[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - info dotyczace wymiany oleju po 2000km WAZNE !!!
BRUNNER - 16-11-2011, 08:56
Bardziej mi chodziło nie o to czy wymieniać własnoręcznie, u "pana Henia", czy w ASO, tylko czy W OGÓLE.
jaceksu79 - 16-11-2011, 09:47
Więcej dobrego zrobisz dla tego silnika jak przez cały okres eksploatacji będziesz wymieniać olej co 10tys.km
wymieniając teraz nie wpłyniesz ani negatywnie ani pozytywnie. Jedynie zobacz w którym miesiącu Twoje auto zostało wyprodukowane i od tego momentu policz 1 rok i wtedy wymień. Producent tego jakoś nie bierze pod uwagę a to jest istotna sprawa, bo:
przykładowo pojazd jest wyprodukowany lutym 2010roku a Ty go kupiłeś w czerwcu 2011r ( przykład) - masz już w silniku 16 miesięczny stary olej, a wiadomo, że składniki oleju bardzo szybko się utleniają.
Taką wymianę( nikt tego nie nakazuje dealerowi -a szkoda) powinno robić się już natychmiast na stoku u dealera przed sprzedażą klientowi przy przeglądzie zerowym, tylko określić jakiś limit ( np. auto starsze jak 4 miesiące)
PS> Ty jesteś Pan Henio?
BRUNNER - 16-11-2011, 10:53
jaceksu79, mianem "Pana Henia" określam mechaników innych niż ASO.
nawiasem mówiąc tym właśnie uzasadniam wyższe wymagania co do poziomu obsługi klienta w ASO - nie naprawiam u "pana Henia" tylko w autoryzowanym serwisie, za grubsze pieniądze, to i wymagam i więcej - i pod względem jakości roboty i pod względem jakości obsługi.
jaceksu79 - 16-11-2011, 16:41
widzę, że jesteś świeżym posiadaczem diamentów
w związku z tym życzę dalszej radości i równie dużo optymizmu
Trik - 16-11-2011, 21:55
BRUNNER, Jeśli chcesz to wymieniaj częściej. Sam jeździłem do jaceksu79, co 15Kkm na wymianę oleum zamiast co 20Kkm. Raz nawet zdarzyło mie się, kupić filtr w ASO i wymienić go razem z olejem w zaprzyjaźnionym warsztacie. Sam sobie odnotowałem na czystej stronie termin wymiany i przebieg. Podobnie było z klockami przednimi, wymieniałem poza ASO przy 35Kkm ( w sumie i tak niepotrzebnie bo mogły jeszcze polatać drugie tyle ).
BRUNNER - 17-11-2011, 11:13
W Japan Motors wlewają Shell 5W30.
Koszt razem z filtrem 320 zł (od tego bym odjął rabat...)
tanio to czy drogo?
krzychu - 17-11-2011, 11:19
Jakby to to nie był olej bańke masz <200zł, najdroższy filtr <50zł. We wszystkich nieautoryzowanych warsztatach jakie znam jak kupisz u nich wymienią gratis... Odpowiedz sobie sam... aaaaaa Mówisz o ASO
Swoją drogą jak bym kupował auto i już by nie dali się naciągnąć na rabaty/gratisy to pewnie na odchodne by dorzucili voucher na darmową wymianę oleju i filtra po 2000km w cenie zakupu.. (w senie Ty przywozisz swój olej i filtr, sama wymiana gratis).
BRUNNER - 17-11-2011, 11:24
No dobra. A czy oryginalność filtra ma duże znaczenie i ewentualnie gdzie szukać oryginalnego? Obawiam się, że "Pan Henio" będzie miał zamienniki typu Fiamm...
