To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zachodniopomorskie - Zachodniopomorskie OT II

mlodam - 21-11-2012, 18:52

stary alfer napisał/a:

UK jest zaopatrywane przez rodziny z Polski przez okrągły rok ;)

no co to się porobiło [-o<

stary alfer - 21-11-2012, 19:32

mlodam napisał/a:
no co to się porobiło

Nic się nie zmieniło ;)

volve - 21-11-2012, 19:35

Swoją drogą to jaka musi być różnica w cenie żywności, skoro bardziej opłaca się wysyłać paczką z Polski(Alfred, ile teraz wysyłka takiej paczki kosztuje? ). W ogóle ile czasu "idzie" taka paczka ?
mlodam - 21-11-2012, 19:40

volve napisał/a:
Swoją drogą to jaka musi być różnica w cenie żywności, skoro bardziej opłaca się wysyłać paczką z Polski(Alfred, ile teraz wysyłka takiej paczki kosztuje? ). W ogóle ile czasu "idzie" taka paczka ?

wcale takiej drogiej żywności tam nie ma..w porownaniu z zarobkami to nawet tam nie które rzeczy taniej wychodziły jak tu...

a w takich wypadkach "śmierdzi" mi tu nadopiekuńczością rodziny :P

volve - 21-11-2012, 20:23

mlodam napisał/a:
wcale takiej drogiej żywności tam nie ma..w porownaniu z zarobkami to nawet tam nie które rzeczy taniej wychodziły jak tu...

Nie chodzi mi o porównanie z zarobkami, bo zarówno w Angli, jak i w Irlandii, Niemczech itp. wypada to o wiele lepiej niż u nas. Ale czy np. opłaca się kupować coś w Polsce i wysyłać to. Czy wyjdzie to taniej i jeśli już to o ile taniej?

mlodam napisał/a:
a w takich wypadkach "śmierdzi" mi tu nadopiekuńczością rodziny

No to trochę dziwne, bo ja osobiście nie wyobrażam sobie wysyłania żywności, która może się zepsuć(kiełbasa, szynki itp.) paczką, która idzie parę dni. Przecież to nie jest nadopiekuńczość, ale brak..hmm...rozumu?

offca - 21-11-2012, 20:34

Yoshiko napisał/a:

volve napisał/a:
Dawaj zdjęcia
noooo

Dawaj, dawaj :D

Tym bardziej z okazji dnia życzliwości ;) Bądź życzliwy i udostępnij zdjęcie :P

stary alfer - 21-11-2012, 20:34

PR powinien dotrzeć w ciągu 7 dni.
EK zależy na ile sprytnie się ją nada. Jeśli w pt lub sb i dotrze do mnie do pn to w nocy opuści Szczecin i w środę o 16 jest w Coventry. Angole powinni doręczyć ją w pt lub pn.
W najgorszym przypadku leży od wt do pn w Szczecinie. Taka nieszczęśliwa opcja występuje jak trafia do nas we wt.

Co do żywności to oczywiście jest to nadopiekuńczość rodziny...
Oczywiście w skrajnych przypadkach powodem wysyłania żywności jest ubóstwo emigrantów żyjących w UK.
Z żywnością jest o tyle problem, że patrząc z jakich powodów Anglicy zwracają paczki doszedłem do wniosku, że są dość nierozgarnięci delikatnie mówiąc ;)

Dożywianie emigrantów było, jest i będzie. Nic się nie zmienia.
Ilość paczek do UK z roku na rok rośnie...

Cena paczki EK w strefie,powiem ogólnie europejskiej zaczyna się od 56 zł do 1 kg i rośnie...
20 kg można nadać za 146 zł.
PR są droższe. Ale ja ich nie obsługuję.

offca - 21-11-2012, 20:38

Sporo z moich znajomych kiedyś dostawało paczki z polskim mięskiem, bo było ono smaczniejsze niż ichnie ;) Ale od kiedy polskie sklepy sprowadzają te wszystkie wędliny, kiełbasy itd. to nie ma to sensu. Nie zmienia to jednak faktu, że po co kupować coś na miejscu, skoro mamusia wyśle :P
mlodam - 21-11-2012, 21:54

offca napisał/a:
Nie zmienia to jednak faktu, że po co kupować coś na miejscu, skoro mamusia wyśle :P

dobrze ,że swoja oduczyłam takowej nadopiekuńczości :twisted:

[ Dodano: 22-11-2012, 05:08 ]
:mrgreen: Dzien dobry :mrgreen:

stan licznika za oknem oceniam na 5 z plusem :D

miłego słonecznego dnia życze:)

robert78 - 22-11-2012, 06:12

Dzień dobry
Yoshiko - 22-11-2012, 08:01

dzień dobry :)

szybka kawa i trzeba się zbierać na wizytę do pani dochtor MedPr

mam na 8:20 chyba zdążę :wink: w końcu trzeba wejść na drugie piętro :mrgreen:

JacekeR - 22-11-2012, 08:07

Dzień dobry....
szuwar - 22-11-2012, 08:41

Witam :) dziś chwilka rano to mogę się odezwać :) ostatnio urwanie głowy, odpowiadam za kolejna część w firmie i doszło dużo obowiązków ....

przypominam chętnym na polary, że na pierwszej stronie w pierwszym poście uaktualniłem wszystkie info i zbieram wymiary i wpłaty, na początku grudnia składam zamówienie.

Yoshiko - 22-11-2012, 09:00

ufff jestem zdrowa jak ryba :mrgreen:

ahaaaa zapomniałam zapytać :mrgreen:

chłopaki ze Szczecina jak tam pogoda nad morzem :wink:
morska bryza nie przeszkadza :badgrin: :?:

Bismarck - 22-11-2012, 11:31

Yoshiko napisał/a:

chłopaki ze Szczecina jak tam pogoda nad morzem :wink:
morska bryza nie przeszkadza :badgrin: :?:

Czasem bywa flauta, czasem wicher dął,czasem na tą pogode ktoś przeokrutnie klął,

To może mały spacerek? :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=v-Xk71emdd8