Nasze nieMiśki ;-) - reVOLV(O)er
Rafal_Szczecin - 10-06-2015, 09:09
fj_mike napisał/a: |
Pewnie się ludzie na mieście za nim oglądają? |
czasem ktoś spojrzy najmilsze są lajki na mieście od jadących obok aut
wookash83 napisał/a: | pewnie więcej niż uszczelnienie całego układu już bym nie dział.. |
pracy jest jeszcze sporo .
priorytetem jest uszczelnienie układu , oraz zrobienie porządku w bagażniku czyli wszystko w peszle , i ułożenie by jako tako to wyglądało .
następne w kolejności ( wiadomo ,plany planami, a życie życiem, więc coś się jeszcze może zmienić )
- regulowane wahacze tył ? mam mieszane uczucia , z jednej strony jakiś tam negatyw już jest z drugiej strony chciałbym większy, ale szkoda mi opon .
- czarne wnętrze - podsufitka , słupki , osłonki ,itp
- malowanie plastików pod maską na czarno ?
- szczep hamulców przód 339mm od xc90 - pytanie od czego później dopasować tył
-poliftowego przodu jednak nie będzie, za duzo rzeźby
wookash83 napisał/a: | jak będę w Szczecinie zapiszę się na przejazd jakiś jestem bardzo ciekawy jak się teraz jeździ |
żaden problem
wookash83 napisał/a: | ależ czasu to auto Ci już pochłonęło! ale efekty od stanu wyjściowego już widać. |
coś tam widać ,chciałoby się wszystko od razu,ale tak nie idzie powoli ,malutkimi kroczkami ,ale do przodu. od początku tego roku licząc obsługę i zabawę auto pochłonęło dużo pieniędzy i jeeeeszcze więcej czasu .
dziękuję
Rafal_Szczecin - 21-06-2015, 00:49
w dniu dzisiejszym tył siadł jak powinien, w sumie stało się to przez przypadek .
wczoraj na warsztacie miałem focusa z 2012r, rzut oka na tylny wahacz i jest taki sam ale jednak inny, głównie chodzi o kielich na sprężynę, jest zdecydowanie większy, taki jakiego szukam, różnica jest jeszcze w zagięciu wahacza przez co mogą być problemy z łącznikiem stabilizatora,ale do tego dojdziemy.
sprawdzenie allegro i w goleniowie są wahacze od focusa z 2013r, telefon i umawiam się z gościem, że podrzuci jeszcze w ten sam dzień.
tu porownanie
na dole wahacz od s40/v50 natomiast na górze od focusa z 2013r z wsadzoną surówką na okucie o średnicy 130mm, która dosłownie wpada do środka , a zapierało się w ori wahaczu
dziś montaż i wielki banan na gębie łącznik faktycznie okazał się za krótki, ale poradziliśmy sobie z tym montując łączniki od toyoty rav4
zdjęcie jak siadło
jest możliwość zejścia w dół jeszcze ok 5cm, tylko toczyć trzeba okucie,oraz podciąć nadkole, które i tak już się napręża, czego robić nie będę. mogę napisać, ze osiągnąłem zakładany cel
wczoraj z USA zamówiłem regulowane tylne wahacze, mają być w przyszłym miesiącu
i dwa foto z jakiejś tam sesji w której uczestniczył samochód
eremita - 21-06-2015, 12:39
Dobre to się nazywa GLEBA
rosomak1983 - 21-06-2015, 17:00
Jak dla mnie to juz przesada... ;-P
Rafal_Szczecin - 21-06-2015, 20:28

rosomak1983 - 21-06-2015, 23:28
no ale co jak co wyglada ładnie
yaro1976 - 22-06-2015, 08:26
no ładnie ładnie siedzi,
jedno małe ALE,
czy tylko mnie razi pomarańcz przednich kierunków w tej black edition,
przydałoby się zaczernić jakoś lampy...
Fragu - 22-06-2015, 08:33
Super a poka teraz pozycje górną zawiechy
robertdg - 22-06-2015, 08:39
Kolejny etap to tuleje pływające do zawieszenia czy tez poliuretany
Tomii - 22-06-2015, 10:09
tylne koło spiera się na nadkolu plastikowym
Rafal_Szczecin - 22-06-2015, 13:16
rosomak1983 napisał/a: | Jak dla mnie to juz przesada... ;-P |
auto leży tylko gdy stoi, na takiej glebie nie przepchniesz fury, nie mówiąc o jeździe.
tak naprawdę kto co lubi ,wg mnie jest idealnie, można jeszcze zrobić, by tylne koła weszły pod błotniki jak to ma miejsce np tutaj
ale to dla mnie już przesada , dążyłem do tego ,by zrobić spas i chyba się udało
yaro1976 napisał/a: | no ładnie ładnie siedzi,
jedno małe ALE,
czy tylko mnie razi pomarańcz przednich kierunków w tej black edition,
przydałoby się zaczernić jakoś lampy... |
jakoś tam siedzi
co do lamp, szczerze powiem, że nie myślałem ( jeszcze ) o tym ,ale kto wie
robertdg napisał/a: | Kolejny etap to tuleje pływające do zawieszenia czy tez poliuretany |
ani jedno,ani drugie, nie widzę takiej potrzeby, kolejnym etapem będzie montaż regulowanych wahaczy na tył , i na ten sezon wyczerpałem raczej budżet. są jakieś szanse na podejście do większych hebli,ale nikt nie wie co z tego wyjdzie
Tomii napisał/a: | tylne koło spiera się na nadkolu plastikowym |
na glebie tak. duża część osób zdejmuje nadkola, by nie było napięcia po opuszczeniu auta.
Fragu napisał/a: | Super a poka teraz pozycje górną zawiechy |
przód się nie zmienił, tył "trochę"
foto niestety tylko puszką po coca coli
na co dzień jeżdżę tak :
Fragu - 22-06-2015, 13:21
W sumie to nie jest tak źle
robertdg - 22-06-2015, 21:37
Rafal_Szczecin napisał/a: | ni jedno,ani drugie, nie widzę takiej potrzeby, kolejnym etapem będzie montaż regulowanych wahaczy na tył , i na ten sezon wyczerpałem raczej budżet. są jakieś szanse na podejście do większych hebli,ale nikt nie wie co z tego wyjdzie
| Nie obawiasz się, że przy zabawie AIR-em rozleca się tuleje metalowo gumowe, w końcu mają ograniczoną elastycznośc
Rafal_Szczecin - 23-06-2015, 15:02
robertdg napisał/a: |
Nie obawiasz się, że przy zabawie AIR-em rozleca się tuleje metalowo gumowe, w końcu mają ograniczoną elastycznośc |
prędzej czy później któraś tuleja się skończy, wtedy wymienię na nowe, raczej nie zakładam, że co miesiąc będę zmuszony ingerować w zawieszenie
Rafal_Szczecin - 10-07-2015, 11:50
dojechaly
i jakies tam dwa szoty z tego tygodnia
|
|
|