To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MitsuManiaki.com - Dyskusja nt Karty Klubowe - Laminowane i Plastikowe

Anonymous - 15-02-2013, 14:45

a nie lepiej było by gdyby zlecić produkcję kart firmie zewnętrznej ? wtedy wszystko odbywa się terminowo i działa.
po zebraniu odpowiedniej puli chętnych przekazujemy je do produkcji, a koszty ponoszą userzy którzy je zamawiali, te kilka złotych chyba ludzie przeżyją za możliwość zniżek na kartę w IC czy po co tam chciałby jeszcze ktoś posiadać taką kartę....

tyku - 15-02-2013, 15:11

Firebee napisał/a:
tyku - masz możliwość zająć się produkcją kart klubowych?

To pytanie do mnie to na poważnie ? :shock:
Możliwości czasowe i wypełniane obowiązku, jak najbardziej tak.
Jeżeli "raddex" zrezygnuje to nie ma problemu, chyba że się zgłosi osoba, która miała lub ma doświadczenie z tą branżą i będzie chętna się tym zajmować.
Zorientuje się w temacie.

Firebee - 15-02-2013, 15:33

Derpin napisał/a:
a nie lepiej było by gdyby zlecić produkcję kart firmie zewnętrznej ? wtedy wszystko odbywa się terminowo i działa.
po zebraniu odpowiedniej puli chętnych przekazujemy je do produkcji, a koszty ponoszą userzy którzy je zamawiali, te kilka złotych chyba ludzie przeżyją za możliwość zniżek na kartę w IC czy po co tam chciałby jeszcze ktoś posiadać taką kartę....

pewnie, że by było najlepiej, ale te karty to taka "pierdółka", że raczej nikomu by się nie chciało tego produkować (czyt. żadnej firmie zewnętrznej), nawet po zebraniu jakiejś konkretnej ilości.. Pozostaje jeszcze pytanie co po tym zebraniu firma ma zrobić. wysyłać do konkretnego mitsumaniaka? wysyłać do regionów? Do Mitsumaniaka zapewne nie wyśle, albo przy zbyt dużych kosztach. Więc do moderatorów regionalnych najwyżej..

[ Dodano: 15-02-2013, 15:34 ]
tyku napisał/a:
Firebee napisał/a:
tyku - masz możliwość zająć się produkcją kart klubowych?

To pytanie do mnie to na poważnie ? :shock:
Możliwości czasowe i wypełniane obowiązku, jak najbardziej tak.
Jeżeli "raddex" zrezygnuje to nie ma problemu, chyba że się zgłosi osoba, która miała lub ma doświadczenie z tą branżą i będzie chętna się tym zajmować.
Zorientuje się w temacie.

Wykazujesz zainteresowanie, pytasz, walczysz, mimo że masz swoją kartę, więc tak-pytanie jest na poważnie

Juiceman - 17-02-2013, 09:29

Derpin napisał/a:

Odpowiednia ilość kart to pewnie koło 50-100-200 ;-)

dla 10 kart mało kto to będzie chciał produkować, a jeśli się z godzi to w kosmicznych pieniążkach w porównaniu do tego co mamy.... :wink:

Firebee - 17-02-2013, 17:20

a mamy za darmo.. bynajmniej laminowane..
jaca71 - 18-02-2013, 15:34

Firebee napisał/a:

przynajmniej ;)

Tomek - 18-02-2013, 16:12

jaca71 napisał/a:
Firebee napisał/a:

przynajmniej ;)

moje ulubione

Anonymous - 18-02-2013, 16:53

http://allegro.pl/karty-p...2964243128.html

pierwsza lepsza aukcja, nawet jak wyjdzie 10 zł za kartę razem z przesyłką to koszt żaden.

jednostronny zadruk można spokojnie znaleźć za połowę tej kwoty....

londolut - 18-02-2013, 17:31

Derpin, ale to
Cytat:
Druk termotransferowy wysokiej jakości na drukarce do kart Zebra o rozdzielczości 300dpi.

nie jest powód do zachwytu. Wątpię, żeby miały taką jakość jak teraz chyba, ze ta drukarka to bardzo wysoka półka.

mjsystem - 18-02-2013, 17:37

Derpin napisał/a:

pierwsza lepsza aukcja, nawet jak wyjdzie 10 zł za kartę razem z przesyłką to koszt żaden.

jednostronny zadruk można spokojnie znaleźć za połowę tej kwoty....

Ja mam firmę, która drukuje karty kontroli dostępu. Każda indywidualna. Ale co z tego, po co płacić? Nie chodzi nawet o opłatę za nadruk, ale zachodu co nie miara. Opłacałoby się to czynić raz na kwartał. Nie wiem, czy nie prościej dostać nr Mitsumaniaka i samemu sobie wyciąć z drukarki i zalaminować/ zrobić kartę plastikową??? Mod/Admin wysyła wzór, Ty drukujesz sobie i już... :wink:

londolut - 18-02-2013, 17:39

mjsystem, zapytaj ich o koszt np 10 i 20 kart. Taka plastikowa karta dużo ładniejsza i bardziej pro niż taki świstek z pospolitego hapeka ;)
mjsystem - 18-02-2013, 19:27

londolut napisał/a:
mjsystem, zapytaj ich o koszt np 10 i 20 kart. Taka plastikowa karta dużo ładniejsza i bardziej pro niż taki świstek z pospolitego hapeka

Oki. Jutro dam znać :)

Anonymous - 18-02-2013, 20:17

londolut, 300dpi spokojnie da radę,

pierwsza z brzegu drukareczka ogarniająca dokładnie takie karty i mająca dokładnie 300dpi wg specyfikacji:

https://www.youtube.com/watch?v=fNLqJJ0ctU0

mjsystem napisał/a:
Ale co z tego, po co płacić? Nie chodzi nawet o opłatę za nadruk, ale zachodu co nie miara. Opłacałoby się to czynić raz na kwartał.

ale gdzie ten zachód?, sprawa bajecznie prosta, jest 10 chętnych to idzie zamówienie, karty przysyłane są do organizującej całość osoby a ta rozsyła już po kraju.
Zachodu to było z flagami MM jak każdy wybierał sobie podpis pod logiem, do tego stronę na która ma być flaga a na koniec minute przed złożeniem zamówienia nagle zmieniał zdanie bo trzeba było dodać literkę czy przecinek :roll:

wystarczy chętna osoba która się tym zajmie, ew można zamówić karty z miejscem na wpisanie nicka i nr klubowego a resztę już markerem maznąć.

tyku - 18-02-2013, 20:54

Derpin, Karta wyszłaby z 12 zł z wysyłką do odbiorcy końcowego(całkowite koszty). Można spróbować zamówić na próbę 10 szt.
Tak jak pisałem mogę się tym zajmować, ale muszę mieć projekt karty i przyzwolenie władz forum. :wink:

mjsystem - 19-02-2013, 15:10

Karta kosztuje 50gr (nie trzeba kupować zapasu), nadruk... hmm ok 4-5zł (czekam na maila)plus wysyłka. Dochodzi koszt wysyłki indywidualnej do klubowicza. Zawsze można to, co zostanie w potrfelu przeznaczyć na MM Dzieciom. :)