To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galicjusz V6 i 163 kucyki

Mare - 05-03-2012, 12:22

nikt nie grzebał w tym, zapaliło się po przekładce foteli, sądziłem, że poduszka jest padnięta w fotelu, bo stelaż jest przekrzywiony, ale teraz, to nie wiem co myśleć. >.>

Gdyby poduszka jednak była cała, to wtedy warto ją zachować.... ale skąd pewność, że jednak nie uszkodzona ehhhh... ;p rozważania xD

Tomek - 05-03-2012, 12:35

Mare napisał/a:
nikt nie grzebał w tym, zapaliło się po przekładce foteli, sądziłem, że poduszka jest padnięta w fotelu, bo stelaż jest przekrzywiony, ale teraz, to nie wiem co myśleć. >.>

no to musiałeś włączyć zapłon przy nie do końca podpiętych poduszkach

Mare napisał/a:

Gdyby poduszka jednak była cała, to wtedy warto ją zachować.... ale skąd pewność, że jednak nie uszkodzona ehhhh... ;p rozważania xD

rozebranie fotela to 20 minut, zobaczysz jak wygląda poduszka
zawsze też możesz przełożyć poduszkę od swojego starego fotela, żeby mieć pewność, że jest ok

ale błąd i tak musi Ci skasować ktoś z komputerem

Mare - 05-03-2012, 12:47

To w takim razie podejrzewam, że po prostu tak jak mówiłeś, nie było styku. Jak tak, to fajnie i będę miał poduszki z 2003r, jak nie, to też płakał nie będę, mam dwie jeszcze żeby w niego wsadzić ;p pobawię się dzisiaj jak odbiorę fotel.

A że trzeba mi podpiąć pod kompa to wiem, niestety. Nie wiem tylko kto poza aso w 3mieście ma odpowiedni system, żeby tego dokonać.

fj_mike - 05-03-2012, 15:57

Mare napisał/a:
Nie wiem tylko kto poza aso w 3mieście ma odpowiedni system, żeby tego dokonać.

Dzowoniłeś :?:
http://japanservice.pl/

racenty - 05-03-2012, 16:36

Spróbuj do nich zadzwonić http://qlik-alarmy.pl/. Kasowali 50zł za podłączenie do kompa, kasowanie błedów.
Mare - 05-03-2012, 21:00

O, to cenna informacja, dzięki. Sprawdzę czy im się uda :)

Z wieści co do środka. Koleś od którego kupiłem zestaw, z premedytacją ukrył fakt, że poduszka fotela została wystrzelona. Fotel został pięknie naprawiony tzn naszyto nowy skrawek skóry w miejsce rozdartej przez poduszkę. Jak to określił tapicer, "ktoś już w nim był i to nie byle jak". Na szczęście w fotelu dawcy stelaża wszystkie elementy były sprawne, poduszka, maty, pianki i silniczki. wszystko teraz działa ładnie. Jedynie skórę przełożyłem ze starego fotela.

Myślę, że po zmianie reszty plastików i pasów bezpieczeństwa na odpowiedni kolor pojade skasować błąd i już wszystko będzie cacy ^^

A przy okazji, posiadam teraz dość pokaźny zapas skóry w kolorze w razie przyszłych napraw :D hehe

Hugo - 05-03-2012, 21:44

Kostki od poduszek powietrznych w Mitsubishi rozłączają się bez najmniejszego problemu po odpieciu zatrzasku, także jeśli nie był zapięty to mogła się rozsunąć nawet jadąc po dziurach. Przekonałem się o tym kilka dni temu odpinając poduszke kierowcy w Colcie CA0.
Mare - 05-03-2012, 22:06

No nie.... Hugo... tak jak pisałem wcześniej, okazało się, że poducha w tym fotelu była jednak wystrzelona. Więc nie ważne zapiąłem czy nie, nie ma to znaczenia :)

A co do samoistnego wypinania, ja sie męczyłem dzisiaj żeby palcami ją wyciągnąć... więc sama się by raczej nie wypięła :)

Krzyzak - 06-03-2012, 06:43

Hugo napisał/a:
Kostki od poduszek powietrznych w Mitsubishi rozłączają się bez najmniejszego problemu po odpieciu zatrzasku

Mare napisał/a:
ja sie męczyłem dzisiaj żeby palcami ją wyciągnąć

u mnie poducha pasażera też ma odłączony ten czerwony zatrzask i od lat nic nie wyskoczyło :P

sveno - 06-03-2012, 10:11

Mare napisał/a:
A przy okazji, posiadam teraz dość pokaźny zapas skóry w kolorze w razie przyszłych napraw :D hehe
a całe obszycie fotela sprzedasz?
fj_mike - 06-03-2012, 10:47

Wczoraj oglądałem skórkę na żywo. Wygląda świetnie :thumbleft:
Mare - 06-03-2012, 21:07

A po co Ci podarte obszycie Sveno? lewa strona siedziska i oparcia raczej nie zda się na wiele.
sveno - 06-03-2012, 22:40

Mare, podeślij foto na PW ja muszę naprawić swoje fotele i szukam skóry w kolorze :)
Mare - 06-03-2012, 23:01

No oka, ale dopiero w piątek. A co masz tam do naprawy?
sveno - 06-03-2012, 23:52

Mare napisał/a:
A co masz tam do naprawy?
wytarty bok fotela