Zloty i Spoty - Zlot 2015 - Dyskusje mocno przedzlotowe
JCH - 12-10-2014, 22:07
mkm napisał/a: | JCH, pierwsza myśl najlepsza... Pamiętałem o Tobie i źle poprawiłem... A było dobrze... | To znak, że musisz poczytać "Dylematy Filolożki"
mAGDA - 12-10-2014, 22:07
mjsystem napisał/a: | Z tym faktem ciężko dyskutować. Niezbity fakt, że są najbardziej poszkodowani... |
Dobrze, że mieszkamy w Polsce a nie w USA
Najlepszym rozwiązaniem był by zlot w centralnej Polsce , wtedy większość miała by "równie daleko". No ale skoro nie ma takiego ośrodka to warto znaleźć miejsce, które będzie kompromisem i będzie każdy mógł dopasować własne możliwości finansowe wybierając nocleg.
mkm - 12-10-2014, 22:08
JCH napisał/a: |
Trochę chore wydaje mi się robienie konkurencji |
To byłoby chore.
Chodzi mi bardziej o to, żeby nie okazało się, że w 2015 w miejscu A byłoby 500soób, a w zwycięskim B raptem 100. (cyferki przypadkowe)
jAZZMAN - 12-10-2014, 22:09
szuwar napisał/a: | puchar jest u nas |
Z ostatniej Banderozy Volve tak go przewiózł FałErCzwórką, że straciliśmy karton. Sam puchar ma się dobrze (podróżował bezpiecznie na tylnym siedzeniu) i nie może się doczekać zlotu!!! Szykuję dla pucharu nowe opakowanko
szuwar napisał/a: | Banderoza pokazuje, że jako region spotykamy się w większym gronie |
Oczywiście! Przecież przyjeżdżają do nas osoby z poza regionu - nie słyszałem skarg na Banderozę. Sam fakt, że spotykamy się tam już nie pierwszy raz świadczy o tym, że miejsce jest sprawdzone.
mjsystem - 12-10-2014, 22:10
JCH napisał/a: | Wawrzka już była, Firlej już był więc dlaczego nie "dać szansy" (choć dziwnie to brzmi) Zachodniopomorzanom na organizację Zlotu |
Jacek, ale daj też szansę uczestnikom na zminimalizowanie kosztów zlotu. Bo chyba o to chodzi?
Kurczę, nie zrozumcie mnie źle, znam Zachodniopomorzan osobiście i na prawdę bardzo ich lubię, ale sorki, to nie chyba o to biega?
volve - 12-10-2014, 22:13
JCH napisał/a: | Moim zdaniem Zachodniopomorskie powinno otworzyć temat "Lista chętnych na Zlot" i dać jakiś czas (1 m-c ?) na "wysondowanie" ile osób jest chętnych przyjechać do Pogorzelicy. |
Ja chciałbym tylko zwrócić uwagę, że mamy już prawie połowę października. Także jakbyśmy mieli jeszcze sondować przez 1-2 miesiące, to raczej odpada - chyba tyle czasu Banderas nie możesz czekać z decyzją, czy zajmować ośrodek na zlot, czy ma też szukać innych grup (jestem w Pogorzelicy dość często i wiem, że w tym okresie często ma albo emerytów albo jakieś szkolenia itp).
jAZZMAN - 12-10-2014, 22:13
mAGDA napisał/a: | (...)możliwości finansowe wybierając nocleg. |
Piszę bez ironii, ale właśnie przypomniałem sobie że podczas robienia zdjęć na ośrodku padła propozycja z możliwością spania pod namiotem. Wiem, że jeśli ktoś z dzieckiem to nie pod namiot.
mjsystem - 12-10-2014, 22:13
jAZZMAN napisał/a: | Przecież przyjeżdżają do nas osoby z poza regionu - nie słyszałem skarg na Banderozę. Sam fakt, że spotykamy się tam już nie pierwszy raz świadczy o tym, że miejsce jest sprawdzone. |
Ale to jest zlot, gdzie przyjadą nie tylko nieliczni, lecz jak największa ilość forumowiczów.
szuwar - 12-10-2014, 22:14
JCH napisał/a: | Moim zdaniem Zachodniopomorskie powinno otworzyć temat "Lista chętnych na Zlot" i dać jakiś czas (1 m-c ?) na "wysondowanie" ile osób jest chętnych przyjechać do Pogorzelicy. |
Na to niestety nie ma za wiele czasu. Powodem są nadmorskie turnusy, teraz są planowane i praktycznie wszystko rezerwowane. Jeżeli Zlot miałby się odbyć w Pogorzelicy, to są przesuwane turnusy, aby cały ośrodek był dla nas. A większość turnusowych ośrodków z grupami zorganizowanymi wierzcie ma już przyszłe sezony zajęte.
