Nasze Miśki - Szpala85 i tym razem Galant
szpala85 - 08-03-2011, 20:48
Krzyzak napisał/a: | Polcar | a to nie to samo co SRL ? ( coś mnie się o uszy obiło )
Wszyc, wszystko jasne dzięki
Wszyc - 08-03-2011, 20:54
Gwarancji nie daję ale tak samo jak Frost właściciel E88A latam na tanim wahaczu i naprawdę nie narzekam
szpala85 - 08-03-2011, 20:57
Wszyc, rozumiem
ps. nie ma co kłapać jak te stare mohery tylko kupować i cieszyć się tymi minimum 20 tyś. km ... tak czy nie .... tak
Wszyc - 08-03-2011, 21:03
A co do górnych wahaczy polecam by były do EA w E5 robili je z pojedynczej blachy a do EA są z podwójnej jak dobrze pamiętam no ale nie ma co przesadzać też górne wahacze to i tak raz na ruski rok się psują ale zawsze to taka ciekawostka na przyszłość
szpala85 - 08-03-2011, 21:19
już decyzja zapadła ..... biorę tylko banany ( na alledrogo komplet za 250 zł z wysyłką SLR ) ... + łożysko z piastą na przód ....... a resztę przepiję za zdrowie Gala
Hugo - 09-03-2011, 08:14
Wszyc napisał/a: | górne wahacze to i tak raz na ruski rok się psują | Jak już to po wjechaniu w sporą dziurę pęka miseczka w sworzniu. Tak było u mnie.
szpala85 - 13-03-2011, 11:24
poległem przy wymianie łożyska z przodu .... za cholerę nie mogłem odkręcić tej środkowej śruby na piaście ..... i będę musiał oddać auto do mojego mechanika .... chciałem zaoszczędzić te 50 zł ale widocznie nie da rady
z ciekawszych upgrejdów ... zakupiłem nowe radio do gala ( te dwa obecne czyli Sony CDX-GT31U "już sprzedane" i EasyTouch EC-53001 SPACE wywalam jak ktoś chce kupić to na PW ) SONY MEX-DV1600U ( czekam na kuriera) + zakupiłem schowek pod radio ( ten z klapką od Czekoladka_1984 ) .... w końcu bedę miał jedno radio co ma wszystko
szpala85 - 16-03-2011, 17:37
łożysko (strona kierowca ) wymienione ... stare po wyjęciu rozleciało się w drobny mak ( wszystkie kulki się wysypały i nie było ani grama smaru , sama rdza ) .... mechanik potwierdził że na 1500% mam do wymiany prawego banana ,a także lewego banana ... wszystko inne jest w dobrej kondycji jeżeli chodzi o przód auta ,a z tyłu do wymiany łączniki stabilizatora reszta w porządku
Radio jeszcze do mnie nie dotarło
i znowu dzisiaj leżałem na glebie wyjmując środkowy tłumik aby później go znowu pospawać ... to jest niekończąca się opowieść
szpala85 - 21-03-2011, 18:50
zamówiłem kpl. bananów do Gala , powinny być u mnie w środę i zadzwoniłem z borutą do sklepu internetowego z pytaniem " gdzie moje radio ?! " ..... okazało się że księgowa nie zauważyła wpłaty ... radio kupione 01.03.2011 !! .... dzisiaj wysłał kurierem .... mam taką nadzieję
ps. pozdrawiam srebrną Cari wczoraj koło 20.00 na obwodnicy Jeleniogórskiej kolego napisz mi jaki ty tam masz silnik
szpala85 - 22-03-2011, 18:49
szpala85 napisał/a: | " gdzie moje radio ?! " . |
dzisiaj przyszło , szybciutko wywaliłem stare radyjka i zamontowałem nowe razem z szufladką pod nim .........
pierwsze wrażenie to takie że nie wiedziałem jak to ustrojstwo ustawić .... nigdy wcześniej nie widziałem tak rozszerzonego MENU ( chyba nawet w domowym Ampli Yamahy jest mniej ustawień ) + co mnie zaskoczyło to Dolby Digital 4.1 w samochodowym radiu każdy kanał osobno sterowany !!
Oczywiście różnica w odsłuchu jest kolosalna ( wcześniejsze radio też Sony ,a nie ma porównania do jakości dźwięku !! niby ta sama firma ale ...... ) siedząc i oglądając film czułem się jak w kinie ( chodzi o dźwięk ) ......
Jak na razie Bardzo polecam to radyjko zobaczymy jak się będzie sprawowało
mkm - 25-03-2011, 03:51
szpala85, żebyś nie pomyślał, że nikt nie czyta
Ja czytam
Krzyzak - 25-03-2011, 06:35
i ja też
szpala85 - 27-03-2011, 22:23
update:
przebieg 266150 km dzisiaj wymienione banany ( prawy i lewy ) kupiłem kpl. SRL za 250 zł zobaczymy ile wytrzymają
btw. stary banan od strony pasażera był już tak wybity że sworzeń wybił w bananie od spody taką małą górkę .... na szczęście nie musiałem stosować flexa lecz od kierowcy użyłem dwa razy młotka raz w moją łapę ( do tej pory mam kaszankę zamiast palca ) drugi już w sworzeń ... wszystko przebiegło bez jakiś nieoczekiwanych przygód założyłem nowe banany i jak rękom machnął wszystkie stuki i puki nawet jak automat przerzuca biegi jakoś tak płynniej bez szarpnięć
i jeszcze jedno btw. : dzisiaj zakładając koło od pasażera zauważyłem na rancie nadkola dwa purchadełki rudej więc długo nie myśląc użyłem do tego flexa ( tak , tak napisałem wyżej że nie użyłem flexa ale to inna sprawa była ) założyłem tarczę do szlifowania ( z jakimś tam papierem ściernym ) przystąpiłem do dzieła i jakie było moje zdziwienie jak zaczął lecieć biały pył .... TAK to była szpachla ... więc wychodzi na to że prawe nadkole jest po przygodzie ciekawe jak dużej przygodzie bo na pierwszy rzut oka nic nie widać ( albo tak dokładnie to było zrobione )
co do mego nowego radia zauważyłem jeden mały minus , w poprzednim Sony przełączanie piosenek mp3 było o 0.4 sekundy szybsze niż w obecnym radiu ... ale se znalazłem minusa
Hugo - 27-03-2011, 22:38
szpala85 napisał/a: | użyłem dwa razy młotka raz w moją łapę ( do tej pory mam kaszankę zamiast palca ) drugi już w sworzeń | Czyli sworzeń nie "siedział" mocno w zwrotnicy skoro po jednym strzale wyskoczył. Albo jak zobaczył jak potrafisz się samookaleczyć, to ze strachu wyskoczył po pierwszym strzale
szpala85 - 27-03-2011, 22:51
Hugo, coś go na pewno wystraszyło albo duży młotek albo duży czerwony palec ( dokładnie lewy kciuk )
|
|
|