To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sport - Inne - Typer XIII

MartinMM - 10-08-2012, 19:43

Typujmy :)
igi - 13-08-2012, 11:47

Misiaki pewnie że typujemy no jak nie jak tak :)

Akcje promocyjną trza obgadać z "czarnuchem" - czyli z adminem Hubim, napisać tekst i poprosić grzecznie acz stanowczo ;:) ;) - coby rozesłał do wszystkich. :)

Marcin zajmij się tym :P , a ruszymy z typerem po zlocie :)

Marcin-Krak - 13-08-2012, 12:12

igi napisał/a:
Marcin zajmij się tym :P , a ruszymy z typerem po zlocie :)

Postaram się w wolnej chwili to ogarnąć - tylko pytanie kiedy wolnej chwili trochę mieć będę :P

yalook - 13-08-2012, 12:13

gzesiolek napisał/a:
Ja sadze, ze na 100% byloby wiecej typujacych gdyby za wygrana bylby jaki gadzet mitsumaniakowy... np.naklejka za 3 miejsce, bryloczek/kubek za 2. , a jakas bluza za 1.

KWestia tylko skad wziasc fundusze na nie... czy jak rozwiazac ich zebranie...

uczestnictwo w każdym elitarnym klubie pociąga za sobą nakłady finansowe. można więc się umówić, że każdy, kto zgłosi się do typowania musi przelać na jakieś umówione konto 5-10 PLN (do ustalenia), a jak nie przeleje to nie otrzyma licencji na udział w typerze :-)

[ Dodano: 13-08-2012, 12:14 ]
igi napisał/a:
ruszymy z typerem po zlocie :)
a ekstraliga rusza już w najbliższy weekend
Marcin-Krak - 13-08-2012, 12:16

Ja uważam, ze łączenie Typera z jakimikolwiek pieniędzmi jest bardzo kiepskim pomysłem.
Kiedyś był puchar za Typera - w tym roku już chyba trochę za późno żeby o tym myśleć, ale można by do tego wrócić.
W każdym razie oprócz dotychczasowych kopert, które z Igim od Was dostawaliśmy nie widzę innych składek ;)

gzesiolek - 13-08-2012, 13:25

Marcin-Krak, no wlasnie teraz juz wiem skad parcie na ilosc... bo co 200 kopert to nie 50... ;)

No wlasnie mi chodzilo o symboliczne nagrody, bez calej buchalterii w stylu a to zrzuta, a to co innego... a to ktos zaplacil a kto nie itp.

Ksiegowych nam nie trzeba... trzeba nam typujacych ;)

Morfi - 13-08-2012, 18:56

To gdzie przelac 5 zł. I tak na koniec sezonu do Mnie wróci 8) mysle, że będzie też większa mobilizacja tych co zapłacili :D
Marcin-Krak - 14-08-2012, 07:36

Myślę, że znaczniej prościej będzie znaleźć kasę od sponsorów Zlotu na puchar, czy nawet 2 niż bawić się w zbieranie kasy od typujących.
Każda nawet najmniejsza opłata, jak dla mnie, podziała zniechęcająco i prędzej bądź później może być nie fajnie użyta przeciwko zbierającemu.
Pamiętajcie, że przecież Typer to tylko zabawa.
A jak Was klika PLNów swędzi, to wpłacić proszę na MMDzieciom - korzyść będzie na pewno o wiele większa ;)

Może jutro uda mi się ogarnąć, korzystając z wolnego dnia z piękną pogodą kwestię X sezonu :P i akcji promocyjnej ;)

yalook - 14-08-2012, 09:31

Marcin-Krak napisał/a:
Każda nawet najmniejsza opłata [...] prędzej bądź później może być nie fajnie użyta przeciwko zbierającemu.
w stu procentach zgadzam się z tym stwierdzeniem
Marcin-Krak - 14-08-2012, 10:57

Natomiast wszelkie inne propozycje/sugestie cokolwiek chętnie przeczytam :D
I się czasem nie obrażajcie czy coś - tylko wychodzę z prostego założenia, wszędzie tam gdzie pojawia się kasa przy zabawie i nie jest to kasa na wspólnie opróżnioną flaszkę - to robi się prędzej czy później dym :wink:
A i przy flaszce też - ale wtedy można iść po 2 :twisted:

Marcin-Krak - 16-08-2012, 15:18

Propozycja zasad w Typerze - sezon X:
http://forum.mitsumaniaki...1092479#1092479

Ogólnie wielkich zmian nie planuję.

Ale pytanie 1 - gramy 25, czy 30 kolejek - ligi chyba grać będą dłużej - więc i spotkań będzie więcej i dłużej niż do maja ;)

Pytanie 2 - proponuję wprowadzić zmianę w drużynówce - w przypadku wycofania się zawodnika - specjalna komisja (do ustalenia jaka:P) - może zdecydować, ze typujący, który przestał się udzielać może zostać zastąpiony przez innego - chodzi o zmianę tego punktu:
- składy drużyn przez cały sezon są niezmienne.

Jakieś uwagi, sugestie?

Maila z info przygotuję jak będę miał czas - nie wiem kiedy :evil:

yalook - 16-08-2012, 16:09

jestem za 30 kolejkami (o ile nie padnę wcześniej pod stół :twisted: :twisted: )
akbi - 16-08-2012, 16:35

Marcin-Krak napisał/a:
30 kolejek
Marcin-Krak napisał/a:
typujący, który przestał się udzielać może zostać zastąpiony przez innego

Morfi - 16-08-2012, 17:51

akbi napisał/a:
Marcin-Krak napisał/a:
30 kolejek

Marcin-Krak napisał/a:
typujący, który przestał się udzielać może zostać zastąpiony przez innego

Też jestem za.

gzesiolek - 16-08-2012, 17:53

Marcin-Krak napisał/a:
specjalna komisja (do ustalenia jaka:P)

Znowu kopert w papierniczym braknie...

Marcin-Krak napisał/a:
w przypadku wycofania się zawodnika

Trzeba zdefiniowac "wycofanie sie"... bo jak ktos przestanie typowac... bez oglaszania tego wszem i wobec to trzeba przyjac po ilu kolejkach mozna go zastapic... wg mnie 4 kolejki jest takim okresem ktory pozwoli uniknac "transferow" slabych na lepszych, a jednoczesnie pozwoli poszkodowanym pozostac w grze ( i da czas na znalezienie zastepstwa)