To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - FTO LHD LPG

sveno - 11-04-2013, 14:22

_Slawek_ napisał/a:
już po Polsce takie 3000gt z jakimś TDI pod maską :D

ktoś kiedyś na forum pisał o swapie 1.9TDI pod maskę rekina :)

_Slawek_ - 11-04-2013, 18:06

sveno napisał/a:
_Slawek_ napisał/a:
już po Polsce takie 3000gt z jakimś TDI pod maską :D

ktoś kiedyś na forum pisał o swapie 1.9TDI pod maskę rekina :)

A jednak :) Dobrze mi się wydawało ;) Nawet popularny ten temat był:

3000GT 1.9TDI 130KM

...i wcale nie taki wyjątkowy :)

Jaki silnik diesla do Eclipse?

_Slawek_ - 20-04-2013, 20:28

Po pierwszej intensywnie przejeżdżonej zimie na miśku pojawił się całkiem nowy kolor :(
Opanował okolice wszystkich 4 kół... Poniżej to tylko przykłady

Jakby było mało to jeszcze odprysk przy drzwiach:

W sumie dobrze, że jest biały, to chociaż odpowiednio wcześnie ten nowotwór można wykryć...

Misiek został już umówiony na majówkę z lakiernikiem. Aby kolejna zima nie była tak zabójcza w koszyku piknikowym poza farbkami znajdzie się też miejsce na konserwę ;)

Arecki89 - 21-04-2013, 09:50

Cóż japońce robią doskonałe silniki,a karoserie projektują chyba wyłącznie na swoje warunki. Z drugiej zaś strony jak widzę kilku letnie samochody z ogniskami korozji w różnych dziwnych miejscach to przestaje się tym przejmować.

Samochód nietuzinkowy, więc takimi drobnostkami nie warto się przejmować, choć wiem jak to boli właściciela, bo sam po roku od malowania auta robiłem poprawki po zimie :)

_Slawek_ - 24-04-2013, 00:11

Arecki89 napisał/a:
Samochód nietuzinkowy, więc takimi drobnostkami nie warto się przejmować,
Trochę to trudne, bo przy tak słabym zabezpieczeniu rok nieuwagi ;) i będzie już trzeba dziury łatać :)
Dzisiaj przypadkowo udało się chyba wykryć przyczynę donośnego rypienia, które występuje w okolicach prawego tylnego koła odkąd tylko zrobiło się sucho i ciepło. Nie jest to sprężyna, nie amortyzator... tylko podejrzenie padło na hamulce :roll: Jeśli tylko się uda to jeszcze przed długim weekendem trafi do Garażu na przegląd całego układu i może nie tylko. W planie jest jeszcze wymiana oleju, filtra, świec i przewodów, tylko że z tymi ostatnimi sprawa z dostępnością nie wygląda najlepiej. Na razie tylko znalazłem jakieś bezcenne QUINTON HAZELL XC1507

harpagan - 24-04-2013, 14:44

_Slawek_ napisał/a:
przewodów

Klik ;)

plaziorek - 26-04-2013, 21:38

Witam!! Nie jestem tu częstym bywalcem no ale myślę że miłośnicy Misiaków pomogą :D Borykam się ostatnio z problemem który uniemożliwia mi jazdę moim Fto-kiem a mianowicie chłodnia padła i ciężko mi ją dokupić generalnie niby rozmawiałem z panem który ową posiada i wysłał ale od tygodnia czekam i nie ma słychu ani widu a na dodatek gostek telefonu nie odbiera :( Czy kolega _Slawek_ ma może namiary na kogoś kto ma kilka gratów do Fto-ka??
Powiem szczerze że potrzebował bym paru rzeczy, teraz mam trochę wolnego czasu i przydało by się poskładać do kupy Misiaka

white90 - 26-04-2013, 23:05

Nie zaśmiecaj tematu kolegi
Napisz temat w odpowiednim dziale ;)
Napisz mi na PW co potrzebujesz moze akurat pomoge ;)

_Slawek_ - 27-04-2013, 14:09

plaziorek napisał/a:
Czy kolega _Slawek_ ma może namiary na kogoś kto ma kilka gratów do Fto-ka?

