To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Colt CJ0 1,6 90KM 1996r

FTOrek - 17-10-2011, 18:59

Super nakładki.
Uważaj na zaślepkę na przedniej nakładce.Zabezpiecz ją dodatkowo przed zgubieniem i złodziejem.Jest chodliwa.
Też będę szukał na progi.CJ GTI powinien takie mieć.Powodzenia.

mystek - 17-10-2011, 23:11

To jest coś bardziej chodliwego od samej dokładki do zderzaka? :P

Co do złodzieja, to tam gdzie parkuję już mi ktoś chapnął listwę dachową, środkową jej część :/. Nie wiem czym mogę to zabezpieczyć, z tego co się przyglądałem to jest na takich 2 "zameczkach" plastikowych. Generalnie zapowiedziałem sobie, że jak już będą dokładki to będę parkował za bramą posesji teściów (tam mi własnie ukradli tą listwę), a nie przed ich garażem, jak dotychczas.

Ewentualnie będę tak dojeżdżał przodem do drzwi garażu, że nikt tam się nie wciśnie :) . Szwagier tak parkuje swoją Ibizę niekiedy tam, że jedno koło stoi na centymetry od latarni, w razie, jakby ktoś chciał mu felgi ukręcić :P

Co do progów, to są na allegro wystawione czerwone niby, ale te progi własnie ja już mam, więc nie wiem czemu to dalej jest na allegro, ale zadzwonić możesz i zapytać.

Marcin-Krak - 17-10-2011, 23:15

mystek napisał/a:
Co do złodzieja, to tam gdzie parkuję już mi ktoś chapnął listwę dachową, środkową jej część :/. Nie wiem czym mogę to zabezpieczyć

Jak już dostaniesz ją - to najlepiej ją przykleić.
Niestety narażasz się na to, że złodziej się wkurzy i może wyrwać np całą listwę :roll:

mystek - 21-10-2011, 12:21

Zbrojenie się przed zimą trwa :P

mystek - 31-12-2011, 14:08

Żeby nie było, że Colt umarł, tak mały up:

Póki co nic z autem się nie działo, lałem i jeździłem. W czwartek odwiedziłem Kochanów i wyciąłem kata i środkowy i... pierdzi ostro, jak Hondy, dlatego zamówiłem już środkowy przelotowy AWG, żeby go uciszyć. Sprzedam kata w styczniu (już jestem umówiony), to ogarnę może końcowy na jakiś bardziej cichy lub basowy, zobaczymy co mi się ubzdura i będzie słitaśnie :P

Póki co filmiki, jak brzmi wydech, a raczej jak nie brzmi:

Tu ze środka auta:

http://www.youtube.com/watch?v=PEKjzDwdMKw

A tu z zewnątrz:

http://www.youtube.com/watch?v=E6086_oGp24

PS: aha i odczucia:

Na początku mi się tylko wydawało, ale teraz już jestem raczej pewien, że auto lepiej zbiera się od dołu, ciut lepiej reaguje na gaz. Generalnie jestem zadowolony z zabiegu 50/50 przez to brzęczenie, ale myślę, że AWG da radę i będę zadowolony w 99%, bo zawsze będzie przeszkadzać mi smród spalin :P

BeNeK - 31-12-2011, 14:19

No i bardzo fajnie :) Ja nie odważyłem się wycinać środkowego i kata w obawie o kontrole policji i badania techniczne .
Ale Jak założysz strumienice AWG to zdaj relacje bo może się zdecyduje wyciąć u siebie i wstawić strumienice . a w onboar'dzie przy przyspieszaniu dźwięk jak by załączał się MIVE'c albo V-tec :D Świetny dźwięk!

mystek - 31-12-2011, 14:41

no właśnie dźwięk na stożku miażdży :D nawet hondziarze się nim jarają, że mega dobrze brzmi :P .