[ Dodano: 17-11-2011, 11:27 ]
krzychu napisał/a: | J
Swoją drogą jak bym kupował auto i już by nie dali się naciągnąć na rabaty/gratisy to pewnie na odchodne by dorzucili voucher na darmową wymianę oleju i filtra po 2000km w cenie zakupu.. (w senie Ty przywozisz swój olej i filtr, sama wymiana gratis). |
Przy zakupie naprawdę sporo wynegocjowałem - i na cenie i na akcesoriach i kartę rabatową jeszcze dostałem... Ale pomysł na voucher faktycznie niezły. Dealer mógłby o tym pomyśleć. Zawsze jest czym klienta uszczęśliwić, a koszt żaden...
krzychu - 17-11-2011, 11:28
Znaczenie ma dyskusyjne... Cena nie jest zaporo więc możesz zrobić tak:
- zadzwonić do ASO i zapytać czy mają na stanie filtr do Twojego samochodu,
- podjechać i poprosić o filtr ze zniżką bo jesteś MitsuManiakiem,
- jechać do pana Kazia za rogiem i wymienić olej.
Ten Shell może być.
jaceksu79 - 17-11-2011, 11:29
BRUNNER, BRUNNER napisał/a: | A czy oryginalność filtra ma duże znaczenie |
przecież wyraźnie napisałem już wcześniej.
ale jeszcze raz MA DUŻE ZNACZENIE
Kupisz go w dziale części każdego ASO mitsu
PS. wstaw podkładkę pod korek miedzianą. Kupisz w każdym sklepie motoryzacyjnym - średnicy nie pamiętam. Fabrycznie pod korkiem jej nie ma
Przy okazji do właścicieli 2.0 DID - one mają korki jednorazowe - ciekawe kto tego przestrzega....
krzychu - 17-11-2011, 11:34
jaceksu79 napisał/a: | wstaw podkładkę pod korek miedzianą. |
Cóż za oszczędność.... W każdym razie jak Pan Kazio pretenduje to fachowca to ma na stanie takowe. Ale one też są przecież jednorazowe?
jaceksu79 - 17-11-2011, 11:45
krzychu, nie rozumiem Twojego postu - co on miał oznaczać?
zaproponowałem, żeby założył podkładkę pod korek- kazio może tego nie wiedzieć, bo fabrycznie jej tam nie ma.
Jeszcze coś jest Tobie nie zrozumiałe?
Uwex - 17-11-2011, 11:48
jaceksu79 napisał/a: | MA DUŻE ZNACZENIE | - (żeby nie było wątpliwości, mowa o filtrze oleju).
Czy filtr np. Mann jest gorszy czy zły? A znając ciągotki firmy (Mitsu) do oszczędności, wcale nie mam pewności co oni tam montują na przeglądzie ? Napisz więc może coś więcej ...
krzychu - 17-11-2011, 11:49
jaceksu79 napisał/a: | krzychu, nie rozumiem Twojego postu - co on miał oznaczać? |
Znaczy oszczędność dotyczyła producenta, że pożałował czegoś za 50gr w hurcie... A druga część to pytanie, że ta podkładka jest jednorazowa i też się ja wymienia przy każdej wymianie?
jaceksu79 - 17-11-2011, 11:58
nie wiem co producent chciał przez to osiągnąć
podkładki są jednorazowe ( tzw. pompowane z silikonem)
w aso liczą za taką około 5 zł
gdzie indziej 2 zł.
[ Dodano: 17-11-2011, 12:03 ]
Uwex napisał/a: | Czy filtr np. Mann jest gorszy czy zły? |
Tak jest gorszy, bo jest nieoryginalny(filtr jest częścią składową silnika wyszczególniony tez w manualu), bo jak byś przyjechał do mnie samochodem na gwarancji z zatartym silnikiem(np obróconą panewką) i nie oryginalnym filtrem ( bo chciałeś zaoszczędzić 5zł, 10 zł? ) to bym przysłowiowo spuścił Ciebie w kiblu i mógłbyś sobie się sądzić. Każdemu logicznie myślącemu człowiekowi jest to już wystarczający argument.
END
|
|
|