To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Fabryczny zestaw głośnomówiący - Bluetooth Hands Free Module

becu - 09-10-2016, 20:31
Temat postu: Parowanie telefonu z MMCS
Witam,

mam pytanie czy mieliście jakieś problemy z łączenia telefonu przez bluetooth z MMCS? Zakupiłem nowy telefon Xiaomi Redmi Note 3 Pro i mam problem z połączeniem go. Parę razy mi się połączył, a teraz w ogóle nie mogę. Miałem wcześniej telefon Asusa i tam musiałem włączyć bluetooth zanim wsiadłem do auta i wtedy się łączył. Tu pare razy mi się udało i teraz nie działa. Wydaje mi się to dziwne bo przecież sam bluetooth ma jakiś standard i dziwna jest ta zależność, że z jednym telefonem działa, a z innym nie. Tylko proszę nie piszcie, że mam usunąć wszystkie sparowane telefony z listy i sparować jeszcze raz :D

tyku - 09-10-2016, 20:50

Po pierwsze, jaki masz moduł Bluetooth :?: Masz USB :?:
becu - 09-10-2016, 21:13

Nie mam USB. MMCS to E02
tyku - 10-10-2016, 12:53

becu, Zostaje wymiana modułu na nowszy. Aktualizacji nie da się przeprowadzić. Wszystko było opisane powyżej. :wink:
brylekVFR - 10-10-2016, 13:17

Mnie też to pytanie nurtuje czy nowszy moduł, ten z USB zadziała ze strym MMCSem? W moim przypadku zależy mi tylko na przeprowadzaniu rozmów, żadne tam BT audio. Kiedyś Tokyo mówił że się nie da, ale może coś się zmieniło?
becu - 10-10-2016, 22:14

tyku, ale to muszę cały zestaw wymienić? w sensie napęd z wyświetlaczem?
brylekVFR - 10-10-2016, 22:22

becu napisał/a:
tyku, ale będzie ten nowszy moduł działać z wersją MMCS którą ja mam?

Też mam stary BT i MMCS E2, kiedyś Tokyo mówił mi ze się nie da, ale ostatnio coś Tokyo pisał ze rozpracował temat na czynniki pierwsze, więc może da się. Trzeba do niego zadzwonic, albo sam sie tu odezwie.

tokyo - 11-10-2016, 04:57

Witam
Do starych radyjek teoretycznie nie da sie podlaczyc modulu usb/bt,ALE, na poczatku wprowadzania do produkcji modulow z koncowka 026 obslugiwaly jeszcze magistrale can. Wiec mozna bylo modul zalogowac do sieci a co za tym idzie byl on widoczny przez radio. Po pozniejszych aktualizacjach to ulatwienie zostalo wylaczone
Do starych radyjek pasuja moduly koncowka 004/010/016 a nowe juz nie.

brylekVFR - 11-10-2016, 13:46

Czyli im niższe S/W REV tym lepiej? A jak z aktualizacją tego modułu? Chyba się nie będzie dało aktualizować?
tokyo - 11-10-2016, 19:54

da tylko brak programu :(
hubus - 12-10-2016, 09:08

becu napisał/a:
mam pytanie czy mieliście jakieś problemy z łączenia telefonu przez bluetooth z MMCS? Zakupiłem nowy telefon Xiaomi Redmi Note 3 Pro i mam problem z połączeniem go

Ja mam Redmi 3 (nie Note) i po ostatniej aktualizacji MIUI8 (6.9.29) sytuacja trochę się zmieniła. Teraz przy odpalaniu samochodu telefon w ogóle się nie łączy, przynajmniej do tej pory ani razu się nie połączył, za to później wchodzę w menu bluetooth i klikam ręcznie połącz, czasami kilka razy, ale łączy się zawsze. Plus jest taki że mam sposób na pewne podłączenie, minus że trzeba to robić ręcznie. Czy u Ciebie da się podłączyć do bluetootha ręcznie?

pablo diablo - 12-10-2016, 22:56

i właśnie to ręczne podłączanie powoduje że takie rozwiązanie staje sie dla nas nieciekawe. Wszystko raczej musi byc automatyczne wtedy to ma sens i komfort...

ja zakupiłem osobne urządzenie do rozmów głosnomóyiących..

becu - 13-10-2016, 00:12

tokyo, a któryś z tych modułów co pasuje do starszych modeli czyli 004/010/016 daje jakąś różnicę z łączeniem się z nowszymi telefonami? W sensie są nowsze?
hubus - 13-10-2016, 08:29

pablo diablo napisał/a:
i właśnie to ręczne podłączanie powoduje że takie rozwiązanie staje sie dla nas nieciekawe. Wszystko raczej musi byc automatyczne wtedy to ma sens i komfort...

ja zakupiłem osobne urządzenie do rozmów głosnomóyiących..

Zgadzam się w 100%, ale wcześniej łączył się automatycznie rzadko i jak się nie połączył to nie było już szansy połączenia nawet ręcznego. Z dwojga złego wolę mięć możliwość pewnego, ale ręcznego podłączenia niż automatycznego 1 na 10.

tokyo - 14-10-2016, 01:19

z tego co zauwazylem to najmniej problemow bylo z modulem 004. W 010 cos dodali i sie zepsulo. Najlepiej moduly chodza z iphone 3,4,5 oraz telefonami klawiaturowymi jak np nokia 515. Chodzi idealnie.
016 widzialem tylko raz w akcji i byla to ver poprawionego 010.