak chce, my tam możemy sugerować tylko.. :wink:

rosomak1983 - 08-02-2012, 13:52

Zielu napisał/a:
do zderzaka GTi kierunki z Mirage. Full OEM.

to juz nie podoba Ci sie bardziej z C66??? :P

Zielu - 08-02-2012, 16:48

Nie :P Chciałem mieć koniecznie halogeny w zderzaku, a ori komplet z C66A z halogenami wygląda całkiem fajnie, ale już mi przeszło. Więc będzie pełny set GTi.
Mithrill - 08-02-2012, 18:16

R-Man, Zielu, napiszcie mi jaka tragedia jest w kierunkowskazie "przerobionym" na białe światło, bo nie czaję co niby ma kalać wizerunek auta?
Przynajmniej miałbym zachowaną odpowiednią kolorystykę wszystkich przednich świateł.
Oczywiście kombinuję jak mogę z wsadzeniem oryginalnych kierunków (i to jest priorytet, bo inaczej już miałbym jakieś dziadostwo z Golfa), ale jak nie dostanę takowych, to nie interesuje mnie żadne bajanie. Wstawiam biały kierunek z szerokiego zderzaka Golfa II i robię użytek z przycisku w kokpicie, który wcześniej włączał halogeny. Proste.
Lepsze to, niż uber-wieśniackie ledy.

Passat B2, tak? Też ciężko dostać, ale już pytam handlarzy z Tablicy i Allegro... Z Santany też powinno pasować, bo to to samo. :mrgreen:
Może w sklepie będą zamienniki? Jutro zerknę.
Dzięki!

mouseman - 08-02-2012, 21:17

Myśle że do zderzaka GTi pasują idealnie dzienne, pod warunkiem że będą to philips-y lub inne mocne i ładnie świecące diody. Przód Lanca w szczególności Gti ma dużo prostokątów stąd też porządne Led-y będą dobrze wyglądać. Trzeba szukać takich co ładnie wypełnią te szpary odpowiednio głęboko zostaną zamontowane. Pamiętajcie że Lanc C6x ma się za znacznie młodszego niż ma zapisane w dowodzie :mrgreen:
Mithrill - 08-02-2012, 21:44

A co myślicie o tego typu zestawach "xenonowych"?
Warto nabyć coś w tym stylu?

Kod:
http://allegro.pl/hid-bi-xenon-h4-hb1-hb5-h13-zestaw-bixenon-12v-35w-i2080396618.html

Zielu - 08-02-2012, 22:10

Mithrill, tragedii nie ma żadnej, oprócz tego że mi osobiście średnio się widzi biały kierunek w zderzaku, ale o gustach się nie... :) btw. na początku zrozumiałem Cię że chcesz zaadoptować światła dzienne typu led przerobione z VW, sory mój błąd.
Na forum będziesz nieraz czytał różne opinie, pomysły i komentarze, raz lepsze raz..głupsze? :P ale suma sumarum to Ty wybierzesz, to co Ci będzie najbardziej pasować.

Hm..też się zastanawiałem nad "zenonami", niegłupi pomysł. Chyba Jagos montował coś takiego do Colta :wink: Efekt naprawdę fajny.

mouseman napisał/a:
Pamiętajcie że Lanc C6x ma się za znacznie młodszego niż ma zapisane w dowodzie :mrgreen:
Dokładnie. A jeszcze przy pięknym bordo lakierze.. :biggrin:

R-Man Chyba czasem przesadzasz z porównywaniem do wieśtuningu :wink:
Wszakże niegroźne mody nie muszą od razu wyglądać tak..

EOT.

Mithrill - 08-02-2012, 22:52

Białe kierunki przy reflektorach, białe boczne kierunki i żółte w zderzaku?
Hmmm... :mrgreen:

Chyba sobie sprezentuję taki zestaw żarników bixenonowych.
Żółta barwa światła zwykłych żarówek burzy mój gust estetyczny. :biggrin:
Mam nadzieję, że jest to w miarę trwałe, solidne i godne zaufania rozwiązanie.

rosomak1983 - 08-02-2012, 22:54

Zielu napisał/a:
Więc będzie pełny set GTi.

w końcu dobrze gadasz, zderzak GTi jest obłedny i nie ma lepszego do Cxx
Same białe jak najbardziej popieram, szczególnie po przemalowaniu auta na biało :twisted:

Anonymous - 09-02-2012, 14:12

Mithrill napisał/a:
Kod:
http://allegro.pl/hid-bi-...2080396618.html

Zielu napisał/a:
Hm..też się zastanawiałem nad "zenonami", niegłupi pomysł. Chyba Jagos montował coś takiego do Colta :wink: Efekt naprawdę fajny.

BARDZO GŁUPI pomysł może Tobie będzie się wydawało że widzisz lepiej, ale każdy jadący z naprzeciwka będzie przez Ciebie oślepiany, dodatkowo w razie kontroli poleci dowód, i jak ktoś w ciebie wjedzie policja może uznać współwinę bo ten ktoś powie że go oślepiłeś tymi pseudo xenonami.

Xenon tylko i wyłącznie w soczewce! w lampie z gładkim szkłem - to jest minimum (mimo że i tak bez homologacji) żeby jakoś to świeciło i nie oślepiało innych.

ps. jak jedzie taki za mną na trasie od razu dostaje przeciwmgielne tak samo wale mu długimi jak jedzie na mnie. inaczej można to przetłumaczyć takim ludziom chyba tylko jeszcze tłukąc im reflektory.