Jeżeli otrzymamy możliwość organizacji zlotu, będziemy zaszczyceni i dołożymy wszelkich starań aby pobyt Was koleżanek i kolegów z innych regionów był niezapomniany. Jeżeli nie, będziemy zlotowiczmi w innym regionie a przynajmniej część z nas.
mjsystem - 12-10-2014, 22:15
jAZZMAN napisał/a: | Wiem, że jeśli ktoś z dzieckiem to nie pod namiot. |
A jest tam sanitariat namiotowy?
Jaro1974 - 12-10-2014, 22:16
Tak się zastanawiam jaką zasadą kierują się inne kluby (np. VW, Opel itp.). Z tego co się orientuję to oni mają jedną i tą samą miejscówkę i nie wszyscy mają blisko. Nie wiem tylko jak to się ma u nich z noclegami i innymi rzeczami. I rozumiem też te osoby które twierdzą że jest drogo bo de facto tanio nie jest. Moje zdanie jest takie: te ekipy które mają się ujawnić niech to zrobią teraz i zróbmy wybór. I tak jak napisał Morfi te osoby które będą zaangażowane w organizację zlotu nie mogą głosować na swój ośrodek.
mkm - 12-10-2014, 22:18
mjsystem napisał/a: |
A jest tam sanitariat namiotowy? |
Nie, ale dostaniesz saperkę na dołek sanitarny
mjsystem - 12-10-2014, 22:19
mkm napisał/a: | Nie, ale dostaniesz saperkę na dołek sanitarny |
Bardziej chodzi mi o prysznic. Bo jak inaczej pod namiot?
JCH - 12-10-2014, 22:19
mkm napisał/a: | Chodzi mi bardziej o to, żeby nie okazało się, że w 2015 w miejscu A byłoby 500soób, a w zwycięskim B raptem 100. (cyferki przypadkowe) | Ok, rozumiem Ale jaka różnica będzie do zaakceptowania a jaka nie
50 a 200 120 a 140 Czy może 60 a 250
Trochę niezręcznie mi dyskutować, bo nie mam bladego pojęcia czy pojadę na Zlot (gdziekolwiek on będzie ) ale wydaje mi się, że skoro jest oficjalna propozycja to należy określić minimum chętnych przy których Zlot się odbędzie (liczba ta powinna być ustalona przez organizatorów z właścicielem ośrodka i .... chciałem napisać z Administracją Forum ale Administracja od jakiegoś czasu mało aktywna w sprawach zlotowych więc nie wiem czy z jej głosem należy się liczyć)
Z grubsza chodzi mi o to by nie okazało się, że Zlot odbędzie się przy 20 osobach albo np. w maju właściciel ośrodka powie, że sorry ale 20 osób to mu się nie kalkuluje.
I jeśli ta liczba zostanie określona to zbieramy zapisy i heja....
szuwar napisał/a: | Na to niestety nie ma za wiele czasu | Zróbcie to zatem szybciej. Jak najszybciej.
volve napisał/a: | chyba tyle czasu Banderas nie możesz czekać z decyzją | Ile czasu może czekać Banderas
jAZZMAN - 12-10-2014, 22:19
mjsystem, nic mi o tym nie wiadomo. Nie widziałem takiego zaplecza. Jednak jeśli padł taki pomysł to może gospodarz ośrodka ma jakiś plan?
mjsystem napisał/a: |
Ale to jest zlot, gdzie przyjadą nie tylko nieliczni, lecz jak największa ilość forumowiczów |
Oczywiście, oby dane było nam się spotkać w jak największym gronie
mkm napisał/a: | Nie, ale dostaniesz saperkę na dołek sanitarny |
Całe szczęście, ze mały lasek jest na ośrodku, niestety iglasty...
|
|
|