To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Ja_good & CB5A

mkm - 22-02-2013, 00:12

Posprawdzaj przeguby, mocowanie belki z poduszkami, maskę przy zawiasach i wszystko co się da.
Do momentu gdy nie znajdzisz co się tłucze lepiej nie jeździj :wink:

jabberkonto - 22-02-2013, 15:41

Ja tez stawiam na ktorys z przegubow, albo ktoras z poduszek (pewnie dolnych, bo gorne bys zauwazyl).
Ja_good - 22-02-2013, 15:44

pogoda jak na złosc nie rozpieszcza :evil: w weekend bede sie staral wskoczyc pod auto i posprawdzac co sie da ( w polowych warunkach niestety).
dzieki za naprowadzenia na trop.
mkm - i waiting 4 U :roll: 8)

jabberkonto - 22-02-2013, 15:54

Chociaz napisales na coltmani ze po wcisnieciu sprzegla (czyli na koniec filmu) bylo slychac mocniej.
Czestotliwosc rosnie z predkoscia obrotow silnika czy z predkoscia samochodu?

Bo jesli z predkoscia obrotow i dodatkowo po wcicnieciu sprzegla jest glosniej to rzeczywiscie moze byc cos ze sprzeglem lub kolem pasowym(moglo sie poluzowac). Ale rzeczywiscie najpierw sprawdz przeguby i poduchy (pomajtaj silnikiem przod-tyl).

Ja_good - 22-02-2013, 17:52

rosnie raczej z predkoscia samochodu, aczkowiek im wolniej tym jest glosniejsze
Ja_good - 25-02-2013, 17:49

Na 99% znaleziony winowajca hałasu.
Reszta przegubów elegancka, suche i mieszki w idealnym stanie. Poduszki rowniez w całosci-widocznych uszkodzen brak.

Przegub wewnetrzny przy krotkiej polosi:

Teraz pytanie: jak droga to naprawa i jak trudna :?:

mkm - 25-02-2013, 17:51

Pytanie co urwał.
Jak sama wymiana przegubu to pikuś, jak coś nabroił może być gorzej.

Ja_good - 25-02-2013, 18:02

mkm napisał/a:
Pytanie co urwał.
Jak sama wymiana przegubu to pikuś, jak coś nabroił może być gorzej.

Dzis zjezdzalem na parking obok, bo chcialem robic to na plaskiej powierzchni( stwierdzilem ze chwile tych stukow przeboleje) i co :?: Cisza :lol: Ani do przodu ani do tylu... wiec moze nic sie nie spsuło :wink:

jabberkonto - 25-02-2013, 20:22

Jesli to rzeczywiscie przegub wew to nie znalazlem nigdzie nowych, wiec polecam zakup uzywanej polosi . Moze byc od 1.6.
Anonymous - 25-02-2013, 20:24

nie ma nowych wewn. przegubów co ty gadasz?
Ja_good - 24-09-2013, 21:53

Szósta strona - ładnie.. tak daleko jeszcze nie byłem :lol:

Co do przegubu sprawa rozwiazana-kupilem cala półoś z colta, leszek zadziałał i od tamtej pory mechanicznie z autem nie dzieje sie nic złego :)

Auto ostatnie 3 tygodnie spedziło na kompleksowej naprawie nadwozia ktora uwzględniała:
-reparaturki z tyłu wraz z konserwacja całych nadkoli
-usunięcie oraz zabezpieczenie pryszczy na dachu oraz jego pomalowanie
-montaż nowego- nie popękanego zderzaka z tyłu (niestety tez bez jednego bocznego uchwytu) oraz zakonserwowanie pasa tylnego
-lakierowanie oraz montaz progów z Evo II
-lakierowanie przednich błotników
-"polerowanie"
Na dniach bedzie myte i sprzątane bo troche syfu w aucie jest.
Na ta chwile auto wygląda tak:

Auto było robione z założeniem "dla siebie", niestety w trakcie prac na Lancerem zapadła decyzja o sprzedaży.
Dlatego jak tylko go posprzątam i zrobie normalnym aparatem zdjecia to auto ląduje w dziale sprzedam.
Decyzja bezdyskusyjna i nieodwracalna.
:|

Kleju - 25-09-2013, 22:35

Dach jest w końcu normalny :mrgreen: Wg mnie auto dzięki temu zyskało na wyglądzie 8)

Szkoda, że na sprzedaż...

Ja_good - 25-09-2013, 23:08

Kleju napisał/a:
Szkoda, że na sprzedaż...

niestety, inne priorytety zaczeły sie liczyc :roll:

Anonymous - 26-09-2013, 09:22

inne priorytety? ze niby JaGood Junior?
Ja_good - 26-09-2013, 15:24

Browar napisał/a:
inne priorytety? ze niby JaGood Junior?

weź nie kracz :lol:
Piszac priorytety miałem na myśli to, czego wymagam od auta... juz nie moze tylko ciekawie wygaldac i fajnie jezdzic, ale teraz głownie powinno dawac mojej 2 metrowej osobie odrobine komfortu w miescie i poza nim :wink: Nie rezygnujac z osiągów :twisted: