Nasze Miśki - Moja nowa (już stara) Żona.
WreX - 21-11-2013, 19:43
Hugo, mam nadzieje, że posłuży... było wiele opinii jedni mówili, ze w warsztatach przy ciężarówkach pracują na tych zestawach i katują wszystko i dalej działa jeszcze inni, że dotknęli i się zepsuło a jeszcze inni że w miarę. Mam jednak nadzieje, że adekwatnie do poszanowania grzechotek nie puści żadna... bardzo mi się podoba, że jest takie "imadełko" pod nasadki grzechotki, że można dwoma rękami odkręcać i to raczej nie ma prawa puścić, a ta największa grzechotka to taka potężna jak taki typowy francuz w filmach dzierżony jako broń obuchowa
Tylko to pudełko takie z miękkiego plastiku pewnie się zepsuje jako pierwsze ;]
Ale muszę przyznać, że ładnie (tak wiem że to nie ma znaczenia) wyglądają, świecą się jak baranowi jajca bardzo ładnie wykończone, klucze na pewno twardsze niż te którymi próbowałem wczoraj odkręcać śruby od amorów.
Fragu - 21-11-2013, 20:19
No to teraz galant będzie latal Super zestaw..kurde tez musze sobie kupic !
WreX - 21-11-2013, 20:26
Fragu, oby po drogach a nie na podnośniku
A co do zestawu to polecę go dopiero jak przejdzie chrzest bojowy ;p
booohal - 21-11-2013, 21:24
WreX, Do Wielunia mam jakieś 60km. Może się kiedyś wybiorę i się poganiamy troszkę, pogadamy. Te wyniki jak na A/T masz świetne. Ciekawe jak będzie u mnie.
WreX - 21-11-2013, 21:33
booohal, póki nie zmienię na alu 17' to jesteś bez szans
Oczywiście zapraszam, tylko daj wcześniej znać
booohal - 21-11-2013, 21:47
Kurde, podobno zima idzie. Nie wiem czy przed śniegami się wyrobię... Jakby co to będę pisał.
P.S. Jak mój zrobi poniżej 8,5s to będę happy
WreX - 21-11-2013, 22:13
booohal, się okaże
Swoją drogą poddałem lekkiej edycji pierwszy post (ten główny) dodałem spis treści jakby się komuś nie chciało czegoś szukać to powinien tam odnaleźć ;p
mkm - 21-11-2013, 22:43
WreX napisał/a: | dodałem spis treści jakby się komuś nie chciało czegoś szukać to powinien tam odnaleźć ;p |
I to jaki... (emotikona bijąca pokłony ).
Godny do naśladowania - nie ujawnia za dużo, a nawigacja bajecznie prosta.
Polecam posiadaczom długich tematów na długie zimowe wieczory.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Dla chcących, a nie wiedzących jak, mała ściąga.
Wpisujemy:
[URL=adres strony do której kierujemy, czyli http cośtamcośtam] Tu wpisujemy co ma być widoczne jako tytuł w poście [/URL]
WreX - 22-11-2013, 14:38
mkm, ależ dziękuje nie jest tak źle... chociaż ja mam ledwo ponad 20 stron to poszło w miarę sprawnie, a co ma powiedzieć Bartek czy też Sveno
A jeszcze co do Twojej ściągawki to w tej "normalnej" odpowiedzi jest takie coś jak URL klika się wpisuje jak ma się wyświetlać a później adres wkleja jakby się komuś nie chciało tak pisać z urelami
sveno - 22-11-2013, 19:44
WreX napisał/a: | a co ma powiedzieć Bartek czy też Sveno
| hmm..
tylk niech mi ktoś powie, jak zrobić odnośnik, który przekierowywałby nie tylko na stronę ( to umiem), ale ustawiałby stronę na konkretny post, np. na środek strony, bez przewijania?
