Nasze Miśki - Przygody z Galantem i Galantem 2.0 V6 MIVEC
BeNeK - 10-09-2012, 18:36
areksz121 napisał/a: | BeNeK napisał/a: | No nareszcie się ujawniłeś !! Od samego początku trzymałem kciuki Wyszło miodnie , tylko czemu ta odcinka tak nisko jak na mivec'a ? on chyba dopiero od tych 6500 zaczyna żyć . |
No widzisz, w końcu
A zobaczyłeś wszystkie filmiki? Zwróć uwagę na wskaźnik temperatury, na zimno kręci się tylko do 6500, a jak ciepło...łomatko, co dzień kilka razy oglądam to samo w kółko |
To po co go kręcić na zimnym ?? Kurde dźwięk zmiennej fazy w v6 musi niszczyć system/urywać suty etc. Nagraj jak to się rozpędza może? Oczywiście w miejscu gdzie można sobie pozwolić na jazdę z prędkością rzędu 120km/h
Wszyc - 10-09-2012, 19:20
Benek idź weź zimny prysznic ten silnik jeszcze nie siedzi w zielonym galu to że odpalił to nie znaczy że jeździ lepiej trzeba zobaczyć czy wszystko na na pewno przyjmie jak trzeba wystroić w razie problemów
Daj Arkowi czasu na pewno się pochwali
BeNeK - 10-09-2012, 19:40
Krzysiek przecież wiem że nie siedzi w zielonym galu
areksz121 - 10-09-2012, 20:23
Spoko chłopaki, dzięki za gratki, podziękować jeszcze muszę Jackowi11, bo prawie od początku mnie wspierał duchowo
Jak na weekend będzie sprzęgło, to tylko kwestia czasu, nie biorę żadnej dodatkowej roboty i jedziemy ze SWAPEM... Pasuje ogarnąć ew rudą pod maską itd, jak poczciwe dotychczasowe serce wyskoczy. Może trzeba coś podmalować Planowo zaczynamy sobota rano i najpóźniej poniedziałek do południa odjazd Zielony nie może dłużej stać, bo jak jeździ, to przynajmniej ruda ma mniejsze szanse, a z MIVEC'kiem będzie miała jeszcze mniejsze szanse Druga opcja taka, że jak nie będzie mi zależało, to szybka sobotnia akcja i jedziemy dalej
k@rol - 10-09-2012, 21:12
bajka , poprostu bajka
Motofreak - 12-09-2012, 22:17
Ja też chce taki silnik
I będę miał, nie wiem kiedy ale muszę taki mieć
BeNeK - 13-09-2012, 16:00
rosomak1983 napisał/a: | Szok co sie na podkarpaciu dzieje
Dawaj znac kiedy to mozna przyjechac obadac.
PS czemu cieliscie pokrywy zaworów nie mieliscie od MIVECA ???? |
haha mala rzeźba tych pokryw
Jak by nie było cały ten projekt z MIVEC'kiem jest mega pionierski !
areksz121 - 13-09-2012, 16:38
E tam, trzeba mieć też troszkę nierówno pod sufitem Znalazłby się jeszcze jeden pomysł na 6A12, ale to już innym razem
MIVEC już wypatroszony, przygotowany do wyciągania ze złomka... trzeba będzie poprawić uszczelnienie na pierwszym cylindrze na łączeniu pokrywa-kanał świecy. Przy wyciąganiu fajek znalazłem tam troszkę oleju. Pozostałe 5 sucho elegancko Sprzęgło na sobotę rano będzie, więc powoli i do celu, najważniejsze- bez lipy
Wcześniej nie pisałem, ale z popychaczami hydraulicznymi będzie spokój W MIVEC jakby ktoś nie wiedział, to dla trybu normalnego trzeba poregulować luzy zaworowe x 24szt M.in dlatego dźwięk silnika będzie się różnił od zwykłego 6A12
FTOrek - 13-09-2012, 18:51
Piękna sprawa-wytrwałości i powodzenia.
Kleju - 13-09-2012, 20:05
Trzeba szukać innego silnika do siebie, bo te miveci ostatnio coraz popularniejsze
Mivec V6, mivec kompresor
Uwielbiam takie pionierskie projekty, zwłaszcza jeszcze u nas w kraju Kiedyś wyznacznikiem tuningu był stożek i rozpórka. A teraz ludzie idą na całość
areksz121 w jaki pułap moc/moment celujesz?
areksz121 napisał/a: | W MIVEC jakby ktoś nie wiedział, to dla trybu normalnego trzeba poregulować luzy zaworowe x 24szt |
A masz magiczny klucz do regulacji luzu?
areksz121 - 13-09-2012, 20:45
Jutro wrzucę fotkę W każdym razie made in garaż z klucza rurkowego Ale egzamin zdał i to najważniejsze, a u Ciebie Kleju nie trzeba sprawdzać płynności przesuwu tłoczków MIVEC? Bo oczywiście kolejny przyrząd to urwany śrubokręt i śrubka M3 przyspawana na końcu
Moc? Jakby było fabryczne 200KM/200Nm, to miód i na razie dosyć
Jak ja się nie mogę doczekać, żeby tym wyjechać na drogę
Kleju - 13-09-2012, 22:41
areksz121 napisał/a: | Jutro wrzucę fotkę W każdym razie made in garaż z klucza rurkowego Ale egzamin zdał i to najważniejsze |
A to możesz wrzucić zdjęcie z ciekawości Może uda mi się od Ciebie pożyczyć, to bym sobie w końcu wyregulował luzy
areksz121 napisał/a: | a u Ciebie Kleju nie trzeba sprawdzać płynności przesuwu tłoczków MIVEC? |
wiesz, że nie wiem Możesz coś więcej o tym napisać?
Wszyc - 13-09-2012, 22:52
Kleju napisał/a: | Może uda mi się od Ciebie pożyczyć, to bym sobie w końcu wyregulował luzy |
Do Drodrechtu w Holandii troche masz Kleju
rosomak1983 - 14-09-2012, 02:07
Arek a co z zasilaniem alternatywnym ? temat tabu ale jestem ciekaw.
FTOrek - 14-09-2012, 07:08
Areksz 121-Posłuchasz jak to pracuje-fantazja.
Wyjedziesz na drogę-wiatr we włosach.Powodzenia i szerokiej drogi.
|
|
|