Na żywo bardziej słychać tą granicę, kiedy zmienia się dźwięk właśnie, tak przy 4700rpm około, kiedy następuje maksymalny moment obrotowy. Generalnie jest tak, że od 1000-2500 burczy, ale jest zwyczajnie, od 2500-3000 jest takie V6 jakby, od 3000-4000 jest już ciekawie, przy 4000 jest pierwsza zmiana dźwięku i przy 4700 do 6000 jest ten niby MIVEC, no i jeszcze przy 6000-6800 jest ciut inaczej, taka wiertarka już bardziej.

Jak wleci AWG to nagram dźwięk ponownie :) hondziarzom pomaga to AWG, bo u nich jest identyczne brzęczenie. Myślę, że w Mitsu będzie podobnie :)

Tovija - 31-12-2011, 16:15

Bo Mystek ma pod machą właśnie 4g92 MiVEC ;) Tylko Ci........ 8)
Tomek - 31-12-2011, 17:16

mystek napisał/a:
nawet hondziarze się nim jarają, że mega dobrze brzmi :P .

też mi wyznacznik, czy autorytet

BeNeK napisał/a:
Ja nie odważyłem się wycinać środkowego i kata w obawie o kontrole policji i badania techniczne .

policja to nie problem
na badanie potrzebujesz już znajomy zakład

BeNeK - 31-12-2011, 17:54

tomek84 napisał/a:

BeNeK napisał/a:
Ja nie odważyłem się wycinać środkowego i kata w obawie o kontrole policji i badania techniczne .

policja to nie problem
na badanie potrzebujesz już znajomy zakład

Wiem wiem ze policja to już mniejszy problem. Ostatnio kolegę złapali z pełnym przelotem i chcieli żeby przegazował żeby zbadać czy jest wszystko w normie , on powiedział ze silnik na dotarciu i nie można powyżej 2500obr/min a do 2.5k fajnie mruczał i nie darł się ale powyżej to masakra :shock: Wydech odpuścili ale wlepili za to mandat za brak gaśnicy :D

mystek - 31-12-2011, 17:54

#Tomek - gdybyś trochę posiedział na ich forach, to byś wiedział, że tam praktycznie nie ma seryjnego auta, każdy ma coś zrobione, czy to wydech, czy dolot, fotele, dokładki, cokolwiek. Generalnie Honda jest chyba najbardziej rozgryzioną marką aut na polskiej scenie tuningowej, stąd jest to pewien wyznacznik, bo ich właściciele widzieli już chyba wszystko.

A autorytetem dla mnie nie są, jedynie wyznacznikiem i źródłem wiedzy.

wojzi - 31-12-2011, 19:39

mystek napisał/a:
Honda jest chyba najbardziej rozgryzioną marką aut na polskiej scenie tuningowej, stąd jest to pewien wyznacznik, bo ich właściciele widzieli już chyba wszystko.

No pewnie i jest, ale powiem że jak widzę wydech do którego mógłbym wcisnąć moją zaciśniętą pięść to mnie to śmieszy - no ale ja dziwny jestem i takie rzeczy nie do końca mnie kręcą. Co innego dźwięk, ładnego dźwięku posłuchać lubię.

mystek - 01-01-2012, 10:23

#Wojzi - moda tuningowa się zmienia, te wydechy o których mówisz też powoli odchodzą do lamusa i teraz są firmy, które robią Ci tłumik na zlecenie. Podajesz im konkretne wymiary, czego oczekujesz (jakiego dźwięku) i Ci to robią. Aktualnie w modzie jest OEM look, czyli ma być cicho, basowo i estetycznie z wyglądu :) .
Tovija - 01-01-2012, 10:46

Dokładnie tak jak Mystek szrajbnoł. Ciekawe czy zniknie pierdzenie po wspawaniu AWG :mrgreen: Ale tak to muszę przyznać, że dźwięk jest na prawdę elegancki.
mkm - 01-01-2012, 19:26

mystek napisał/a:
W czwartek odwiedziłem Kochanów i wyciąłem kata i środkowy

ile zapłaciłeś za ten niezwykle skomplikowany zabieg tjunikowy?