WreX - 22-11-2013, 19:47
sveno, to jak się tak już zabierasz za "wszystko" to odpisz mi w końcu na PW ;p
Hugo - 22-11-2013, 21:35
WreX napisał/a: | sveno, to jak się tak już zabierasz za "wszystko" to odpisz mi w końcu na PW ; | I mi
WreX - 23-11-2013, 15:49
Hugo, zmieniłeś avatar... tss prawie Cię nie poznałem
Swoją drogą wczoraj "testowałem" ( a raczej miernie próbowaliśmy testować) aktywną piane do szyb... że niestety środek dostałem o koło godziny 18 czasu Polskiego, to zapadł już zmrok, mało tego to żeby "test" nam wypadł lepiej w powietrzu unosiła się bardzo gęsta wodnista mgła, tak, że krople osiadały na wszystkim, coś w stylu miniaturowego deszczu... no ale dobra, przetarliśmy szybę od strony kierowcy z zewnątrz, psiknęliśmy... coś zasyczało zaszumiało i skwierczało, po chwili starliśmy tą piane, przyświeciłem latarką bo nic nie było widać... wspólnie stwierdziliśmy, że jednak za wilgotno jest i za morka powierzchnia... no to bach do środka, gdzie czekała z utęsknieniem przednia szybka, którą muszę mieć zawsze w idealnym stanie, a której w takowym nigdy nie mam... zawsze mnie los pokara, że zamiast poczekać aż odparuje to maznę ściereczką (NIE WAŻNE JAKĄ - próbowałem, mikrofibrą, a nawet 3, 2 idealnie czyste 1 czysta, jakimiś ścierkami do okularów nawet, jakaś taką specjalną do maszyn co smug nie zostawia) no i po owym przetarciu, zadowolony, że pary nie ma, po chwili widać zmazy jakby Picasso się LSD nałykał na całej szybie no żyć się odechciewa... no ale wracając dlatego tak z utęsknieniem czekałem, żeby sprawdzić czy ten środek mnie zadowoli i wyczyści ją tak dokładnie jak rząd portfele rodaków... wsiedliśmy i zaczęliśmy psikać po całej szybie. Pominę fakt, że w założeniu środek miał się znaleźć tylko na szybie nawet zasłoniliśmy szmatkami wentylacje szyby tam od strony grodzi, no ale sprawność motoryczno-fizyczna pokazała jednak, że lusterko wsteczne, lewarek zmiany biegów, kierownica też zaznały owego środka... szybko powycierałem miejsce bitwy, a w międzyczasie zaczęło czymś bardzo łatwopalnym capić o dużym zagęszczeniu... na opakowaniu widniało ŁATWO PALNE, no cóż psikanie tym w zamkniętym samochodzie nie okazało się najmądrzejszym pomysłem... dobrze, że nie przekręciłem kluczyka bo by jeszcze ktoś krzyknął ALLAH AKBAR i bym miał bombowe mycie szyby (tak tak dramatyzuje pewnie nic by nie wybuchło ) wywietrzyliśmy, doczyściliśmy szybę I LŚNI przejrzystością! Niestety do lata muszę poczekać, żeby zobaczyć czy pod pełne słońce widać smugi ale wydaje się idealna, pewnie szybciej sprawdzę po osiadaniu pary jak już mi zaparuje i przy odparowaniu, ale środek mnie pozytywnie zaskoczył, no i przyjemnie pachnie (pomijając ten przenikliwy łatwopalny smród). A piszę w sumie o tym, bo nie raz po 2-3 godziny walczyłem z przednią szyba i tak smugi jakieś były... a to jest środek który poniekąd zwałczył każdy z problemów.
Uprzedzając pytania to takie coś było: http://www.ceneo.pl/12165685
Jeszcze tego też nie polecam, bo dopiero jak mi szyba zaparuje i będę odparowywał to ostatecznie potwierdzę jakość tego środka, na razie wspominałem o pierwszym wrażeniu
W sumie to miałem o czym innym a mi zeszło o jakichś szybach no ale mniejsza, dzisiaj trochę pyska Żonie przeczyściłem ścierą... i rozpórkę za dnia widać ;p
I wewnętrzna strona maski:
Niestety mycie komory silnika nie wygląda tak efektownie jak u niektórych co posiadają jasne kolory... dlatego szau nie robi albo ja taki jakiś nieumiejętny jestem ;p
Pato89 - 23-11-2013, 16:04
ale masz ładne kielichy
WreX - 23-11-2013, 16:08
Pato89, czemu? przecież na zdjęciu nie widać rdzy ;p
|
|
|