[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - MMCS - Mitsubishi Multi Communication System
wiewioor - 04-07-2017, 16:31
tyku napisał/a: | Zmień na inny pendrive |
Może mieć to znaczenie. Dodatkowo spróbowałbym postawić pendrive na fat32
piorun175 - 04-07-2017, 19:49
zmienilem na 4 giga i to samo
Formatowalem na dwa sposoby i zaden nie dziala Dodam ze jak podlaczam kabel USB zeby ladowac komorke to tez nic siew nie dzieje wiec chyba cos tam jest nie podlaczone ale reszta dziala AUX i zapalnicczka obok bez zarzutow
tokyo - 04-07-2017, 22:34
......wejdz w tryb serwisowy stacji mmcs i zobacz czy wogole widzi ona zestaw HFS - moze po tych podmianach plikow trzeba zrobic jeszcze odpalenie odp loadera z plyty \
Z tego co piszesz nie restartuje modul BT/USB
piorun175 - 05-07-2017, 07:02
A jak wejść w ten tryb awaryjny i to sprawdzić?
[ Dodano: 05-07-2017, 07:03 ]
Tryb serwisowy
brylekVFR - 05-07-2017, 13:25
https://www.youtube.com/watch?v=2NzKhUFzsqo
piorun175 - 05-07-2017, 16:14
Rozumiem ze ten HFS to Usb?wiem jak wlacza sie ukryte menu tylko gdzie to potem sprawdzic gdzie to jest w CAN Comunnication Confirmation a potem List Of Connection Equipment czy w innym miejscu?
[ Dodano: 05-07-2017, 21:43 ]
ok juz dziala okazalo sie ze jak wczesniej montowalem dvd dodtkowe na podsufitce to mistrzowie podlaczyli i owszem dvd ale kabel od usb juz nie wiec wymontowalem podczepilem i wszystko smiga pendrive 4 giga czy 16 nie ma znaczenia i ladowanie tel tez dziala wiec wszystko super ale bardzo dzieki za sugestie
[ Dodano: 05-07-2017, 21:45 ]
ale teraz na ekranie wyskoczyl mi serwis poduszki pasazera nie wiem czemu nic tam takiego nie odlaczalem nie wiem czy cos zrobilem czy zbieg okolicznosci moze ktos wie jak to skasowac bez podlaczenia kompa>?
tokyo - 05-07-2017, 22:42
poduszka zaswiecila sie poniewaz odlaczyles ramke nawigacji a w niej jest kontrolka poduszki pasazera.
Brak podpietej lampki jest traktowany jako system niesprawny i trzeba podpiac komputer do skasowania bledu
piter614 - 10-07-2017, 22:05
W jaki sposób skopiować płytę na dysk?
Czytałem instrukcje ale nie widzalem tam takiego sposobu
wiewioor - 11-07-2017, 13:30
piter614 napisał/a: | W jaki sposób skopiować płytę na dysk?
Czytałem instrukcje ale nie widzalem tam takiego sposobu |
Podczas odsłuchu kliknij i odwijany pasek. Tam masz ustawienia odnośnie nagrywania płyty na dysk. Czy z automatu mają sie wszystkie piosenki nagrywać, czy tylko pojedyncze, czy też nie ma się nagrywać.
PS. Pamiętaj, że tylko płyty Audio CD mogą być zgrywane przez MMCS. Formatu mp3 nie zgrasz.
piter614 - 15-07-2017, 09:06
Dzięki za odpowiedź
Ale mp3 jak jest nagrane nie działa ten sposób?
brylekVFR - 15-07-2017, 21:05
Nie, Kopiuje tylko płyty audio, Mp3 odtwarza, ale nie kopiuje
grzesiopol - 17-07-2017, 11:51
Mam do wszystkich pytanie.
Kto wie jak zrobić konwersję plików audio typu wav na plik audio typu RIFF (goły plik audio bez nagłówków i innych zbędnych informacji) ?
[ Dodano: 17-07-2017, 12:02 ]
Dodam, że jest to plik audio wykorzystywany przez MMCS.
tom_po - 17-07-2017, 14:22
Witam
Od tygodnia stałem się szczęśliwym posiadaczem Outlandera II.
