Nasze Miśki - EA2W '99 - stary alfer
szuwar - 25-07-2012, 12:31
jacek11 napisał/a: | Ja bym nie kombinował z tymi cudownymi środkami do uszczelniania.nie wiadomo co jeszcze może uszczelnić |
teorii jest wiele tylko podpowiadam, nie zawsze budżet pozwala na komfortowe rozwiązania w danej chwili i trzeba zdecydować się na pół środki ...
kolega używał środka w proszku, objaw był taki że z chłodnicy leciało ciurkiem. Było to auto do driftu na zawodach wiec wyczynowo używany. Wsypał proszek, i co kilka sekund wyciek się zmniejszał i w końcu przestało kapać i lecieć. Co do zapychania innych części to raczej nie możliwe, bo środki działają przy kontakcie z powietrzem, nie masz wycieku, układ szczelny i nic nie zalepi.
Jeżeli można kupić nową i to z lepszej półki też bym kupił nową
jacek11 - 25-07-2012, 12:42
Oczywiście że każdy robi jak uważa za stosowne może i jest to skuteczny środek,ale w sytuacjach awaryjnych,co zresztą opisałeś powyżej.na dłuższą metę raczej nie proponuję takich rozwiązań
stary alfer - 25-07-2012, 13:16
Na chłodnicę uciułałem, więc kupię nową sztukę
stary alfer - 01-08-2012, 15:44
Chłodnica nadeszła.
Montaż w piątek wraz z jednym Alfaholikiem
http://www.youtube.com/wa...etailpage#t=11s
fj_mike - 01-08-2012, 18:23
Nie zapomnijcie uzupełnić płynów po wymianie
wookash83 - 02-08-2012, 00:49
Dominik z Marcinem maja w tej kwestii spore doświadczenie, dadzą rade
Anonymous - 02-08-2012, 10:03
fj_mike napisał/a: | Nie zapomnijcie uzupełnić płynów po wymianie |
jak zaczniemy uzupełniać w piątek to skończymy w poniedziałek, w końcu musi się dobrze odpowietrzyć
stary alfer - 02-08-2012, 10:06
Derpin napisał/a: | jak zaczniemy uzupełniać w piątek to skończymy w poniedziałek, w końcu musi się dobrze odpowietrzyć |
http://www.youtube.com/wa...etailpage#t=38s
volve - 02-08-2012, 14:56
stary alfer napisał/a: | Montaż w piątek wraz z jednym Alfaholikiem |
Parę rzeczy już zostało zdemontowane wcześniej Także macie sprawę ułatwioną
A z tym uzupełnianiem płynów to uważajcie, bo w miejscach publicznych uzupełnianie niektórych płynów jest zakazane
stary alfer - 03-08-2012, 18:10
Nowa chłodnica na swoim miejscu.
Zamontowałem KOYO z aukcji, którą podawałem w tym temacie kilka razy.
Koszt 268 zł + przesyłka 25 zł.
Wszystko pasowało. Chłodnica jest tylko do manuala. Nie mam dodatkowych rurek/wężyków.
Przy demontażu wentylatorów ukręciliśmy 2 lub 3 śruby. Castorama jakieś 400 metrów od domu, więc Alfa dowiozła nas cało i bezawaryjnie
Nowa chłodnica otrzymała nowe 8 śrubek mocujących i nową opaskę do węża dolnego.
Wieczorem podejdę zobaczyć ile płynu zeszło po ostudzeniu auta.
Dziękuję Dominikowi za pomoc!
Jazzman, Tobie również
Dzięki volve za grzebanie w necie
jacek11 - 04-08-2012, 14:23
stary alfer napisał/a: | Wieczorem podejdę zobaczyć ile płynu zeszło po ostudzeniu auta. |
No i jak?dopełniłeś płyny
stary alfer - 04-08-2012, 14:24
jacek11 napisał/a: | No i jak?dopełniłeś płyny |
Aż tyle nie ubyło
jacek11 - 04-08-2012, 15:56
a taka mogła być fajna okazja
stary alfer - 04-08-2012, 21:52
jacek11 napisał/a: | a taka mogła być fajna okazja |
Co się odwlecze...
volve - 05-08-2012, 19:20
Nasz kolega Alfred ma mały problem z autem(ehh te Galanty, jak nie chłodnica to zawsze co innego może wyskloczyć ). Otóż stojąc na luzie po dodaniu gazu najpierw jest takie chwilowe zawahanie obrotów i dopiero wtedy po sekundzie obroty właściwie się podbijają. Ciężko mi to opisać, najlepiej sam właściciel opowie o tym
Pierwsze co, to sprawdziliśmy wczoraj, czy są jakieś błędy. Błędów silnika nie ma, są błędy jedynie ABS:
21, 22, 23, 24 - identycznie jak 11-14, ale zwarcie
Czyli zwarcie na czujnikach prędkości.
Później na postoju podłączyłem się EvoScanem, oto logi:
http://speedy.sh/pPQnc/Ev...04-18.44.46.csv
Akurat zupełnie nie znam silników od Galantów, sam jedynie skanuje GDI, więc ciężko mi tutaj pomóc Marcinowi. Jeśli jest gdzieś w dziale Galantów temat o diagnostyce EvoScanem(tak jak jest w dziale o Carismach), to poproszę o link, wtedy postaram się jak najbardziej pomóc naszemu koledze
Natomiast jeśli polecacie jakiś inny programik do Galantów współpracujący z kabelkiem VAG KKL-USB na chipie FTDI to również proszę o takie informacje
|
|
|