To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS

mitsu00 - 21-02-2010, 18:50

Grzesq napisał/a:
czy używasz anteny TV zakupionej na ipmart czy założyłeś inną, bo coś pisałeś że Ci montowali w Arkadi ?

Z anteny klejonej Kenwood w koncu zrezygnowałem bo bya za droga. Potrzebne są 2 a 1 kosztowała 400 zł. Zamontowałem więc te z Ipmart.
Grzesq napisał/a:
Jak wygląda sytuacja z wyprowadzeniem kabli antenowych z radia do szyby, którędy je puściłeś i co trzeba przy tym demontować ?

Jest trochę z tym dłubania i kilka połowę deski + slupki trzeba wyjąć. cała instalacja łącznie z poprowadzeniem kabli od kamery cofania, zamontowania anten, stacji zajmie gdzieś z 3-4 h w sumie.

Pozdr.

[ Dodano: 21-02-2010, 18:52 ]
BTW. jeśli nie czujesz sie na siłach to mogę ci to zainstalować/pomóc zrobić.

13zbyszek13 - 21-02-2010, 19:27

TV mam ikonka się zmieniła , odbieram TVP 2 ,TVN,TVP Warszawa , Polsat , TV puls , 4 .Co do GPS przełożyłem antenę na deskę na podszybiu ale efekt mizerny.Trzeba chyba szukać lepszej anteny GPS.

Kolego mitsu00 podrzuć jakiej firmy masz te klejone anteny TV najlepiej jak byś podał jakiś symbol i ile kosztowały.Ewentualnie gdzie je nabyłeś

mitsu00 - 21-02-2010, 19:39

13zbyszek13 napisał/a:
Co do GPS przełożyłem antenę na deskę na podszybiu ale efekt mizerny.Trzeba chyba szukać lepszej anteny GPS.

Ostatnią rzecz którą możesz spróbować to reset odbiornika i anteny GPS. Reset odbiornika i anteny GPS robisz w Menu Navi Setup. Jeśli to nie pomoże to pozostaje zakup innej anteny.

Grzesq - 21-02-2010, 19:42

Cytat:
Jest trochę z tym dłubania i kilka połowę deski + slupki trzeba wyjąć. cała instalacja łącznie z poprowadzeniem kabli od kamery cofania, zamontowania anten, stacji zajmie gdzieś z 3-4 h w sumie.

Puki co nie zamierzam podłączać kamery (przeraża mnie rozbebeszanie połowy auta), chciałbym tylko podłączyć stację,tuner i anteny TV - ile trzeba na to liczyć czasu ?

Cytat:
jeśli nie czujesz sie na siłach to mogę ci to zainstalować/pomóc zrobić.

Świetnie! Chętnie bym skorzystał z Twojej pomocy, ale najpierw muszę zamówić sprzęt - niech skończą w Chinach świętować i zamawiam :) , więc najwcześniej będzie u mnie z 3 tygodnie...
czy możesz mi podać tel do siebie na priv ?

Z góry dziękuję i pozdrawiam
Grzesiek

mitsu00 - 21-02-2010, 19:46

Grzesq napisał/a:
Puki co nie zamierzam podłączać kamery (przeraża mnie rozbebeszanie połowy auta), chciałbym tylko podłączyć stację,tuner i anteny TV - ile trzeba na to liczyć czasu ?

Jeśli bedziesz zamawiał to zakup też i kamerę. Koszt śmieszny bo jakieś 50-70 USD. Będziesz potem żałował bo w PL kosztują od 500 do 1000 PLN za w miarę dobre.

Pozdr.

Grzesq - 21-02-2010, 20:02

Cytat:
Jeśli bedziesz zamawiał to zakup też i kamerę. Koszt śmieszny bo jakieś 50-70 USD. Będziesz potem żałował bo w PL kosztują od 500 do 1000 PLN za w miarę dobre.

Która z ipmartu będzie najlepsza (mają 3 jako akcesoria) - czy ta najdroższa :
http://www.ipmart.com/mai...php?prod=104591

mitsu00 - 21-02-2010, 20:10

Grzesq napisał/a:
Cytat:

Która z ipmartu będzie najlepsza (mają 3 jako akcesoria) - czy ta najdroższa :
http://www.ipmart.com/mai...php?prod=104591

Weź np. tą: http://www.ipmart.com/mai....php?prod=34189
Ma linie pomocnicze. ja kupiłem tą bo jest czulsza od tej wyżej ale nie ma linii pomocniczych:http://www.ipmart.com/main/product/Mini,CCD,Rear,View,Camera,,license,plate,104591.php?prod=104591

13zbyszek13 - 22-02-2010, 08:17

ja zamontowałem kamerę z rofaudio i jest super widać bardzo dobrze.Przy zupełnych ciemnościach wyświetla czarno-biało a przy minimalnym świetle np.garaż podziemny daje normalnie w kolorze + linie odległości super.Jest to funkcja która najbardziej mi się podoba
Grzesq - 22-02-2010, 09:19

13zbyszek13 napisał/a:
ja zamontowałem kamerę z rofaudio i jest super widać bardzo dobrze.Przy zupełnych ciemnościach wyświetla czarno-biało a przy minimalnym świetle np.garaż podziemny daje normalnie w kolorze + linie odległości super.Jest to funkcja która najbardziej mi się podoba

A jaki to jest model w rofadio i ile kosztowała ?

mitsu00 - 22-02-2010, 09:28

Grzesq napisał/a:
A jaki to jest model w rofadio i ile kosztowała ?

Kamera o której pisze 13zbyszek13 to ta sama którą podałem w linku 1.

Grzesq - 22-02-2010, 09:34

A jak sie montuję samą kamerę, trzeba coś wiercić w klapie, czy pasuje w miejsce i otwory oryginalnej ?
mitsu00 - 22-02-2010, 09:38

Grzesq napisał/a:
A jak sie montuję samą kamerę, trzeba coś wiercić w klapie, czy pasuje w miejsce i otwory oryginalnej ?

To zależy od modelu auta. W jednych trzeba wycinać otwór, w innych nie. Zależy tez od modelu kamery. Potem trzeba pobrać prąd i pociągnąc kable do stacji.

Dora - 22-02-2010, 10:14

MY2010 ma wycięty otwór pod kamerę a dedykowaną (wystarczy wpiąć w otwór) dostaniesz na rofaudio.com.
Mój zestawik: radyjko, kamera, przesyłka i opłaty celne wyniósł 2300zł.

13zbyszek13 - 22-02-2010, 10:16

kosztowała 25 $ a nazywa się Outlander XL pąsuje w fabryczną dziurę.Jak chcesz mam kolegę w wa-wie rembertowie który mi to montował
Grzesq - 22-02-2010, 10:27

13zbyszek13 napisał/a:
kosztowała 25 $ a nazywa się Outlander XL pąsuje w fabryczną dziurę.Jak chcesz mam kolegę w wa-wie rembertowie który mi to montował

Dzięki 13zbyszek13.

A jaki jest koszt instalacji kamery u niego i ile to trwa ?