To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Diody LED do jazdy dziennej

PiotrKw - 13-05-2011, 12:13

Nie przejmuj się , będą pasować.
13zbyszek13 - 13-05-2011, 12:38

PiotrKw napisał/a:
Pracuje tak jak dzisiejsze przepisy wymagają.

Wszystkie LEDy z homologacją działają tak jak przepisy przewidują.

[ Dodano: 13-05-2011, 13:40 ]
small napisał/a:
Czy ktoś może mi doradzić, które ledy zakupić:

Zwracaj uwagę żeby były pod kątem tak jak masz wnękę w miśku, po zamontowaniu żeby licowały z tą wnęką.

mitsu00 - 13-05-2011, 17:00

small napisał/a:
Mam glona, nie załamuj mnie że nie będą pasować- już zamówiłem :cry:
Nie załamuję, tylko pisze jak jest. Glon ma wneki pod halogenami pod o wiele większym kątem niż np w moim przed liftem. jeśli LEDY zamontujesz równolegle z zarysem zderzaka, będą ci swiecic na boki a nie na wprost. A że LEDy świeca kierunkowo, to wogóle nie będzie swiatla z LEDów widać patrząc na wprost od auta. Dlatego własnie napisalem wczesniej, ze do glona potrzebne sa LEDy z diodami zamontowanymi pod skosem.

A co do faktu że juz zamówileś. Nie ma problemu: Ustawa dotycząca zakupow drogą wysyłkową umożliwia ci odstapienie od umowy w ciągu 10 dni od daty zakupu. Dostaniesz więc pełen zwrot kasy.

PiotrKw - 13-05-2011, 18:43

mitsu00 napisał/a:
Glon ma wneki pod halogenami pod o wiele większym kątem niż np w moim przed liftem. jeśli LEDY zamontujesz równolegle z zarysem zderzaka, będą ci swiecic na boki a nie na wprost.

Nie spotkałem jeszcze takich , które by uwzględniały tak duży kąt jak w "glonojadzie" pod przeciwmgielnymi. Lepsze proste odpowiednia wbudowane , niż "trochę krzywe , dopasowane do bardziej krzywego " :wink: Ale może się mylę ?

mitsu00 - 13-05-2011, 19:08

PiotrKw napisał/a:
Nie spotkałem jeszcze takich , które by uwzględniały tak duży kąt jak w "glonojadzie" pod przeciwmgielnymi. Lepsze proste odpowiednia wbudowane , niż "trochę krzywe , dopasowane do bardziej krzywego " Ale może się mylę ?
To poszukaj lepiej w necie, bo pelno takowych jest :wink:
13zbyszek13 - 14-05-2011, 08:05

PiotrKw napisał/a:
Ale może się mylę ?

Mylisz się na pewno, dużo jest kątowych żeby świeciły na wprost.
To co pisze Mitsu00 jest w 100% zgodne.

wowo - 18-05-2011, 16:29

Witajcie

A ja kupilem w zeszlym roku te Philipsy (jak ktos chetny to chetnie odsprzedam) i jak sie zaczalem przymierzac do montazu w nie-glonojadzie to sie poddalem. Ale zaczalem sie rozgladac i stwierdzilem, ze kupie LEDy i wloze zamiast przeciwmgielnych (ktorych i tak nie uzywam). Znalazlem 2 takie oferty :
- Hella 2PT 009 599-801
- i noname - http://www.giantlight.com.tw/product/67250.html

Muszę tylko podjechac i sprawdzic czy pasuja.

I to miejsce wydaje mi sie rowniez interesujace a i samochod powinien ladnie wygladac

rezon - 18-05-2011, 18:46

wowo napisał/a:
Ale zaczalem sie rozgladac i stwierdzilem, ze kupie LEDy i wloze zamiast przeciwmgielnych (ktorych i tak nie uzywam)
też zaczynałem się nad tym rozwiązaniem zastanawiać. Ale stwierdziłem, że koszt LED to mniej więcej koszt nowych palników do xenonów i odpuściłem inwestycję.
Robert_k - 05-07-2011, 21:15
Temat postu: Mam dzienne z drogowych
Witam Wszystkich.
Też kombinowałem aby jakieś dzienne założyć, ale zdecydowałem się na dzienne z drogowych. Od października 2009 mam taki patent za 50 zł i po sprawie.

mitsu00 - 06-07-2011, 06:42
Temat postu: Re: Mam dzienne z drogowych
Robert_k napisał/a:
Witam Wszystkich.
Też kombinowałem aby jakieś dzienne założyć, ale zdecydowałem się na dzienne z drogowych. Od października 2009 mam taki patent za 50 zł i po sprawie.
Wszystko pieknie, tyle ze ten wariant nie ma atestow i nie jest legalny.... :wink:
MetalMania - 06-07-2011, 07:21
Temat postu: Re: Mam dzienne z drogowych
mitsu00 napisał/a:
Robert_k napisał/a:
Witam Wszystkich.
Wszystko pieknie, tyle ze ten wariant nie ma atestow i nie jest legalny.... :wink:

Eeee, czepiasz się. Kolega nie jeździ w cywilizowany kraj, to po co mu jakieś homologacje i atesty. U nas policjanci się na czymś takim nie znają :-)

Robert_k - 06-07-2011, 07:24

Hmm.... nie zastanawiałem się nad takimi zagadnieniami,
dla mnie ważne jest aby nie używać mijania , bo szkoda palników.
Oświetlenie dzienne z drogowych ma sporo samochodów Audi, Volvo,
więc co stoi na przeszkodzie aby moje miski też takie miały.
Od prawie dwóch lat nie miałem żadnych problemów ze stróżami prawa
na przeglądzie rejestracyjnym tez. Na przeglądzie gwarancyjnym. nawet
podziwiali rozwiązanie.
Więc o co chodzi ?

h

rezon - 06-07-2011, 09:47

Robert_k napisał/a:
Więc o co chodzi ?
o niezgodność z prawem.
mitsu00 - 06-07-2011, 16:35

Robert_k napisał/a:
Hmm.... nie zastanawiałem się nad takimi zagadnieniami,
dla mnie ważne jest aby nie używać mijania , bo szkoda palników.
Oświetlenie dzienne z drogowych ma sporo samochodów Audi, Volvo,
więc co stoi na przeszkodzie aby moje miski też takie miały.
Od prawie dwóch lat nie miałem żadnych problemów ze stróżami prawa
na przeglądzie rejestracyjnym tez. Na przeglądzie gwarancyjnym. nawet
podziwiali rozwiązanie.
Więc o co chodzi ?

h[url=http://img27.imagesh...2xk.jpg]Obrazek[/URL]
NIe masz na kloszu wybitego atestu dopuszczajacego reflektor do uzywania dlugich jako dziennych. Passat CC i stare A6 takowe maja. W Szwecji i w Niemczech policmajstrzy tepia takie rozwiazania i inne nie majace homologacji. A ze w PL wszystko jest na opak i dziala z opoznieniem, to juz inna brozka :wink:
Robert_k - 06-07-2011, 18:02

Masz rację nie mam na kloszu,
na kloszu outlandera II nic niema,
żadnych oznaczeń to znaczy że....
całe auto jest niezgodne z prawem ?
kto dał homologację na ten model ?
Ktoś mnie robi na szaro.