To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - OPONY do Outlandera II

norbertcala - 21-10-2009, 15:23

Ja w końcu zamówiłem te Toyo OPWT 225/55 R18 98 V. Dam znać jak się sprawują jak je już dostanę.
Anonymous - 21-10-2009, 18:20

OutekII napisał/a:
Oponki kupowałem 3 tygodnie temu.

A czy wielką tajemnicą jest ile Kolega zapłacił, jeśli nie to proszę o info.
Dzięki i pozdrawiam :wink:

tommy99 - 21-10-2009, 23:47

Dzisiaj kupiłem Nokiany WR G2 SUV 215/70 R16 na felgach Dezent F. Trochę zastanawia asymetryczny bieżnik (opony na jednej osi ustawione są przeciwnie) i pochodzenie (Made in Russia), ale zobaczymy jak się będą sprawowały.
OutekII - 22-10-2009, 10:33

Dziaders napisał/a:
OutekII napisał/a:
Oponki kupowałem 3 tygodnie temu.

A czy wielką tajemnicą jest ile Kolega zapłacił, jeśli nie to proszę o info.
Dzięki i pozdrawiam :wink:

Witam. Ciekawski Kolega jest i to bardzo :-) .
Dałem 1 zł/szt. więcej od ceny (na dzień dzisiejszy) z tego sklepu :
http://opony1.pl/index.ph...roz=215%2F70R16
Ceny wtedy w sklepie owym była 501 zł/szt., ja dałem 495 zł/szt w ASO.
Oczywiście odpadła dostawa, w cenie założenie i wyważenie.
Tańsze godne uwagi były GY Wranglery, ale odpuściałem z uwagi na Made in China.
Dodatkowo przed założeniem miałem możliwość ich obejrzenia i sprawdzenia daty produkcji, a to dla mnie ważne. Zawsze kupuję opony na wszystkie koła z tego samego tygodnia i roku produkcji.
Pzdr.

WiValdiBB - 24-10-2009, 18:14
Temat postu: Zimówki i felgi 16"
Witam
Ja zdecydowałem się na zakup nowego zimowego kompletu felg i opon 16"
Zakupiłem zimowe opony YOKOHAMA Gelander G 071 w rozmiarze 215/70R16, specjalnie projektowane pod SUVy i Made in Japan, rozważałem również koreańskie HANKOOKi w podobnej cenie 400zł/szt, które bardzo dobrze wypadały w testach
Do kompletu zakupiłem niemeickie felgi DEZENT model F 7x16" po 300zł/szt
Montaż i wyważenie kompletu 60zł
Co mogę dodać?
Opony mają ponad rok od wyprodukowania (DOT 2808)
Felgi mają 3 lata gwarancji, są barzdo dobrze wykonane i wyposażone są w nakrętki, wentyle kołpaczki
O spisywaniu się ich w warunkach zimowych napiszę gdy takowe nastaną, jak na razie koła na zimę czekają w garażu
pozdrawiam

30.12.2009
Potestowane, i są OK, mogę tylko polecić

mitsu00 - 24-10-2009, 22:21

Grandtreki niosą Outka jak burza po śniegach alpejskich :D
Pozdr.

Edit by Hiszpan
Wybaczcie, ale ten post zapoczątkował (nomen/omen) lawinę OT ;)
Mam nadzieję, że wrażeniami z wyjazdu podzielisz się z nami, ale w innym temacie.
Co do fotek - możesz śmiało je wrzucić do działu foto. Nawet w comiesięcznym konkursie możesz je śmiało zamieścić.

Anonymous - 30-10-2009, 13:19

Dostałem pismo z MMC że w salonach jest przygotowana specjalna oferta promocyjna na komplety kół dla posiadaczy nowych modeli.......wiecie cuś...???? Muszę to sprawdzić.....
zbyszko_orzech - 30-10-2009, 20:34

AlCapone napisał/a:
Dostałem pismo z MMC że w salonach jest przygotowana specjalna oferta promocyjna na komplety kół dla posiadaczy nowych modeli.......wiecie cuś...???? Muszę to sprawdzić.....

Czesc :D
Ja też dostałem to pisemko z czasopismem Mitsubishi. Ale nie sądzę aby ceny były lepsze niż oferują internetowe sklepy oponiarskie. Ja kupiłem już Yokohama Geolander G071 :D 215/70R16. Teraz tylko trzeba kupić felgi.

vladox - 31-10-2009, 09:50

a ja stałem sie posiadaczem zimówek Uniroyal MS Plus 66 215/65/R16 98H dot 4009 i założyłem na stalówki :biggrin: ( i tak na myjni nie domywają zimą alusków)

cena za 1szt - 360 zł ,dostawa 4szt gratis ,opona na forach zbierała większość opinii b.pozytywnych choć malkontentów nie brakowało :mrgreen: a jak sie spiszą okaże sie w realu

sklep :www.opony.com

Anonymous - 02-11-2009, 10:44

zbyszko_orzech napisał/a:
AlCapone napisał/a:

Czesc :D
Ja też dostałem to pisemko z czasopismem Mitsubishi. Ale nie sądzę aby ceny były lepsze niż oferują internetowe sklepy oponiarskie. Ja kupiłem już Yokohama Geolander G071 :D 215/70R16. Teraz tylko trzeba kupić felgi.

Dostałem na razie dwie oferty na Nokiany i Dunlopy na felgach ATT i Rial.......cena 3200-3400 z montażem za komplety kół......trzeba to przeanalizować....... :lol:

Anonymous - 02-11-2009, 11:05

witam

wszyscy tu ostatnio o zimówkach a ja zaatakuję z przeciwnej strony :lol: jeździ (jeździł) ktoś może na letnich oponach general grabber uhp 235/55/18? jak wrażenia? chodzi mi zwłaszcza o drogę hamowania i hałas toczenia. sezon na letnie się skończył i można załapać się na niezłe ceny... w usa ta opona jest bardzo popularna, wg. tirerack.com nawet najlepsza w klasie 'sport/street suv'. ciekaw jestem jak sie to ma do polskiej rzeczywistości :roll:

pozdrawiam

elektryk - 02-11-2009, 11:42

darek_gdynia napisał/a:
sezon na letnie się skończył i można załapać się na niezłe ceny
Pytałem się ostatnio w warsztacie przy wymianie opon. Duże zniżki (wyprzedaż) będą dopiero gdzieś w okolicy marca. A druga sprawa to że opona też starzeje się, kupując zeszłoroczną za 90% ceny, mamy oponę 90% jakości nowej.
Tak w gwoli tematu ostatnio widziałem gdzieś na mieście ogłoszenie o przyjmowaniu zamówień na przedsprzedaż opono na przyszły rok. Na pewno sprzedawca tak oszczędza trochę kasy i może zamówić np kontener z dużym wyprzedzeniem, ciekawe jak to się ma do ceny dla klienta końcowego.

michula - 02-11-2009, 20:31

Witam znalazłem w necie opony zimowe Vredestein 4 Xtreme 225/55/r 18 98 v.Co o nich sadzicie??????
mitsu00 - 02-11-2009, 20:55

michula napisał/a:
Witam znalazłem w necie opony zimowe Vredestein 4 Xtreme 225/55/r 18 98 v.Co o nich sadzicie??????

Są lepsze. Vredestine-y są oponami nie więcej niż przeciętnymi.

Pozdr.

norbertcala - 02-11-2009, 21:30

W najnowszym Auto Świat 4x4 jest spory test zimówek ktory może Was/Nas zainteresować.