To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - Zlot 2015 - Dyskusje mocno przedzlotowe

JCH - 12-10-2014, 22:07

mkm napisał/a:
JCH, pierwsza myśl najlepsza... Pamiętałem o Tobie i źle poprawiłem... A było dobrze... :evil:
To znak, że musisz poczytać "Dylematy Filolożki" ;)
mAGDA - 12-10-2014, 22:07

mjsystem napisał/a:
Z tym faktem ciężko dyskutować. Niezbity fakt, że są najbardziej poszkodowani...

Dobrze, że mieszkamy w Polsce a nie w USA

Najlepszym rozwiązaniem był by zlot w centralnej Polsce , wtedy większość miała by "równie daleko". No ale skoro nie ma takiego ośrodka to warto znaleźć miejsce, które będzie kompromisem i będzie każdy mógł dopasować własne możliwości finansowe wybierając nocleg.

mkm - 12-10-2014, 22:08

JCH napisał/a:

Trochę chore wydaje mi się robienie konkurencji :roll:

To byłoby chore.
Chodzi mi bardziej o to, żeby nie okazało się, że w 2015 w miejscu A byłoby 500soób, a w zwycięskim B raptem 100. (cyferki przypadkowe) :wink:

jAZZMAN - 12-10-2014, 22:09

szuwar napisał/a:
puchar jest u nas
:twisted:
Z ostatniej Banderozy Volve tak go przewiózł FałErCzwórką, że straciliśmy karton. Sam puchar ma się dobrze (podróżował bezpiecznie na tylnym siedzeniu) i nie może się doczekać zlotu!!! Szykuję dla pucharu nowe opakowanko ;)

szuwar napisał/a:
Banderoza pokazuje, że jako region spotykamy się w większym gronie

Oczywiście! Przecież przyjeżdżają do nas osoby z poza regionu - nie słyszałem skarg na Banderozę. Sam fakt, że spotykamy się tam już nie pierwszy raz świadczy o tym, że miejsce jest sprawdzone.

mjsystem - 12-10-2014, 22:10

JCH napisał/a:
Wawrzka już była, Firlej już był więc dlaczego nie "dać szansy" (choć dziwnie to brzmi) Zachodniopomorzanom na organizację Zlotu

Jacek, ale daj też szansę uczestnikom na zminimalizowanie kosztów zlotu. Bo chyba o to chodzi? :?
Kurczę, nie zrozumcie mnie źle, znam Zachodniopomorzan osobiście i na prawdę bardzo ich lubię, ale sorki, to nie chyba o to biega? :|

volve - 12-10-2014, 22:13

JCH napisał/a:
Moim zdaniem Zachodniopomorskie powinno otworzyć temat "Lista chętnych na Zlot" i dać jakiś czas (1 m-c ?) na "wysondowanie" ile osób jest chętnych przyjechać do Pogorzelicy.

Ja chciałbym tylko zwrócić uwagę, że mamy już prawie połowę października. Także jakbyśmy mieli jeszcze sondować przez 1-2 miesiące, to raczej odpada - chyba tyle czasu Banderas nie możesz czekać z decyzją, czy zajmować ośrodek na zlot, czy ma też szukać innych grup (jestem w Pogorzelicy dość często i wiem, że w tym okresie często ma albo emerytów albo jakieś szkolenia itp).

jAZZMAN - 12-10-2014, 22:13

mAGDA napisał/a:
(...)możliwości finansowe wybierając nocleg.

Piszę bez ironii, ale właśnie przypomniałem sobie że podczas robienia zdjęć na ośrodku padła propozycja z możliwością spania pod namiotem. Wiem, że jeśli ktoś z dzieckiem to nie pod namiot.

mjsystem - 12-10-2014, 22:13

jAZZMAN napisał/a:
Przecież przyjeżdżają do nas osoby z poza regionu - nie słyszałem skarg na Banderozę. Sam fakt, że spotykamy się tam już nie pierwszy raz świadczy o tym, że miejsce jest sprawdzone.

Ale to jest zlot, gdzie przyjadą nie tylko nieliczni, lecz jak największa ilość forumowiczów. :wink:

szuwar - 12-10-2014, 22:14

JCH napisał/a:
Moim zdaniem Zachodniopomorskie powinno otworzyć temat "Lista chętnych na Zlot" i dać jakiś czas (1 m-c ?) na "wysondowanie" ile osób jest chętnych przyjechać do Pogorzelicy.

