MitsuManiaki.com - Dyskusja nt Karty Klubowe - Laminowane i Plastikowe
tyku - 19-02-2013, 15:23
mjsystem, Czyli da się
To ja już mogę wpłacać na kartę
mjsystem - 19-02-2013, 16:47
Zawsze się dało. Czekam tylko na ofertę lepszą niż 9zł za nadruk. Bo to strasznie drogo...
[ Dodano: 19-02-2013, 17:01 ]
..i jeszcze jedno. Karta klubowa laminowana w formacie karty bankomatowej
Lucas123w - 19-02-2013, 18:36
mjsystem napisał/a: | Zawsze się dało. Czekam tylko na ofertę lepszą niż 9zł za nadruk. Bo to strasznie drogo...
[ Dodano: 19-02-2013, 17:01 ]
..i jeszcze jedno. Karta klubowa laminowana w formacie karty bankomatowej |
9zł to nie majątek, nie kupisz zgrzewki piwa w Auchan czy innym markecie a karta będzie pożądna.
mjsystem - 19-02-2013, 19:20
Lucas123w napisał/a: | 9zł to nie majątek, nie kupisz zgrzewki piwa w Auchan czy innym markecie a karta będzie pożądna. |
No ja wiem. Ty czy ja zapłacimy nawet 20 zł. Ale inni? IMO rabat w InterCars dzieki karcie zwrócił mi już pięć kart. Zobaczymy co na to inni.
tyku - 19-02-2013, 20:06
mjsystem, Sławek Może kosztować nawet 30 zł,byle była super wykonana. Karta plastikowa jest dla tych,którzy chcą ją mieć i zapłacą za nią tyle ile będzie warta.
Juiceman - 19-02-2013, 20:15
tyku napisał/a: | mjsystem, Sławek Może kosztować nawet 30 zł,byle była super wykonana. Karta plastikowa jest dla tych,którzy chcą ją mieć i zapłacą za nią tyle ile będzie warta. |
Na starcie już masz błędne założenie, karta ma być dla każdego i jak najbardziej dostępna. Nie każdego stać na te przysłowiowe 30pln, bo np woli kupić pieluchy, jedzenie czy coś do auta/domu etc.
Dlatego mamy karty laminowane za free oraz karty plastikowe w optymalnej cenie. Tyku teraz już rozumiesz to podejście ?
tyku - 19-02-2013, 20:39
Juiceman, Juiceman napisał/a: | Dlatego mamy karty laminowane za free | - no właśnie - dla każdego.
Juiceman napisał/a: | Nie każdego stać na te przysłowiowe 30pln | - wiem, może trochę przesadziłem, chociaż karta jest na zawsze i wcale 30 zł to nie jest kosmiczna kwota, oczywiście za kartę najwyższej jakości.
Ja gdybym miał projekt karty, to zrobię dla siebie, taką jaka mi odpowiada.
Lucas123w - 19-02-2013, 21:46
Osoby które chcą za free to przecież mają laminowane a plastikowe z założenia mają być lepiej wykonane a co za tym idzie są droższe.
Do ich ceny można dorzucić zawsze jakiś grosz na dzieciaki.
Morfi - 19-02-2013, 22:17
Kurde jak można narzekać na cos co dostaje sie za darmo i jeszcze upoważna do zniżek.
chyba, że się zbiera i się tym chwali.
Kartę użyłem 2 razy. A z zniżek skorzystałem 5 razy.
raddex - 20-02-2013, 00:52
To może ja się wypowiem.
Tyku - myślę, że sprawa twojej karty plastikowej między nami jest wyjaśniona przez pw - niestety wyszło jak wyszło. Pieniądze z twojej karty i kilku innych, będą przelane na konto Mitsumaniaki Dzieciom wg prośby tych osób.
Jak powstała karta klubowa?
Ano wpadliśmy kiedyś na pomysł, że fajnie by było coś takiego mieć.
Szybki projekt, prosty, nieskomplikowany i pierwsza produkcja na mojej starej drukarce tuszowej, po czym oddanie do laminowania. Obecnie jest podobnie, tylko używana drukarka to laser kolor.
Tu mogę zapewnić, że karty nadal będą produkowane i nadal będą darmowe, ale chciałbym zmienić ich dystrybucję, czyli każdy wpłaca za znaczek priorytet i kopertę 2,2 zł.
