Nasze Miśki - Jak wino...
Hugo - 10-07-2011, 13:08
sveno napisał/a: | Hugo a Ty masz u siebie HC? | Nie mam, ale do mil bym się chyba nie przyzwyczaił. W dodatku w ogóle nie masz skali w km.
mkm - 10-07-2011, 13:25
Hugo, w Japonii liczniki skaluje się w kilometrach, a nie w milach
sveno - 10-07-2011, 13:47
Hugo napisał/a: | W dodatku w ogóle nie masz skali w km. | że co? A co jest na tarczy prędkościomierza napisane jak nie km/h? Wersje vr4 miały ogranicznik prędkości do 180km/h i dlatego zegary są do tylu wyskalowane ciekawe co bedzie jak będę chciał pojechać trochę szybciej? Nie mówię, że w Polsce, bo nie wolno, ale na niemieckim autobanie
Juiceman - 10-07-2011, 13:53
Nic, wskazówka wyjdzie Ci parę mm po za 180 i tyle
sveno - 10-07-2011, 13:57
Juiceman napisał/a: | Nic, wskazówka wyjdzie Ci parę mm po za 180 i tyle | i już tylko Bóg i ewentualnie GPS wie jak szybko Galancior przemieszcza Twoje 4 literki po autostradzie
Dzięki za odpowiedź
Hugo ja dopiero za 2 miesiące będę wszystko wiedział o tych zegarach, a puki co Twoje wątpliwości może rozwiać Juiceman bo ma identyczne zegary z VR4 Nawiasem mówiąc piękne są:
Dżus masz jakiś filmik prezentujący je w akcji?
Juiceman - 10-07-2011, 14:03
nie bardzo
Anonymous - 10-07-2011, 17:19
sveno napisał/a: | ciekawe co bedzie jak będę chciał pojechać trochę szybciej? Nie mówię, że w Polsce, bo nie wolno, ale na niemieckim autobanie |
Cytat: |
Nic, wskazówka wyjdzie Ci parę mm po za 180 i tyle |
a ja słyszałem o przypadku że wskazówka zawiesiła się w pozycji poza 180 i już zegary się nie nadawały... chyba nawet ktoś z forum...
Juiceman - 10-07-2011, 18:06
Ciekawe, nie słyszałem o takim przypadku... możesz powiedzieć komu to się stało?
Anonymous - 10-07-2011, 18:30
Juiceman, gdybym pamiętam to bym napisał, a napisałem że słyszałem i że chyba komuś z forum.
jak sveno osiągnie na niemieckiej autostradzie taką prędkość to będziemy wiedzieli, no chyba że Ty już osiągałeś i wszystko działa ok.
sveno - 10-07-2011, 19:57
Z tego co wiem to jeszcze kolega Trawkins ma takie zegary w cywilnej wersji, chyba że ktoś ujeżdżający VR4?
Juiceman - 10-07-2011, 19:59
Derpin napisał/a: |
jak sveno osiągnie na niemieckiej autostradzie taką prędkość to będziemy wiedzieli, no chyba że Ty już osiągałeś i wszystko działa ok. |
Tak wszystko działa
Tomek - 10-07-2011, 20:04
sveno napisał/a: | mój plan zakłada, że diody od tiptronica dalej będą spełniały swoje funkcje, tzn będą pokazywały aktualnie zapięty bieg lub brak biegu (N) a zaciągnięty ręczny dodatkowo będzie sygnalizowany przez P a ponadto paski od AYC będą pokazywały poziom gazu w butli
|
świetny plan - ma to sens
czasem żałuje, że nie kupiłem prelifta, miałbym wiele rzeczy do roboty, upgrade'u
a tak - to nudą wieje
sveno - 10-07-2011, 20:18
tomek84 napisał/a: | czasem żałuje, że nie kupiłem prelifta, miałbym wiele rzeczy do roboty, upgrade'u | uwierz, taniej wyszłoby kupić wersje do jakiej dążę w Rekińczyku czyli Avance 99' może być czarny, bananowa skóra, spojler na klapie, ale fakt, ze tak przynajmniej nie jest nudno i będzie dużo satysfakcji z upgrade'u no i można zrobić coś oryginalnego jak wyświetlacz biegów w manualu Wiem, że to ani przydatne, ani ciekawe, ale jest wyzwanie, jest zabawa Chociaż przerobiony AYC będzie użyteczny, bo nie będę kręcił głową w poszukiwaniu przełącznika od gazu
sveno - 10-07-2011, 22:30
dowód na to, że te zegary da się przekręcić poza skale
Ktoś mi powie co oryginalnie sygnalizują te kontrolki od AYC? (wiem ze to aktywny tylny dyfer ale po co mu 3 diody?)
A te HC mają dwa wyświetlacze przebiegu wersja GDI??
robertdg - 10-07-2011, 22:47
sveno napisał/a: | A te HC mają dwa wyświetlacze przebiegu wersja GDI?? | Nigdy takich nie było, to przeróbka - zresztą jest napisane
|
|
|