To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mazowieckie - Mazowiecki ShoutBox

Olo20036 - 26-07-2011, 10:49

Nareszcie zaczynam poszukiwania nowego Miśka z napędem 4x4

Mam już pare na oku, ale ciężko się zdecydować.

Mianowicie poszukuje Pajero II Long SS 2,8 TD z manualem. :p

koszmarek - 27-07-2011, 12:43

Gdyby ktoś miał dziś czasu po 17 i umiałby składać meble to będę potrzebowała pomocy :) Zostaję sama na placu boju z szafkami :) będzie ciacho ;)

Jakby coś to PW poproszę

m6riano - 27-07-2011, 14:26

Co wy na to jakbyśmy na Spoty zorganizowali stoisko dla chętnych bycia potencjalnym dawcą szpiku, teraz organizujemy taka akcje na meczu(mam nadzieję że jesli wypali to będzie to cykliczna akcja)
Można by tez taką akcje rozszerzyć na ZLOTA który jest niebawem...
Sprawa jest prosta...rozstawiamy namiot,stolik, krzesełko..przyjeżdżają ludzie z fundacji:
http://www.leukemia.pl/
pobierana jest krew(9ml) czyli tyle co nic i zapisywani jesteśmy w bazie danych jako potencjalni dawcy szpiku.

cns80 - 27-07-2011, 14:42

Ja jestem przeciwny.
Jak ktoś chce być dawcą to i bez takich akcji znajdzie drogę do tych fundacji, a na spocie powinno byc mozliwie neutralnie.
Ja takie akcje traktuję jako wymuszanie, bo zawsze komuś jest głupio że koledzy się zapisali, a on nie.
Poza tym jestem przeciwny powierzaniu swoich danych osobowych prywatnym podmiotom, które często wykorzystują je niezgodnie z ustawą.

m6riano - 27-07-2011, 14:47

Czyli nie chcesz uratować komuś życia..?
ok, jeden głoś na NIE.
Kto za...?

cns80 - 27-07-2011, 14:49

m6riano napisał/a:
Czyli nie chcesz uratować komuś życia..?
Właśnie o takim wymuszaniu piszę.
Pozwól że sam będę decydował w jaki sposób uratuję komuś życie.
Podpisałeś oświadczenie o oddaniu narządów do transplantacji ?
Oddałeś komuś nerkę ?
Jak nie to może nie czuj się takim wielkim "ratownikiem".

SPIDER-ek - 27-07-2011, 14:56

cns80, ma rację, podzielam jego uwagi. Nie jest to zagranie uczciwe wobec osób które nie zgodziły by się na tego typu akcję. A wytykanie ich to nie jest godne MitsuManiaka.
Każdy robi co chce, jeżeli chcę oddać krew to nie ciągnę na przymus innych, tylko to robię.

m6riano - 27-07-2011, 15:06

Cytat:

Oddałem ponad 13 litrów krwi...więc w jakiś tam sposób mnie to usprawiedliwia...
ale oki...nie chcecie takiej akcji..nie ma problemu...choć może poczekamy aż wypowie sie reszta...MitsuWawiaków
ps. to nie żadne wymuszanie...
SPIDER-ek napisał/a:
A wytykanie ich to nie jest godne MitsuManiaka.

Nikt nikogo do niczego by nie zmuszał..tylko jeśli spora część osób by wyraziła poparcie dla takiej akcji to później chciałbym to wyegzekwować w postaci zapisu/oddania krwi..ale jeśli większość powie NIE..to nie..tyle.

cns80 - 27-07-2011, 15:12

m6riano napisał/a:
Oddałem ponad 13 litrów krwi...więc w jakiś tam sposób mnie to usprawiedliwia...
Przed kim ? Przede mną się usprawiedliwiać nie musisz. A jak musisz przed sobą to twoja sprawa. Mnie na wyrzuty sumienia nie weźmiesz.

m6riano napisał/a:
jeśli spora część osób by wyraziła poparcie dla takiej akcji to później chciałbym to wyegzekwować w postaci zapisu/oddania krwi.
Ciekawe kto Ci dał w tym klubie prawo do egzekwowania czegokolwiek ? Zaleta tego klubu jest to że nikt niczego nie wymusza na pozostałych, a takie akcje we wszystkich klubach jakie znam sa dobrowolne i organizowane nie na spotach tylko na specjalnych akcjach dla chętnych. Zrób sobie taką akcję poza spotem i zobacz ilu będziesz miał chętnych.
Spot jest po to żeby się spotkać w miłej i niezobowiązującej atmosferze.

m6riano - 27-07-2011, 15:19

cns80 napisał/a:

chodziło mi o tę część twojej wypowiedzi...bo twierdzisz że tylko w taki sposób mogę być "ratownikiem" według ciebie?
cns80 napisał/a:
Mnie na wyrzuty sumienia nie weźmiesz.

nie mam takiej potrzeby...
cns80 napisał/a:
Ciekawe kto Ci dał w tym klubie prawo do egzekwowania czegokolwiek ?

Chodzi mi tylko o to że jeśli na forum napiszesz że jesteś chętny do oddania to potem to udowodnij, przyjdź i oddaj...dac ol.
cns80 napisał/a:
Zaleta tego klubu jest to że nikt niczego nie wymusza na pozostałych, a takie akcje we wszystkich klubach jakie znam sa dobrowolne i organizowane nie na spotach tylko na specjalnych akcjach dla chętnych. Zrób sobie taką akcję poza spotem i zobacz ilu będziesz miał chętnych.

Do niczego nikogo nie zmuszam..jeszcze raz to podkreślam...
cns80 napisał/a:
Zrób sobie taką akcję poza spotem i zobacz ilu będziesz miał chętnych.

Robie właśnie taka akcje w piątek na meczu, więc na spocie (jak będziesz) zdam ci relacje.
cns80 napisał/a:
Spot jest po to żeby się spotkać w miłej i niezobowiązującej atmosferze.

I tak zawsze przebiega...nigdy nie było inaczej...

cns80 - 27-07-2011, 15:20

P.S. Dzięki SPIDER-ek za odwagę i poparcie, bo z doświadczenia wiem że ludzie boją się lub nie chcą mówić tego co myślą tylko wolą schować głowę w piasek i najwyżej nie przyjechać na spota, a później co najwyżej poskarżą się moderatorowi na PW/gg/tel, ale publicznie tego nie powiedzą.
Juiceman - 27-07-2011, 15:27

Ale Wy tu marudzicie spot powinien być w pizzerii tak jak było parę lat wcześniej :mrgreen:
Hubeeert - 27-07-2011, 15:28

Olo20036 napisał/a:
Mianowicie poszukuje Pajero II Long SS 2,8 TD z manualem.

Heilsberg takiego będzie sprzedawał, zadbany, po wymianach i remontach. PW do niego.

m6riano - 27-07-2011, 15:37

Jak sie nazywa taki nietypowy śrubokręt do odkręcenia kierownicy w galu?
SPIDER-ek - 27-07-2011, 15:49

I to mi się podoba, że potraficie zmienić temat :)

Co do miejsca pobytu spotu, to szkoda że w pobliżu nie ma jakiejś knajpy z dużym parkingiem:) i z grilem gdzie można by przy knajpie pogrilować:)

Co do klucza do kiery, to przypomniał mi się czas jak miałem Peugeota 306 i też kierownicę wymieniałem. Za chiny nie chciała zejść, więc wziołem WD40 zasikałem na weekend i po weekendzie sama zeszła:) hehe