Nasze Miśki - Elegance by Deejay
deejay - 24-10-2015, 18:16
]A miałem tylko poodkurzać , a wyszło jak zawsze.... Dzisiaj w pełni słońca jak zobaczyłem hologramy na swoim aucie , to powiedziałem o NIE ....
Kolor niby Granatowy , a w pełnym słońcu wpada w róż

Użyte materiały .
Do komory silnika to z dwa lata z wodą nie zaglądałem , więc sie długo nie wahałem
Kielichy też się mają bdb

Bizi78 - 24-10-2015, 18:54
Bartek, ty to chyba za dużo wolnego masz .
deejay - 24-10-2015, 18:56
Bizi78 napisał/a: | Bartek, ty to chyba za dużo wolnego masz . |
Właśnie dopiero dzisiaj miałem swoje 5 minut dla auta
Bizi78 - 24-10-2015, 19:00
deejay napisał/a: | Właśnie dopiero dzisiaj miałem swoje 5 minut dla auta |
To pochwal się ile ci to czasu zajęło .
deejay - 24-10-2015, 19:05
Bizi78 napisał/a: | To pochwal się ile ci to czasu zajęło . |
Usunięcie hologramów maszynowo i nałożenie wosku ręcznie + mycie komory silnika ok 4,5 h
Bizi78 - 24-10-2015, 19:11
To żeby się do czegoś doczepić, ładnie masz porysany zderzak pod halogenem .
deejay - 24-10-2015, 19:16
Bizi78 napisał/a: | ładnie masz porysany zderzak pod halogenem |
Nawet bardzo "ładnie" , z drugiej strony prawie to samo Ale juz nie długi jak czas pozwoli bedzie jak nowy , łącznie z nowymi nadkolami z tyłu.
Owczar - 24-10-2015, 21:10
Bartku jak myjesz silnik? Pojechałem kilka dni temu na umycie, ale strasznie słabo go wymyli... U mnie pod maską jest masakra w galancie. W lexie można jeść... Więcej nie kupię zaniedbanego auta, bo potem choćbyś na głowie stawał to nie będzie jak powinno być. A utrzymać zadbane na odpowiednim poziomie dużo łatwiej
deejay - 24-10-2015, 21:21
Owczar napisał/a: | Bartku jak myjesz silnik? |
Używam tego środka jest bdb , ale nie zalecam nanosić na suche podłoże . Do tego zalecam miękki pędzelek i ciepła woda , wtedy efekty sa jeszcze lepsze.
http://www.ultramyt.pl/ultramyt-truck
deejay - 25-10-2015, 14:49
Zapomniałem dodać że wczoraj zastosowałem profilaktycznie chemię do czyszczenia dolotu i zaworów. Środek szczególnie polecam użytkownikom GDI daje bdb rezultaty . Środki firmy FORTE to wysoka półka jesli chodzi o chemie którą oferuje , używamy ich m.in w Serwisie Renault. Środek jednak coś "dał",bo wzrosły mi obroty biegu jałowego do ok 1000.
A tutaj krotka prezentacja jak sprawuje sie Wosk SOFT 99 .
https://www.youtube.com/watch?v=uJW9vc09L_0
.
Krzyzak - 25-10-2015, 19:40
Renault jest gorsze od Mitsubishi pod każdym względem oprócz hamulców - tu Galanty się chowają i nie mają szans. A tak to Renówka to padaka - typu ciągle coś a szczególnie w deszczu.... elektryka jest tak gówniana, że nawet nie ma co mówić - cienkie kabelki, ciągle gubiąca się masa, brak zabezpieczenia kostek przed wilgocią, ciągle padające mikroprocesorowe sterowniki wszystkiego.... Do tego głośne silniki i skrzynie, niewygodne fotele, beznadziejna trakcja - wręcz tragiczna.
Długo bym pisał, ale moja Renówka ma LPG, więc spalanie wychodzi jak 3 litry benzyny na 100 - tyle to prawie jak motocykl (którym można przewieźć 5 osób i bagaż...).
deejay - 03-11-2015, 22:17
Dzisiaj doszła kolejna porcja kosmetyków co by sie nie nudzić wieczorami
A tutaj mała prezentacja środka do czyszczenia felg i usuwania wszelkiego rodzaju zabrudzeń pochodzenia metalicznego tzw."Krwawienie felg"
Po zabiegu i spłukaniu wodą .
Przy okazji zdemontowany i wyczyszczony jak co roku wentylator kabiny z jesiennych liści .
URL=http://images76.fotosik.pl/41/e68407004c4a82a1.jpg] [/URL]
areksz121 - 04-11-2015, 02:25
Ten wentylator to chyba nowy? A jeśli czysciles to jak? Sam bym u siebie tak zrobił
Torp12 - 04-11-2015, 09:08
Ten wentylator to myjesz w takim stanie jak jest na zdjęciu czy jeszcze bardziej go rozbierasz?
eremita - 04-11-2015, 09:12
deejay napisał/a: | Środek szczególnie polecam użytkownikom GDI daje bdb rezultaty . Środki firmy FORTE to wysoka półka jesli chodzi o chemie którą oferuje , używamy ich m.in w Serwisie Renault. Środek jednak coś "dał",bo wzrosły mi obroty biegu jałowego do ok 1000. |
Ciekawe czy wpływa to jakoś zauważalnie na ilość spalanego paliwa?
|
|
|