Na to niestety nie ma za wiele czasu. Powodem są nadmorskie turnusy, teraz są planowane i praktycznie wszystko rezerwowane. Jeżeli Zlot miałby się odbyć w Pogorzelicy, to są przesuwane turnusy, aby cały ośrodek był dla nas. A większość turnusowych ośrodków z grupami zorganizowanymi wierzcie ma już przyszłe sezony zajęte.

Jeżeli otrzymamy możliwość organizacji zlotu, będziemy zaszczyceni i dołożymy wszelkich starań aby pobyt Was koleżanek i kolegów z innych regionów był niezapomniany. Jeżeli nie, będziemy zlotowiczmi w innym regionie :) a przynajmniej część z nas.

mjsystem - 12-10-2014, 22:15

jAZZMAN napisał/a:
Wiem, że jeśli ktoś z dzieckiem to nie pod namiot.

A jest tam sanitariat namiotowy?

Jaro1974 - 12-10-2014, 22:16

Tak się zastanawiam jaką zasadą kierują się inne kluby (np. VW, Opel itp.). Z tego co się orientuję to oni mają jedną i tą samą miejscówkę i nie wszyscy mają blisko. Nie wiem tylko jak to się ma u nich z noclegami i innymi rzeczami. I rozumiem też te osoby które twierdzą że jest drogo bo de facto tanio nie jest. Moje zdanie jest takie: te ekipy które mają się ujawnić niech to zrobią teraz i zróbmy wybór. I tak jak napisał Morfi te osoby które będą zaangażowane w organizację zlotu nie mogą głosować na swój ośrodek.
mkm - 12-10-2014, 22:18

mjsystem napisał/a:

A jest tam sanitariat namiotowy?

Nie, ale dostaniesz saperkę na dołek sanitarny :mrgreen:

mjsystem - 12-10-2014, 22:19

mkm napisał/a:
Nie, ale dostaniesz saperkę na dołek sanitarny

Bardziej chodzi mi o prysznic. Bo jak inaczej pod namiot? :axe:

JCH - 12-10-2014, 22:19

mkm napisał/a:
Chodzi mi bardziej o to, żeby nie okazało się, że w 2015 w miejscu A byłoby 500soób, a w zwycięskim B raptem 100. (cyferki przypadkowe) :wink:
Ok, rozumiem :) Ale jaka różnica będzie do zaakceptowania a jaka nie :?:
50 a 200 :?: 120 a 140 :?: Czy może 60 a 250 :?:

Trochę niezręcznie mi dyskutować, bo nie mam bladego pojęcia czy pojadę na Zlot (gdziekolwiek on będzie :dontknow: ) ale wydaje mi się, że skoro jest oficjalna propozycja to należy określić minimum chętnych przy których Zlot się odbędzie (liczba ta powinna być ustalona przez organizatorów z właścicielem ośrodka i .... chciałem napisać z Administracją Forum ale Administracja od jakiegoś czasu mało aktywna w sprawach zlotowych więc nie wiem czy z jej głosem należy się liczyć) ;)
Z grubsza chodzi mi o to by nie okazało się, że Zlot odbędzie się przy 20 osobach albo np. w maju właściciel ośrodka powie, że sorry ale 20 osób to mu się nie kalkuluje.

I jeśli ta liczba zostanie określona to zbieramy zapisy i heja.... :)

szuwar napisał/a:
Na to niestety nie ma za wiele czasu
Zróbcie to zatem szybciej. Jak najszybciej.

volve napisał/a:
chyba tyle czasu Banderas nie możesz czekać z decyzją
Ile czasu może czekać Banderas :?:
jAZZMAN - 12-10-2014, 22:19

mjsystem, nic mi o tym nie wiadomo. Nie widziałem takiego zaplecza. Jednak jeśli padł taki pomysł to może gospodarz ośrodka ma jakiś plan?

mjsystem napisał/a:

Ale to jest zlot, gdzie przyjadą nie tylko nieliczni, lecz jak największa ilość forumowiczów

Oczywiście, oby dane było nam się spotkać w jak największym gronie ;)

mkm napisał/a:
Nie, ale dostaniesz saperkę na dołek sanitarny :mrgreen:

Całe szczęście, ze mały lasek jest na ośrodku, niestety iglasty...