To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Tuleje poliuretanowe - Poliuretany gotowe.

robertdg - 27-12-2015, 22:30

Jezeli to były standardowe sprezyny to nie licz na przeswit między oponą a nadkolem większy niż 4-5cm
Mushkin - 28-12-2015, 07:54

robertdg, mam ok ~3cm, mogę wstawiać podkładki do naprostowania koła? ;)
robertdg - 28-12-2015, 08:45

Lepiej wstaw mocniejsze spręzyny
Mushkin - 28-12-2015, 10:33

na przykład jakie? :)
komarsnk - 28-12-2015, 19:39

Mushkin napisał/a:

Np. z kombi :twisted:

Mushkin - 28-12-2015, 19:45

komarsnk napisał/a:
Mushkin napisał/a:

Np. z kombi :twisted:

czytałem o założeniu na tył sprężyn z przodu obniżonych dajmy na to o 30mm, coś jeszcze się zmienia? coś trzeba przerabiać w tych przypadkach?

artufcb - 29-12-2015, 14:28

Ja mam w sedanie z lpg sprężyny z kombi i jest ok.
Mushkin - 04-01-2016, 21:12

Witam, mam jeszcze pytanie bo raczej zdecyduję się na sprężyny eibach -30mm przednie, by wrzucić je na tył, a mianowicie gdzie mógłbym dostać komplet tylko przednich sprężyn? Niestety nic nie mogę upolować.. Jaki jest kod części dla tych sprężyn? :) Czy jest to F6026101?
Czy taka podmiana wiąże się z jakimiś przeróbkami?
I jeszcze jedno, jak to się ma, że sprężyny na tył mają ok. 400mm długości, a na przód ok. 375mm a mimo to trzeba kupić obniżone sprężyny?

Hugo - 04-01-2016, 21:44

Mushkin, zgadaj się z kimś z forum kto potrzebuje tylne sprężyny Eibach i zamówcie komplet nowych sprężyn na pół. Ja tak niedawno zrobiłem. Koszt ok. 350 zł/2 szt. wyjdzie + przesyłki.
Mushkin - 04-01-2016, 21:58

Hugo napisał/a:
Mushkin, zgadaj się z kimś z forum kto potrzebuje tylne sprężyny Eibach i zamówcie komplet nowych sprężyn na pół. Ja tak niedawno zrobiłem. Koszt ok. 350 zł/2 szt. wyjdzie + przesyłki.

Bardzo chętnie, tylko jak to zorganizować? ;) Nie mam dostępu do działu kupię.. :P

mati_z - 04-01-2016, 22:23

Mushkin, napisz do Eibacha (eibach.pl), że potrzebujesz tylko na przód i powinni Ci wysłać, bo jak zapytałem o 2 szt. to odpowiedzieli, ale udało mi się tanio kupić cały komplet używek :)
Mushkin - 06-01-2016, 17:14

Eibach faktycznie sprzedaje sprężyny parami, więc problem praktycznie znika, jednak chciałbym się upewnić co do tego rozwiązania (sprężyny przednie na tył), czy na 100% wszystko tu będzie grało :P Bo grubość zwojów bardzo drastycznie się różni i nie chciałbym, by sprężyna mi z mocowania wypadła :P
Czy po prostu wrzucić sprężyny z kombiaka i wtedy ewentualnie manewrować podkładkami by wyregulować kąt? (planuję wyrzeźbić sobie takowe na wzór pewnej aukcji, dopasowując do wahacza, o różnych grubościach)

Pieraś - 07-01-2016, 11:16

A jak załatwiacie temat sworzni przy zmianie tulejek na poliuretany?
Bo jak się wymieni, to w sumie przy każdej wymianie wahacz by trzeba te tuleje przekładac .. ?

Hugo - 11-02-2016, 09:32

Czy jest już aktualny kod rabatowy do zakupów poliuretanów z Olkusza?
Mushkin - 18-02-2016, 18:32

Witam, pisze ponownie ponieważ staje przed życiową decyzją :P mam poliuretany i praktycznie nowe kayaby od sedana (tanie), mam duże kąty pochylenia kół(i prześwit ok 3cm) przez co zjada mi bieżnik, powodem tego jest to, że coś siada mi na tulejach (obracają się?), po zastosowaniu podkładek pod górny wahacz (ok 2mm grubości) koło chowa się w nadkolu, kąty nie poprawiają się wiele ainnych tuleje ponoć się obracają..
Co zrobić, zmienić sprężyny na mocniejsze od kombi, coś jest nie tak z tulejami (pozbyć się ich?), ktoś miał podobny problem? Ratujcie, już mam dosyć tego auta..