Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. V czyli REKREACJA
Yoshiko - 09-07-2013, 13:01
teraz zamiast tego znaku
będzie taki
RalfPi - 09-07-2013, 13:08
A w mojej opinii chodzi o marginalizację wykorzystania napędu spalinowego - bo po co jeździć samochodem max. 30km/h skoro można tak samo szybko rowerem, albo skuterkiem o pojemności 50 cm^3 (i palić 10 razy mniej...).
Jakiś to sens jest, ale to zwyczajne zaprzeczenie idei samochodu.
Tomek - 09-07-2013, 13:23
RalfPi napisał/a: |
A w mojej opinii chodzi o marginalizację wykorzystania napędu spalinowego - bo po co jeździć samochodem max. 30km/h skoro można tak samo szybko rowerem, albo skuterkiem o pojemności 50 cm^3 (i palić 10 razy mniej...).
Jakiś to sens jest, ale to zwyczajne zaprzeczenie idei samochodu. |
problem w tym, że jedno miasto uda się objechać na rowerze (w rozsądnym czasie)
a innego już nie (w sensie np. dojazdu do pracy, itp.)
jak widzę te wszystkie euro-pomysły to mi się autentycznie słabo robi
czy można jakoś jednoosobowo wystąpić z UE ? i nie stosować sie do ich zaleceń ?
może ktoś się przyłączy i zrobimy referendum, ciekawe co na to polacy
Krzyzak - 09-07-2013, 13:30
w centrach miast wbrew pozorom może to usprawnić ruch - były takie badania w Austrii, gdzie obniżono prędkość do 25 km/h
dzięki temu nie było efektu gąsienicy gdzie światła zatrzymywały auta na wiele zmian i zanim początek ruszył, to do końcówki dobijało wiele, wiele innych
zanim ta końcówka stał się początkiem, to mijało wiele zmian świateł - po zmniejszeniu prędkości ruch stał się bardziej płynny, bo nie zatrzymywało się tyle aut
inaczej - lepiej jest jechać ciągle 30 km/h niż przez 500 m z prędkością powiedzmy 60 a potem stać przez 2 minuty
tyle badania
rower czy skuter już dawno są w zachodniej europy części używane bardzo powszechnie, jednak mają 3 zasadnicze wady:
- zimą ekstremalnie zimno
- w deszczu nieprzyjemnie i niebezpiecznie
- nie przewieziesz lodówki czy 3-ki dzieci
JCH - 09-07-2013, 13:43
Krzyzak napisał/a: | - nie przewieziesz lodówki czy 3-ki dzieci | Człowiek gdy musi to jakoś sobie poradzi
Yoshiko - 09-07-2013, 13:53
JCH napisał/a: | Krzyzak napisał/a:
- nie przewieziesz lodówki czy 3-ki dzieci
Człowiek gdy musi to jakoś sobie poradzi |
tiaaaaa
JCH - 09-07-2013, 16:58
Informacja nie jest jeszcze potwierdzona więc na razie wiadomo jest, że w Karakorum podczas wyprawy na Gasherbrum zaginał Artur Hajzer, śląski himalaista, organizator wypraw w Himalaje i Karakorum.
Oby te informacje, które dochodzą z Pakistanu i pojawiają się w mediach w jakiś cudowny sposób nie potwierdziły się....
mkm - 09-07-2013, 17:18
Zgodnie z życzeniem temat o bieganiu został wydzielony i znajduje się tu:
http://forum.mitsumaniaki...b520dd5#1212557
Efa! - 09-07-2013, 17:19
Czy ktoś mógłby mi podbić temat? Nadal aktualna jest moja prośba o pomoc przy znalezieniu pracy... http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=80503
mkm - 09-07-2013, 17:21
Proszem ciem
Efa! - 09-07-2013, 17:28
Serdeczne dzięki
mjsystem - 09-07-2013, 18:35
JCH napisał/a: | Artur Hajzer, śląski himalaista, organizator wypraw w Himalaje i Karakorum.
Oby te informacje, które dochodzą z Pakistanu i pojawiają się w mediach w jakiś cudowny sposób nie potwierdziły się.... |
Chyba raczej nie...
Marcino - 10-07-2013, 00:19
stary alfer napisał/a: | Marcino napisał/a: | że jutro jade do szczecina.... galantem chyba |
Zapraszamy |
Dzięki. Nawet go umyłem na tą okazję,
sieegurd - 10-07-2013, 06:14
...że tak zaniedbuję forum, że mi wstyd
Nadal praca od rana do wieczoru, końca nie widać (nie żebym narzekał...)
mkm - 11-07-2013, 15:27
Policjanci z drogówki z Łowicza wpadli na braniu łapówek. W TV rzecznik wymienia korzyści jakie przyjęli... Pół litra wódki, kufle do piwa, 20zł (słownie dwadzieścia)... nie mam więcej pytań...
Wstyd i hańba...
|
|
|