Mam do was takie pytanie odnośnie tylnego odtwarzacza DVD a mianowicie MMCS go nie widzi. Sprawdzałem kable w MMCS i wydaje się że wszystkie są podłączone. Czy koś się orientuje co może być nie tak? Czy to może być problem softu czy może kabli?
Pozdrawiam
kamilk0w - 17-07-2017, 15:20
Witam serdecznie,
Wiem, że sprawa wcześniej była opisywana ale nie znalazłem rozwiązania konkretnie pod moją sytuację.
Mam lancera X GTS sprowadzonego z USA, który jakiś czas "mieszkał" w Niemczech
Pod joystkickiem mam napis - N-01, a w Versions indicator mam napisane : BLD-NR-261UM 1.09
Kupiłem adapter do dysku toshiby, który jest w MMCS ale podłączenie go do laptopa przez USB jest niemożliwe (nie wykrywa go windows).
Moje pytania to:
- Czy adapter w zasadzie mogę zwrócić do sklepu (jeśli mi się uda), ponieważ okaże się nieprzydatny ? Czy może gdy odblokuje HDD tak jak jest opisywane gdzieś we wcześniejszych postach to może go jeszcze będę wykorzystywać ?
- W jaki sposób mam odblokować DVD - tzn. jak tylko wkładam płytkę nawet gdy auto stoi to mam błędy związane z kodem DVD. Wyskakuje mi błąd, że DVD nie obsługuje płyty z takim kodem. Czy to chodzi o to, że płyty europejskie nie działają w MMCS z USA ? Jak to odblokować ? Wystarczy wgrać DVD in motion ?
- nie potrafię znaleźć pliku R261UM 30.99 DVD Free OTAKU ISO.rar 12,3 MB, bo rozumiem że te z końcówką EM się nie nadają ? Szukałem wszędzie po googlach i niestety wszystkie odsyłają do nieaktywnego linku:
http://www.takingthingsap....3099.nodvd.rar :/
Jc to mam wgrane europejskie mapy. Ale teraz nie wiem co z tym fantem zrobić.. ;/
z góry dzięki za odpowiedź i pomoc !
grzesiopol - 17-07-2017, 17:45
tom_po może coś ci się rozłączyło. Najpierw musisz sprawdzić czy monitor jest widoczny w MMCS, trzeba wejść w ukryte menu o nazwie Development Service, potem wybierasz Unit Diagnosis a potem Network/Connect Line Result. Tam będziesz miał opisane wszystkie elementy MMCSa w tym Rear Seat Display, jeżeli będzie OK to znaczy, że jest podpięty i sprzętowo jest wszystko dobrze, jeżeli będziesz miał N/a to znaczy, ze cos jest nie tak z podłączeniami. Niestety musisz szukać na łączeniach w tym i przy monitorze.
Na pierwszej stronie jest link do mojego poradnika ściągnij sobie i zobacz jak wejść do tego ukrytego menu.
kamilk0w Tak jak wyżej pisałem - przeczytaj poradnik.
kamilk0w napisał/a: | przez USB jest niemożliwe (nie wykrywa go windows). |
I na pewno go nie zobaczysz podłączając przez adapter USB.
- Adapter na pewno działa ale najpierw musisz dysk odblokować pod biosem.
- DVD in motion z europejskiej nie będzie pasować do wersji amerykańskiej i odwrotnie. Możesz a nawet powiem, że na pewno zawiesisz MMCSa wgrywając plik z innego regionu. jeżeli nie stanie się to podczas wgrywania to na pewno podczas użytkowania. Przetestowane osobiście.
- Nie znajdziesz aktywnych linków do plików OTAKU. Możesz ewentualnie poszukać na forach amerykańskich.
kamilk0w napisał/a: | w Versions indicator mam napisane : BLD-NR-261UM 1.09 | ważniejsze od tego jest jaką masz wersję aplikacji ale żeby to zobaczyć musisz wejść w menu serwisowe a potem naciskasz Versions Indication, pojawi ci się zakładka gdzie będziesz miał napisane Loader - BLD-NR-261UM 1.09 i poniżej Application - i to jest wersja twojej aplikacji w formacie np.00.51.02, jak jest nowsza (wyższy numer od tego z DVD in motion) to raczej nie zmieniaj na niższą wersję.
Jakbyś coś jeszcze potrzebował to pytaj.
|
|
|