Zapytaj w Garażu: 505626836 - Sławek zna FTO na wylot (dosłownie) więc może doradzi jakąś alternatywę jeśli istnieje.

white90 napisał/a:
Nie zaśmiecaj tematu kolegi
Napisz temat w odpowiednim dziale

Ale gdyby plaziorek nie zapytał tutaj to bym się nawet nie dowiedział o kolejnym ftulcu w LU ;) Mam nadzieję, że kolega pochwali się na forum swoim miśkiem :)

Z aktualności to wczoraj ftulec przeszedł mycie podwozia i najprawdopodobniej w środę trafi na kanał, na przegląd zniszczeń po zimie, wymianę oleju, filtra i świec. Przewody próbuję jeszcze znaleźć lokalnie, ale na razie trafiłem tylko na jeden sklep gdzie sobie życzą niecałe 400zł :? Wygląda też na to, że do wymiany będą wszystkie tarcze i klocki :|

plaziorek - 27-04-2013, 15:29

Posiadaczem Fto-ka jestem już jakiś czas lecz na razie jeszcze nie został przełożony niestety :( a mój egzemplarz kolega _Slawek_ widział w tamtym roku zamieniliśmy kilka zdań na kolumnie sanitarnej tankowaliśmy autka. Nie wiem czy przypominasz sobie. Myślę ze niebawem zamieszczę kilka fotek mojego Misiaka i chyba zacznę częściej zaglądać na forum :D
_Slawek_ - 28-04-2013, 09:50

Aaa, pamiętam :) Chyba czarny mivec? Żałowałem wtedy, że akurat galanta tankowałem a nie fto :)

Po tym jak mnie wytrzęsło przez zimę na nokianach 195/65R15 (czyli w sumie niezły balon), to bałem się co będzie na 205/50R16... Na letnich jeżdżę już od 2 tygodni i yokohamy s.drive okazują się o wiele bardziej komfortowe od tych zimówek :shock:

m6riano - 29-04-2013, 14:06

_Slawek_, kiedy "robimy bagra"?;-)
_Slawek_ - 30-04-2013, 15:52

m6riano napisał/a:
_Slawek_, kiedy "robimy bagra"?;-)

Jeśli masz na myśli podświetlenie tej ciemnej jamy z tyłu ;) to na razie nie ma takiej potrzeby - nie żegnam się nawet na chwilę z cywilizacją :)

harpagan napisał/a:
_Slawek_ napisał/a:
przewodów
Klik ;)

Po krótkich poszukiwaniach i trochę dłuższym namyśle to będzie chyba najlepsze rozwiązanie :) I tu się pojawiają nowe możliwości... Skoro i tak płaciłbym za przesyłkę z UK robiąc zakupy w http://camskill.co.uk to może by tak zaopatrzyć się od razu w jakieś hamulce, zwłaszcza że obecne zestawy pamiętają jeszcze wyspy i były założone na 100% przed 2009r.

Na miejscu w LU znalazłem tylko w intercarsie, ale jak się okazało pod koniec rozmowy z tarcz mają już tylko same ceny a produkt niedostępny :? Poniżej wycena:
Klocki TRW: przód 163zł, tył 153zł.
Tarcze Textar: przód 2x206zł, tył 2x198zł
Razem około 1120zł

Dla porównania zestaw budżetowy z CAMSKILL (~600zł):
Przód: MITSUBISHI FTO 2.0 GR/GX/GPX/GPVR (V6 DE3A) - SERVICING PARTS, TUNING SPARES & SERVICE ACCESSORIES - Front Brake Discs and Brake Pad Set

Tył: MITSUBISHI FTO - SERVICING PARTS, TUNING SPARES & SERVICE ACCESSORIES - Rear Brake Discs and Brake Pad Set

Pytanie tylko co te zestawy są warte...
Może ktoś na forum ma doświadczenie z częściami z tego sklepu (lub zna jakieś opinie) opisanymi jako Standard Replacement / Camskill Products :?:

A w cenie z intercarsu można tam uzbierać komplet klocków (EBC REDSTUFF CERAMIC BRAKE PADS) na przód i tył:

I takie tarcze (przód i tył):

Z tym, że o drugim zestawie też nic nie wiem, czy w ogóle warto w te części inwestować...

I jeszcze jedna istotna kwestia przy przesyłce... Orientuje się ktoś może ile średnio waży taka tarcza :?: :biggrin:

mkm - 30-04-2013, 16:06

_Slawek_ napisał/a:

I jeszcze jedna istotna kwestia przy przesyłce... Orientuje się ktoś może ile średnio waży taka tarcza :?: :biggrin:

Jedna około 5kg.
Komplet Brembo na przód do CA5A to 10kg275g z pudełkiem :wink:

Krzyzak - 30-04-2013, 16:37

EBC - bdb jakości hamulce
do zwykłych aut są zielone a czerwone bardziej sportowe
zresztą pewnie się swinks zaraz w temacie wypowie