Outlander III Ogólne - Pierwsze wrażenia
Googlarz - 09-12-2013, 08:27
elektri napisał/a: | Masz jakieś pytanie szczególne???? |
Co tylko przyciągnie Twoją uwagę (na plus i na minus)
edi82 napisał/a: | To może teraz ja |
elektri - 09-12-2013, 08:46
Na minus ....
Jak by ktoś "mało obeznany" z językami chciał sparować telefon z samochodem po BT, to chyba polegnie
Coś mi się zdaje, że nie ma innej opcji, jak pogadać z samochodem - dosłownie
Innymi słowy trzeba przy odbiorze w salonie zażyczyć sobie dodanie telefonu....
Googlarz - 09-12-2013, 09:07
elektri napisał/a: | Na minus ....
Jak by ktoś "mało obeznany" z językami chciał sparować telefon z samochodem po BT, to chyba polegnie
Coś mi się zdaje, że nie ma innej opcji, jak pogadać z samochodem - dosłownie
Innymi słowy trzeba przy odbiorze w salonie zażyczyć sobie dodanie telefonu.... |
Może to pomoże
http://www.youtube.com/watch?v=DTVfh8AI9BY
I mam pytanie:
odtwarza mp3 i divx z pendrive (w moim przypadku I+)?
elektri - 09-12-2013, 09:50
Googlarz napisał/a: | Może to pomoże |
Jak ktoś nie zna angielskiego, to może mieć i z pomocą takiego filmu problem
Ten filmik jednak potwierdza dwa fakty:
1. Skoro ktoś go stworzył i inni oglądają, to znaczy że może być z tym problem.
2. Jak czegoś nie wiesz, spytaj Googl-a , a jak nie wiesz jak zrobić, poszukaj na youtube
Googlarz - 09-12-2013, 11:13
elektri napisał/a: | Googlarz napisał/a: | Może to pomoże |
Jak ktoś nie zna angielskiego, to może mieć i z pomocą takiego filmu problem
Ten filmik jednak potwierdza dwa fakty:
1. Skoro ktoś go stworzył i inni oglądają, to znaczy że może być z tym problem.
2. Jak czegoś nie wiesz, spytaj Googl-a , a jak nie wiesz jak zrobić, poszukaj na youtube |
Wieczorem oblookam film i powiem Ci co i jak.
elektri - 09-12-2013, 11:37
Dzięki nie potrzebuję
Przestawiłem sobie w ustawieniach na Mandaryński i poszło jak z nut
Miałem na myśli innych użytkowników.
Co do plusów, to zwrotność
mitsu00 - 09-12-2013, 13:41
elektri napisał/a: | Dzięki nie potrzebuję
Przestawiłem sobie w ustawieniach na Mandaryński i poszło jak z nut
Miałem na myśli innych użytkowników.
Co do plusów, to zwrotność | Daleko masz do Wolki Kosowskiej na obrzezach 100lycy? Bo tam kuciakow jak mrowkow i za sajgonke pomoga na 100%
elektri - 09-12-2013, 14:09
mitsu00 napisał/a: | Daleko masz do Wolki Kosowskiej na obrzezach 100lycy? |
Jakieś -90° od Pałacu Kultury (promień bez zmian)
Przecież napisałem, że poradziłem sobie....
Poza tym, do Japońskiego samochodu proponujesz mi Chińskie kuciaki???
I jeszcze miał bym im w sajgonkach płacić??
Przecież oni takie rzeczy załatwiają za miskę ryżu z pocałowaniem (gdzie dopiszę po 23:00)
Napiszcie mi lepiej, czy używacie oryginalnych belek na relingi, czy z "innej" dystrybucji?
A jak z innej, to dopiszcie jakiej
mitsu00 - 09-12-2013, 14:42
elektri napisał/a: | mitsu00 napisał/a: | Daleko masz do Wolki Kosowskiej na obrzezach 100lycy? |
Jakieś -90° od Pałacu Kultury (promień bez zmian)
Przecież napisałem, że poradziłem sobie....