Dlaczego? Dlatego, że zbyt wiele kart klubowych nie zostało do dzisiaj odebranych przez zamawiających. Dziwne? Prawda? Do dzisiaj zostało zniszczonych przez wszystkich którzy rozprowadzają karty klubowe ok 100 kart. Brak szacunku przez zamawiających karty klubowe dla czyjejś pracy.
Z produkcją nie ma problemu, ale zawsze musi być najmniej 12 osób chętnych, gdyż to jest jedna kartka A4. Niestety pecha ma zawsze ta osoba, które podeśle dane do karty w takim czasie, gdzie one są już produkowane, a dołożyć do bieżącej produkcji z reguły nie ma możliwości.
Proponuję teraz produkcję dwa razy w roku. Dlaczego? Dlatego, że osób chętnych na karty klubowe jest nie za wiele. Przez ostatnie pół roku (od sierpnia 2012 do lutego 2013) na kartę laminowaną uzbierałem 15 chętnych, a na kartę plastikową 5 chętnych.
Co z plastikami?
Karty plastikowe zostały wymyślone przez Was, Mitsumaniaków. Wszystko ładnie, pięknie, ale jak to przeważnie bywa, chętnego do zajęcia tym tematem potem nie było. No to wyszło na to, że jak Radek robi karty laminowane, to niech robi też plastikowe i tak zostało.
Od początku nie było mi to na rękę (moje dziecko zaczęło chorować i często jeździliśmy do Warszawy do CZD - co może potwierdzić Hubeeert), ale robiłem je i tyle. Na początku było dobrze, bo było dużo chętnych i produkcja szła. Ja musiałem dostarczyć około 10-15 danych do kart, co by mogła ruszyć produkcja.
Po 4 edycji zaczęły się schody, bo uzbieranie 15 klubowiczów na kartę trwało kilka miesięcy, a najbardziej denerwowali się ci, którzy jako pierwsi przesłali dane do wyprodukowania karty plastikowej (i wcale się nie dziwie, bo musieli czekać na innych).
Jeżeli jest ktoś chętny do organizowania kart plastikowych włącznie z ich ewidencją i otrzyma zgodę od założycieli, to zapraszam.
Produkcja kart plastikowych jest na razie zawieszona po uzgodnieniu z Firebee.
A do tego cała otoczka i dlaczego?
Oprócz tego, że karty są wysyłane do produkcji, kompletowane są dane (zdarzają się prośby o kartę klubową w formie - "poproszę o kartę klubową laminowaną" - jeszcze fajnie by było wiedzieć jak ten człowiek się nazywa), rozsyłane do właścicieli, prowadzę także całkowitą ewidencję tych, którzy zamawiają kartę klubową (numer klubowy i nick). Pytanie dlaczego? Zdarzały się przypadki, że klubowicze zamawiali po kilka kart klubowych w różnych produkcjach i edycjach. Nie wiem czy chcieli obdarować nimi całą rodzinę, czy co innego z tym zrobić.
Dzięki tej ewidencji udało się też wychwycić błąd przy nadawaniu numerów klubowych Mitsumaniakom (błędnie nadano ok 50 numerów - były zdublowane), które raz na jakiś czas trzeba też sprawdzać.
Mam nadzieję, że co niektórzy będą wiedzieć teraz, na czym zajmowanie się kartami polega.
Od zawsze było wielu takich co uwagi i pomysły dawali, a jak przychodziło co, do czego, to za robotę nie było komu się wziąć.
Ciekawe czy ktoś przeczyta całość.
tyku - 20-02-2013, 17:15
raddex napisał/a: | Produkcja kart plastikowych jest na razie zawieszona po uzgodnieniu z Firebee. |
Szkoda bo fajnie było by mieć porządną kartę, która jest wizytówką forum.
Nie ja tu ustalam zasady, ale karty były i powinny zostać. Jak kogoś nie stać, to ma laminowaną, ale czemu mają być pokrzywdzeni Ci, którzy chcą mieć porządną plastikową kartę.
mjsystem - 20-02-2013, 17:39
raddex napisał/a: | Mam nadzieję, że co niektórzy będą wiedzieć teraz, na czym zajmowanie się kartami polega.
Od zawsze było wielu takich co uwagi i pomysły dawali, a jak przychodziło co, do czego, to za robotę nie było komu się wziąć.
