[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Rozpórka przednia, górna
Owczar - 26-07-2016, 12:24
W galancie bardzo duże znaczenie ma tył. Oryginalen tuleje po tylu latach to śmieci... Po wymianie wszystkiego z tyłu to auto jeździ zupełnie inaczej.
Choć biorąc pod uwagę to jak gniją kielichy w galancie, usztywnienie tego elementu może pomagać. Choć ja jestem zwolennikiem - najpierw zawias na tip top, a potem ulepszenia.
Pieraś - 26-07-2016, 12:26
Ja póki co z tyłu tylko łączniki wymieniałem poza amorkami.
Nie widać by było coś nie halo.
Przy obciążeniu też ok.... ale jak będzie trzeba wymieniać to się okaże jakie wychodzą różnice.
Anyway .. tył ważny bo działa jak wahadło z luzami ... dobry przód nic nie pomoże
tresorex - 26-07-2016, 22:27
Owczar napisał/a: | najpierw zawias na tip top, a potem ulepszenia. |
Rozpórka to taki rarytas, że jak się pojawia na sprzedaż to się kupuje niezależnie od aktualnego stanu zawieszenia
Owczar - 27-07-2016, 08:56
Jak halogeny od VR4
Piospi - 29-07-2016, 13:55
Owczar napisał/a: | Piospi, dużo lepsze prowadzenie osiągniesz regenerując zawieszenie aniżlei dokładając rozpurkę.
BTW. Jak to możliwe, że masz EA z 2004? |
Zaryzykuję, kupię i zdam relację. Mam nadzieję, że zdam pozytywną relację co Pieraś
Owczar - mój błąd, poprawione, mój to rocznik 2003 :]
misza116 - 11-10-2016, 22:18
Jak wygląda sprawa z demontażem rozpórki? Wiem, że z montażem jedni mówią, że tylko na podniesionym, inni, że tylko opuszczony
Jeśli potrzebuję zdjąć na chwilę i założyć, można bez podnoszenia auta?
Wydawało mi się, że tu nie ma filozofii, ale "fachowiec" jak wymieniał mi ostatnio filtry od gazu, zamiast ułatwić sobie życie i ją ściągnąć, walczył z godzinę pod rozpórką, aż nabrałem wątpliwości.
Pieraś - 12-10-2016, 08:09
Piospi i jak?
Misza116 ... normalnie postaw auto na rownym i montuj/demontuj.
Wahaczy tez nie dokreca sie na podniesionym tylko opuszczonym bo naprezenia sie zrobia, wowczas po opuszczeniu auta szlag je trafia.
|
|
|