Poza tym, do Japońskiego samochodu proponujesz mi Chińskie kuciaki???
I jeszcze miał bym im w sajgonkach płacić??
Przecież oni takie rzeczy załatwiają za miskę ryżu z pocałowaniem (gdzie dopiszę po 23:00)
Napiszcie mi lepiej, czy używacie oryginalnych belek na relingi, czy z "innej" dystrybucji?
A jak z innej, to dopiszcie jakiej :) |
Ja w swoim bylym mialem ori Mitsu. Spisywaly sie b dobrze. Producentem jest THULE, wiec z ichniejszym logo do nabycia np w sklepach InterPack. Sa tez ponoc b ciche belki Whistlebar. Kumpel ma w XC70 i tez dobrze sie spisuja. Do wyboru do koloru zatem. Czasami Mitsu ma promocje na takie rzeczy wiec sprawdz ceny w ASO i porownaj potem z aftermarketem.
elektri - 09-12-2013, 14:55
mitsu00 napisał/a: | Producentem jest THULE | tak podejrzewałem, że ori nie są produkcji Mitsu
mitsu00 napisał/a: | ponoc b ciche belki Whistlebar |
A te mogą być ciekawe, zwłaszcza, jeżeli są ciche.
Dzięki
Co do cen, to oczywiście że najpierw porównam
pawel77 - 09-12-2013, 18:10
Witam, napisze coś odnośnie wrażeń z jazdy O3. Dzisiaj odbyłem kolejną już jazdę próbną O3 i niestety muszę stwierdzić, że w wersji benzynowej z CVT wiele temu samochodowi brakuje. Ogólnie auto komfortowe i wszystko fajne, jak w suvie, ale nie to jest tu teraz najważniejsze dla mnie. Najbardziej mnie rozczarowuje skrzynia CVT: to jest jakieś nieporozumienie. Niby przyspiesza, widać, że wskazówka prędkości się podnosi, ale wcale nie czuć, że ten samochód ma moc. Przyspieszanie jest strasznie powolne. Po gwałtownym wciśnięciu gazu silnik wyje. Nie tak, aby urywało uszy, jak niektórzy opisują, ale wyje. I czekasz, aż zacznie cię wciskać w fotel, a tu nic. Jedzie, powoli przyspieszając. Niby są łopatki, ale po co w takim razie automat? Podobno ta skrzynia ma to do siebie, że trzeba nauczyć się z niej korzystać. Może to i prawda, ale dzisiejsza jazda próbna przekonała mnie, ze ten samochód chyba nie został zaprojektowany do tego, aby dawać kierowcy radość z jazdy. On ma po prostu przewieźć cię z punktu A do B w miarę bezpiecznie i to wszystko. Wiem, że to nie jest wyścigówka, ale to, co zrobili z tą skrzynią, to jest barbarzyństwo.
Bagażnik też nie powala, ale sprzedawca powiedział, że bez problemu można wymontować trzeci rząd siedzeń i wówczas pojemność bagażnika znacznie wzrasta. Dobry pomysł, bo nie wyobrażam sobie wozić kogokolwiek w 3. rzędzie.
Bardzo mi się podoba ten samochód i bardzo chciałbym go kupić, ale jakoś nikt nie jest w stanie mnie przekonać, że ta skrzynia z czasem się "nauczy" i ułoży i będzie działać jak należy.
Czekam na opinie posiadaczy O3 z CVT. Napiszcie proszę, jak się wam tym jeździ. Jak się tym samochodem wyprzedza na wąskich jednopasmówkach, gdzie czasem trzeba ostro wcisnąć gaz do tej przysłowiowej dechy. Może to ja mam za duże oczekiwania. Przesiadam się z focusa 1,6l, więc to powinien być przeskok kosmiczny, a mam wrażenie, że mój 8-letni ford ma zdecydowanie lepsze przyspieszenie, niż O3 i czuć w nim moc (jakakolwiek by ona nie była ).
