To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - dj danio i VR4 2,5V6TT

Bartek - 26-03-2012, 09:08

danino88 napisał/a:
nie wiadomo co i jak

Kanapka pod filtr oleju - i tak będziesz ją miał ze względu na chłodnicę oleju, więc kup taką z otworami na czujniki (mocal lub nawet autogaugan)

danino88 - 26-03-2012, 10:48

Cytat:
Kanapka pod filtr oleju - i tak będziesz ją miał ze względu na chłodnicę oleju, więc kup taką z otworami na czujniki (mocal lub nawet autogaugan)

Mam już podstawkę mocala, jednak nie ma dostępnych z dodatkowymi wyjściami na czujnik. Są 2 duże wyjścia na węże do chłodnicy i nic poza tym. Sama podstawka jest dużo większa niż zwykła (autogauge) bo ma także termostat. A drugiej podstawki nie będę zakładał bo jest to bez sensu. Swinks_uk dał mi pomysł jednak mi on się nie podoba ze względu na to że czujnik byłby bardzo nisko położony i nie sprawdzi się to w Polsce :)

swinks_UK - 26-03-2012, 17:38

danino88 napisał/a:
Swinks_uk dał mi pomysł jednak mi on się nie podoba ze względu na to że czujnik byłby bardzo nisko położony i nie sprawdzi się to w Polsce :)

Nie jest niżej położony od korka spustowego michy, wiec nie wiem w czym problem :roll:
U mnie słuzy już 4 rok. :mrgreen:
http://www.ebay.co.uk/itm...=item2560c60ad7

danino88 - 26-03-2012, 20:17

Cytat:
Nie jest niżej położony od korka spustowego michy, wiec nie wiem w czym problem :roll:

No właśnie Tomku, wszystko ok, ale Ty w UK możesz sobie na to pozwolić, ja w Polsce nie za bardzo tym bardziej że mam przód obniżony 8)

swinks_UK - 26-03-2012, 20:43

danino88 napisał/a:
Cytat:

No właśnie Tomku, wszystko ok, ale Ty w UK możesz sobie na to pozwolić, ja w Polsce nie za bardzo tym bardziej że mam przód obniżony 8)

No..., widać nie widziałeś mego vr4 w 2010 na zlocie :mrgreen: Plecionki na wydechu poszły się dmuchać, ale czujnik cały :wink:
W każdym razie jest co najmniej kilka miejsc które zaliczą wcześniej obcierkę przy glebie: icek, filtr oleju, crossmember, wydech, zanim zawadzisz miską. No i sama miska jest o ten 1cm niżej niż korek spustowy, więc prędzej nią obetrzeszesz. I co nie boisz się o miskę olejową?? :mrgreen:

danino88 - 27-03-2012, 14:46

Cytat:
No..., widać nie widziałeś mego vr4 w 2010 na zlocie :mrgreen: Plecionki na wydechu poszły się dmuchać, ale czujnik cały :wink:
W każdym razie jest co najmniej kilka miejsc które zaliczą wcześniej obcierkę przy glebie: icek, filtr oleju, crossmember, wydech, zanim zawadzisz miską. No i sama miska jest o ten 1cm niżej niż korek spustowy, więc prędzej nią obetrzeszesz. I co nie boisz się o miskę olejową?? :mrgreen:

No nie widziałem ale mam nadzieję że będziesz na zlocie to się spotkamy i zobaczymy. Wszystko ładnie pięknie ale chyba zastosuję "przedłużkę" mocala tylko mają ją mieć na początku kwietnia :)

danino88 - 30-03-2012, 20:35

dzień dzisiejszy dosyć smutno się zakończył dla Julii. Jeden krawężnik z wystającym słupkiem i zderzak połamany :( pilnie potrzebuję ładny zderzak najlepiej w kolorze srebrny polift aby móc dalej cieszyć się vr4 8)
Tomek - 30-03-2012, 21:17

to auto nie ma szcześcia
Torp12 - 30-03-2012, 21:24

danino88 napisał/a:
Jeden krawężnik z wystającym słupkiem i zderzak połamany :( p)

Ja pitole.... :axe:

tomasek - 30-03-2012, 21:29

Chyba jakiś pech cię prześladuje :?
swinks_UK - 30-03-2012, 21:42

Ciekaw jestem czy icek cały... :doubt:
Wyjdzie jak będzie słabo ładował.. :wink:

danino88 - 30-03-2012, 22:05

IC raczej tez do wymiany ale nim się nie przejmuję bo i tak miałem zakładać od EVO :) no nie wiem co jest nie tak bo długo autem pojeździć nie mogę :(
sveno - 30-03-2012, 22:20

danino88, za duża moc i nie opanowałeś bryki?? :)
danino88 - 30-03-2012, 22:24

Cytat:
danino88, za duża moc i nie opanowałeś bryki?? :)

no właśnie jest jeden problem :) Prędkość znikoma ;) małe uderzenie i po zderzaku :( Załamałem się i tyle. Jutro jadę rozkręcać przód i patrzeć czy coś więcej się nie uszkodziło :(

sveno - 30-03-2012, 23:06

to może ten zderzak ode mnie założysz do VRa? :) Będzie jedyny VR-4 ze zderzakiem od preliftowego glsa :)