Ciekawe czy ktoś przeczyta całość. |
Radku. Z całym szacunkiem dla Twojej osoby, zgadzam się z Tobą. Wiem, że teraz karty klubowe są zamawiane w mniejszej ilości niż kiedyś to bywało. Nie ma też chyba klubowicza posiadającego drukarkę kart plastikowych. Laminowanie pół biedy. Jesli nie masz czasu/nie masz siły/ nie chcesz już ciagnąć tematu, na pewno ktoś się znajdzie. Ewidencja i produkcja kart to nie temat tabu. Da się. To tylko od Ciebie zalezy, czy dajesz siłę na dalszą działalność, czy cedujesz na innego forumowicza.
Juiceman - 20-02-2013, 19:50
tyku napisał/a: | raddex napisał/a: | Produkcja kart plastikowych jest na razie zawieszona po uzgodnieniu z Firebee. |
Szkoda bo fajnie było by mieć porządną kartę, która jest wizytówką forum.
Nie ja tu ustalam zasady, ale karty były i powinny zostać. Jak kogoś nie stać, to ma laminowaną, ale czemu mają być pokrzywdzeni Ci, którzy chcą mieć porządną plastikową kartę. |
A ja chcę taką platynową dlaczego mam być pokrzywdzony bo chcę mieć porządną platynową kartę Jak kogoś nie stać, to może plastikową wziąć
raddex - 20-02-2013, 21:40
tyku napisał/a: | Szkoda bo fajnie było by mieć porządną kartę, która jest wizytówką forum.
Nie ja tu ustalam zasady, ale karty były i powinny zostać. Jak kogoś nie stać, to ma laminowaną, ale czemu mają być pokrzywdzeni Ci, którzy chcą mieć porządną plastikową kartę. |
Rafał, bardzo proszę zajmij się kartami plastikowymi, myślę, że Patryk się na to zgodzi. Przekażę tobie co i jak. Znajdziesz firmę, która takie karty produkuje, zajmiesz się całą produkcją i będą plastiki dalej dostępne dla klubowiczów.
Ustalisz zasady i odpowiednią cenę. Ja plastików dalej nie będę ciągnął, gdyż nie mogę zagwarantować jakości jaka była na początku, jak i ceny. Wszystkie nowe oferty, które zbieraliśmy w ostatnim czasie zakładają pewne minimum do zamówienia, którego nie jesteśmy w stanie spełnić. Nie będziesz wtedy pokrzywdzony, bo sam sobie kartę załatwisz.
Z kartami laminowanymi nigdy nie było problemu i z reguły czekały na wysyłkę na plastiki.
mjsystem napisał/a: | Radku. Z całym szacunkiem dla Twojej osoby, zgadzam się z Tobą. Wiem, że teraz karty klubowe są zamawiane w mniejszej ilości niż kiedyś to bywało. Nie ma też chyba klubowicza posiadającego drukarkę kart plastikowych. Laminowanie pół biedy. Jesli nie masz czasu/nie masz siły/ nie chcesz już ciagnąć tematu, na pewno ktoś się znajdzie. Ewidencja i produkcja kart to nie temat tabu. Da się. To tylko od Ciebie zalezy, czy dajesz siłę na dalszą działalność, czy cedujesz na innego forumowicza. |
Chyba nie przeczytałeś dokładnie całego mojego posta. Co do laminatów przecież napisałem:
raddex napisał/a: | Tu mogę zapewnić, że karty nadal będą produkowane i nadal będą darmowe |
mjsystem - 21-02-2013, 08:27
raddex napisał/a: | Chyba nie przeczytałeś dokładnie całego mojego posta. Co do laminatów przecież napisałem:
raddex napisał/a:
Tu mogę zapewnić, że karty nadal będą produkowane i nadal będą darmowe
_________________ |
Potraktowałem temat całosciowo, stąd tak wyszło. Ale masz Radku rację, że można rozdzielić produkcję kart. Niestety cena karty, (pozwoliłem sobie sprawdzić) będzie w granicach 12 zł z wysyłką.
mjsystem napisał/a: | Karta kosztuje 50gr (nie trzeba kupować zapasu), nadruk... hmm ok 4-5zł (czekam na maila)plus wysyłka. Dochodzi koszt wysyłki indywidualnej do klubowicza. Zawsze można to, co zostanie w potrfelu przeznaczyć na MM Dzieciom. |
Tyle, że nadruk ok7zł netto i nikt nie chce zejść z ceny. Próbowałem od kuchni przez kolegów posiadających firmy reklamowe, ale okazało się, że nie robili takich usług. A niskie ceny(jak przypuszczałem) tylko przy produkcji setek kart.
|
|
|