To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - custom COLT by pawela

pawela - 10-01-2009, 10:44

Hugo napisał/a:
pawela napisał/a:
ja niewiele myśląc wziąłem klucz do kół i idę do sarny, a ta się zaczęła krzyczeć, że to niehumanitarne...
Myślałem, że sarna zaczęła krzyczeć :D . Tak na poważnie ranna sarna płacze jak dziecko. Płakała, czy była cicho?
Na przyszłość jeśli potrącisz dzikie zwierzę i jest ranne zadzwoń po Straż Pożarną. Oni powiadomią leśniczego właściwego ze względu na miejsce wypadku i on dobije zwierzę. Jeśli ktoś "życzliwy" widziałby jak dobijasz ją kluczem mógłbyś pójść siedzieć.

Tak, sarna płakała. Właśnie sam też doszedłem, żeby na straż pożarną dzwonić, bo co pomoże policja czy pogotowie.
Na przyszłość (odpukać) będę już wiedział, co robić, dziękuję ;)
Jogurt napisał/a:
Paweł jak na spotkanie z sarną to i tak minimalne uszkodzenia, widziałem 2 auta po czymś takim i wyglądały znacznie gorzej. przynajmniej zrobisz miśkowi małego lifta

pamiętam jak jeszcze Ibizą miałem z ojcem spotkanie z wilczurem przy 120... Chłodnica wylądowała pod szybą, poduszki odpaliły...
Po zweryfikowaniu auta w dzień cieszę się, mogło być gorzej. Czasem naprawdę warto zwolnić!
Jutro zamontuję nową lampę i odbiorę zderzak, w poniedziałek jadę na dołożenie dokładki.
I znów trzeba będzie pasować zderzak ze światłami, błotnikami, maską....

Hugo - 10-01-2009, 14:14

pawela napisał/a:
bo co pomoże policja
Nie daj Boże zaczną strzelać i mogliby postrzelić kogoś z Was :mrgreen:
rosomak1983 - 10-01-2009, 14:38

Hugo napisał/a:
Nie daj Boże zaczną strzelać i mogliby postrzelić kogoś z Was :mrgreen:

hehe A pogotowie to zawsze pawulon mogło podac :wink:

pawela - 13-01-2009, 16:37

trochę newsów:
Wczoraj wymieniłem rozrząd:
pasek MITSUBOSHI
pompa GMB
rolka KOYO
rosomak1983, WIELKIE DZIĘKI ZA STUFF!
Wreszcie cieknąca pompa przestała świergotać, teraz motor mruczy jak dawniej ;)

Co do stłuczki:
Lampe założyłem, kierunkowskaz założyłem, wziąłem gumowy młotek, deskę i względnie wyprostowałem maskę. Jakoś to wygląda.

Jogurt - 14-01-2009, 19:06

pawela napisał/a:
trochę newsów:
pasek MITSUBOSHI
pompa GMB
rolka KOYO
mam ten sam kpl i jest git jak narazie. uszczelniacze zmieniłeś ?
rosomak1983 - 14-01-2009, 20:03

pawela napisał/a:

hehe nie ma za co... Przeciez to ty z Rafq pomogliscie mi wybrac miska... Nie mówiac o setkach rad o jakie czesto Cie mecze :twisted: hehe to ja jestem ogromnie wdzięczny...

pawela - 14-01-2009, 22:36

Jogurt napisał/a:
pawela napisał/a:
trochę newsów:
pasek MITSUBOSHI
pompa GMB
rolka KOYO
mam ten sam kpl i jest git jak narazie. uszczelniacze zmieniłeś ?

Nie, mechanik stwierdził: nie ciekną - to nie ruszać
rosomak1983 napisał/a:
pawela napisał/a:

hehe nie ma za co... Przeciez to ty z Rafq pomogliscie mi wybrac miska... Nie mówiac o setkach rad o jakie czesto Cie mecze :twisted: hehe to ja jestem ogromnie wdzięczny...

łee tam, zawsze wal jak w dym ;)

a nowy zderzak jest już u specjalistów plastikowców :D
W poniedziałek mam odebrać go z założoną dokładką :)

Jogurt - 15-01-2009, 18:14

pawela napisał/a:
Nie, mechanik stwierdził: nie ciekną - to nie ruszać
ja raz posłuchałem i po 30kkm leciałem po nowy zestaw, rozciekł się ten z wałka
pawela - 22-01-2009, 11:32

dokładeczka odebrana

:D Zrobiona jest świetnie, pasuje idealnie. I jest lekko 'pługowata' jak chciałem ;) Pozostało wycięcie dziur na halogeny w zderzaku, zamocowanie całości i malowanie ;)

rafq - 22-01-2009, 15:14

Next time jak zawieje polną drogę do GTIka to już wiem czyim furakiem pojedziemy :D
mkm - 22-01-2009, 15:37

rafq, mozecie miec problem bo plug troche wysoki... pawela ten zderzak jest juz do malowania czy bedziesz jeszcze jakos wykanczal? Glownie chodzi mi o bok zderzaka. "Wciecie" zostaje czy rownasz do dokladki?
pawela - 22-01-2009, 16:24

dokładka tylko 'leży' na zderzaku, jeszcze nie jest do malowania. mkm, myślimy podobnie, bo właśnie miałem robić ją idealnie do 'wcięcia' jak ori, ale byłaby za wysoko, więc będzie mniej więcej na takiej wysokości jak na zdjęciach. Wcięcie więc zostaje. Zamontuję ją na 4 schowane śruby i klej do szyb. Na środku zderzak obniżył się może o 1-2cm po bokach o ok 5, więc może jej tak szybko nie urwę ;)
Rafal_Szczecin - 22-01-2009, 16:32

pawela napisał/a:
może o 1-2cm po bokach o ok 5, więc może jej tak szybko nie urwę

tak sobie wmawiaj :D
moja juz jest do ponownego lakierowania :)

pawela - 03-02-2009, 16:46

w ostatnim tygodniu nie próżnowałem :P
Więc po kolei:

- wyciąłem dziury na halogeny w zderzaku i jeszcze raz sprawdziłem spasowanie dokładki:

- maska wreszcie jest czarna :D :D :D Na strasznie brudnym aucie i zimówkach nie ma może efektu, ale na żywo jest miodzio 8) 3 dni zajęło mi i stereo doprowadzenie jej do takiego stanu. Została jeszcze polerka i z powrotem zamalować zapinki, a znów potrzebuję na to cały dzień. Dzięki wielkie Michał!

- udało się kupić pojedynczą Borbetkę :D w Lublinie, za 150zł.
Więc wziąłem się wczoraj, 3h oklejałem ranty max 3cm kawałkami taśmy malarskiej, matowienie, czyszczenie i odtłuszczanie poszło już bez problemów. Na konieć Motip Wheel Spray Black:

i efekt końcowy :D

Jestem co najmniej mega zadowolony :D
rafqowi dziękuję za wsparcie teoretyczne ;)

rafq - 03-02-2009, 16:56

uhuhu do tej pory mi szumi w głowie od tego małego pomieszczenia zadymionego lakierem..... :D :D :D Warto było 8)