Nie piszę tu o dieslu, bo w wersji z automatem to jest po prostu bajka. Cudownie się tym jeździ. Czuć, że masz władzę nad tym samochodem, a on prze do przodu, jak stado dobrze ułożonych koni. Po prosty rewelacja. Ale cena diesla z automatem jest dla mnie za wysoka z uwag na małe roczne przebiegi.
Pozdrawiam
Pawel
tojaro - 09-12-2013, 18:57
No i tu przydałaby się recenzja/opinia 2wd - ale tych jest tyle w prasie i sieci ile egzemplarzy o takim napędzie do testów w salonach
grzes - 09-12-2013, 19:52
Ja swojego 2WD odbieram w styczniu to postaram się opisać. Niestety takiego "testowego" nie ma w całej Polsce, ale rozmawiałem z dealerem który takim jeździł i podobno przepaść jeśli chodzi o przyśpieszenie i odczucia w porównaniu do CVT. Do tej skrzyni robiłem dwa podejścia bo wolałbym 4x4 - niezmiennie te same niespecjalne wrażenia, więc odpuściłem 4x4.
elektri - 09-12-2013, 21:43
pawel77 napisał/a: | bardzo chciałbym go kupić, ale jakoś nikt nie jest w stanie mnie przekonać, że ta skrzynia z czasem się "nauczy" i ułoży i |
Powiem dobitnie...
I bardzo dobrze - co byś powiedział tej osobie, gdyby jednak z czasem skrzynia nie ułożyła się tak, jak Ty chcesz?
Powiem tak (właściwie powtórzę się chyba).
Przesiadłem się 200 km. temu ze Skody Octavii 2 1,6 FSI z manualną skrzynią biegów.
Mnie to przyspieszenie odpowiada. Fakt, nie jestem z tych, którzy wszędzie musza być pierwsi. Dla mnie ważniejszy był napęd 4x4, niż liczba sekund do setki.
W porównaniu do Octavki i żonkowej Corsy z multitronikiem, mnie się podoba.
Po wciśnięciu pedału gazu od razu przyspiesza (nie patrzę na obroty silnika, tylko prędkościomierza). Niezależnie od "przełożenia" efekt jest od razu. Wiem, Ty byś chciał, żeby wciskało w fotel... Ale to nie ten typ samochodu....
pawel77 napisał/a: | Niby są łopatki, ale po co w takim razie automat? |
Łopatki są po to, by zmienić charakterystykę przyspieszania.
Zamiast ekonomicznego spokojnego przyspieszania, przestawić na wyższy moment obrotowy.
Ktoś tu wcześniej pisał, że w ten właśnie sposób rozwiązuje problem "zbyt wolnego przyspieszania".
Jeżeli jednak Tobie taka skrzynia nie odpowiada, może daj sobie z nią spokój.
Pozostaje Ci diesel, albo 2.0 z manualna skrzynią.
grzes napisał/a: | więc odpuściłem 4x4 |
Są tacy, którym to wystarczyło.
Albo musisz poszukać innego "przedmiotu westchnień"
Googlarz - 09-12-2013, 22:44
Ja jeździłem 2x O3 z CVT i za pierwszym razem byłem przerażony. Głośno, szarpało i nie było (odczuwalnego) przyspieszenia... a kickdown?? Po jeździe dowiedziałem się troszkę więcej o CVT i dlaczego kolesiowi z salonu tak ładnie sunął. Duuuużo poczytałem o CVT i postanowiłem jeszcze raz spróbować. Teraz wiem że ta skrzynia jest w 100% dla mnie!
Różnica z klasycznym automatem polega na tym że domyślnie masz tryb ekonomicznej i bardzo płynnej jazdy, a jak potrzebujesz trochę sportowego feel to po sportowymi wachlujesz łopatkami.
Oczywiście zaznaczam że piszę to po dopiero dwóch jazdach... Jutro trzecia
|
|
|