To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Szpala85 i tym razem Galant

szpala85 - 08-03-2011, 20:48

Krzyzak napisał/a:
Polcar
a to nie to samo co SRL ? ( coś mnie się o uszy obiło )

Wszyc, wszystko jasne 8) dzięki :wink:

Wszyc - 08-03-2011, 20:54

Gwarancji nie daję ale tak samo jak Frost właściciel E88A latam na tanim wahaczu i naprawdę nie narzekam :P
szpala85 - 08-03-2011, 20:57

Wszyc, rozumiem :wink:

ps. nie ma co kłapać jak te stare mohery tylko kupować i cieszyć się tymi minimum 20 tyś. km ... tak czy nie :mrgreen: .... tak :mrgreen:

Wszyc - 08-03-2011, 21:03

A co do górnych wahaczy polecam by były do EA :P w E5 robili je z pojedynczej blachy a do EA są z podwójnej jak dobrze pamiętam :P no ale nie ma co przesadzać też górne wahacze to i tak raz na ruski rok się psują :P ale zawsze to taka ciekawostka na przyszłość :P
szpala85 - 08-03-2011, 21:19

już decyzja zapadła ..... biorę tylko banany ( na alledrogo komplet za 250 zł z wysyłką SLR ) ... + łożysko z piastą na przód ....... a resztę przepiję za zdrowie Gala :mrgreen:
Hugo - 09-03-2011, 08:14

Wszyc napisał/a:
górne wahacze to i tak raz na ruski rok się psują
Jak już to po wjechaniu w sporą dziurę pęka miseczka w sworzniu. Tak było u mnie.
szpala85 - 13-03-2011, 11:24

poległem przy wymianie łożyska z przodu :roll: .... za cholerę nie mogłem odkręcić tej środkowej śruby na piaście ..... i będę musiał oddać auto do mojego mechanika .... chciałem zaoszczędzić te 50 zł ale widocznie nie da rady :wink:

z ciekawszych upgrejdów :mrgreen: ... zakupiłem nowe radio do gala ( te dwa obecne czyli Sony CDX-GT31U "już sprzedane" i EasyTouch EC-53001 SPACE wywalam jak ktoś chce kupić to na PW ) SONY MEX-DV1600U ( czekam na kuriera) + zakupiłem schowek pod radio ( ten z klapką od Czekoladka_1984 ) .... w końcu bedę miał jedno radio co ma wszystko :mrgreen:

szpala85 - 16-03-2011, 17:37

łożysko (strona kierowca ) wymienione :mrgreen: ... stare po wyjęciu rozleciało się w drobny mak ( wszystkie kulki się wysypały i nie było ani grama smaru , sama rdza ) .... mechanik potwierdził że na 1500% mam do wymiany prawego banana ,a także lewego banana ... wszystko inne jest w dobrej kondycji jeżeli chodzi o przód auta ,a z tyłu do wymiany łączniki stabilizatora reszta w porządku

Radio jeszcze do mnie nie dotarło :evil:

i znowu dzisiaj leżałem na glebie wyjmując środkowy tłumik aby później go znowu pospawać :lol: ... to jest niekończąca się opowieść :lol:

szpala85 - 21-03-2011, 18:50

zamówiłem kpl. bananów do Gala , powinny być u mnie w środę i zadzwoniłem z borutą do sklepu internetowego z pytaniem " gdzie moje radio ?! " ..... okazało się że księgowa nie zauważyła wpłaty :lol: ... radio kupione 01.03.2011 !! .... dzisiaj wysłał kurierem .... mam taką nadzieję :roll:

ps. pozdrawiam srebrną Cari wczoraj koło 20.00 na obwodnicy Jeleniogórskiej :mrgreen: kolego napisz mi jaki ty tam masz silnik :mrgreen:

szpala85 - 22-03-2011, 18:49

szpala85 napisał/a:
" gdzie moje radio ?! " .

dzisiaj przyszło , szybciutko wywaliłem stare radyjka i zamontowałem nowe razem z szufladką pod nim ......... :lol:

pierwsze wrażenie to takie że nie wiedziałem jak to ustrojstwo ustawić :roll: .... nigdy wcześniej nie widziałem tak rozszerzonego MENU ( chyba nawet w domowym Ampli Yamahy jest mniej ustawień :lol: ) + co mnie zaskoczyło to Dolby Digital 4.1 w samochodowym radiu :shock: każdy kanał osobno sterowany !!
Oczywiście różnica w odsłuchu jest kolosalna :shock: ( wcześniejsze radio też Sony ,a nie ma porównania do jakości dźwięku !! :roll: niby ta sama firma ale ...... ) siedząc i oglądając film czułem się jak w kinie ( chodzi o dźwięk ) ......

Jak na razie Bardzo polecam to radyjko :mrgreen: zobaczymy jak się będzie sprawowało :mrgreen:

mkm - 25-03-2011, 03:51

szpala85, żebyś nie pomyślał, że nikt nie czyta 8)
Ja czytam :wink:

Krzyzak - 25-03-2011, 06:35

i ja też
szpala85 - 27-03-2011, 22:23

update:
przebieg 266150 km dzisiaj wymienione banany ( prawy i lewy ) kupiłem kpl. SRL za 250 zł zobaczymy ile wytrzymają :lol:

btw. stary banan od strony pasażera był już tak wybity że sworzeń wybił w bananie od spody taką małą górkę :lol: .... na szczęście nie musiałem stosować flexa lecz od kierowcy użyłem dwa razy młotka raz w moją łapę ( do tej pory mam kaszankę zamiast palca ) drugi już w sworzeń :wink: ... wszystko przebiegło bez jakiś nieoczekiwanych przygód założyłem nowe banany i jak rękom machnął wszystkie stuki i puki nawet jak automat przerzuca biegi jakoś tak płynniej bez szarpnięć :wink:

i jeszcze jedno btw. : dzisiaj zakładając koło od pasażera zauważyłem na rancie nadkola dwa purchadełki rudej więc długo nie myśląc użyłem do tego flexa ( tak , tak napisałem wyżej że nie użyłem flexa ale to inna sprawa była :P ) założyłem tarczę do szlifowania ( z jakimś tam papierem ściernym ) przystąpiłem do dzieła i jakie było moje zdziwienie jak zaczął lecieć biały pył :shock: .... TAK to była szpachla :shock: ... więc wychodzi na to że prawe nadkole jest po przygodzie ciekawe jak dużej przygodzie bo na pierwszy rzut oka nic nie widać ( albo tak dokładnie to było zrobione )

co do mego nowego radia zauważyłem jeden mały minus , w poprzednim Sony przełączanie piosenek mp3 było o 0.4 sekundy szybsze niż w obecnym radiu :lol: ... ale se znalazłem minusa :lol:

Hugo - 27-03-2011, 22:38

szpala85 napisał/a:
użyłem dwa razy młotka raz w moją łapę ( do tej pory mam kaszankę zamiast palca ) drugi już w sworzeń
Czyli sworzeń nie "siedział" mocno w zwrotnicy skoro po jednym strzale wyskoczył. Albo jak zobaczył jak potrafisz się samookaleczyć, to ze strachu wyskoczył po pierwszym strzale :D
szpala85 - 27-03-2011, 22:51

Hugo, coś go na pewno wystraszyło :mrgreen: albo duży młotek albo duży czerwony palec ( dokładnie lewy kciuk ) :lol: