To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Czarna Sigma :))

lukasz12 - 11-10-2012, 09:08

Nie żebym się chwalił, ale udało się nam wspólnie przeprowadzić diagnostykę (via GG) i zlokalizować problem. Czasem przydaje się dociekliwość, sprawdzanie wszystkiego po kolei i szczypta upierdliwości ;-)
t0m3k - 11-10-2012, 11:26

wybacz że nie napisałem że to za twoją sprawą udało sie odpalic :) sam bym sie pewnie jeszcze męczył z 2 tygodnie z tym :) teraz po takiej naprawie inne rzeczy to juz tylko kosmetyka :)

PS: Łukasz jeszcze raz wielkie dzięki :)

lukasz12 - 11-10-2012, 14:32

t0m3k napisał/a:
...

PS: Łukasz jeszcze raz wielkie dzięki :)

Lepiej klepnij guzik POMÓGŁ ;)

wojtas - 11-10-2012, 19:11

lukasz12 napisał/a:
Nie żebym się chwalił,

Przestań, jesteś dobry i tyle :wink:
lukasz12 napisał/a:
szczypta upierdliwości

to chyba do mnie :wink:
t0m3k napisał/a:
teraz po takiej naprawie inne rzeczy to juz tylko kosmetyka

niemożna bagatelizować :!:

t0m3k - 11-10-2012, 22:57

sie nie bój :D nie bagatelizuje juz nieczego :) slychac ostro lozysko w alternatorze, w poniedzialek go wymieniam :) tylko pytanie do was :) znacie moze wymiar łozysk ? bo bez sensu rozbierac, jechac po lozyska innym autem i potem skladac :) mama ma juz dosc tego ze non stop pozyczam od niej autko xD
t0m3k - 17-10-2012, 09:30

Mogę sie w koncu pochwalic :) Sigma jezdzi :) nawet lozyska w alternatorze wczoaj wymienilem :) przedwczoraj wymienilem jeden gumowy przewód hamulcowy bo niestety uległ zniszczeniu przez co straciłem hamulce ( całe szczęście 300 metrów od domu ) teraz pozostało wyregulować gaz i zbierac na opony :)
GóR3K - 17-10-2012, 10:10

t0m3k napisał/a:
Mogę sie w koncu pochwalic :) Sigma jezdzi :) nawet lozyska w alternatorze wczoaj wymienilem :) przedwczoraj wymienilem jeden gumowy przewód hamulcowy bo niestety uległ zniszczeniu przez co straciłem hamulce ( całe szczęście 300 metrów od domu ) teraz pozostało wyregulować gaz i zbierac na opony :)

A kiedy dokladeczke pokażesz czy pasuje do zderzaka :P :P?

Apropo łożysk w alternatorze, mam dziwny problem , przy dodawaniu gazu dziwnie huczy/świszczy coś (dźwięk jak bym miał kompresor) od strony alternatora i czy to może być łożysko a pyzatym nie doładowuje mi aku i czasami sam potrafi silnik zgasnąć jak za dużo zeczy mam włączonych w aucie. da się alternator wyjać w jakiś sensowny sposób bo miejsca tam jest arcymało :) ? i mam dylemat czy do regulator napięcia czy łożysko dzięki za info

mazda10000 - 17-10-2012, 10:21

No to gratulację i żebyś nie miał za wiele roboty przy niej ( nie żeby w cale bo to by dziwne było, ale tylko tak troszeczkę :D )
t0m3k - 17-10-2012, 10:48

Gór3k zeby wyjąc alternator musisz wyjąc kolektor dolotowy i ten uchwyt do którego przykręcona jest cewka zaplonowa :) a pozniej jakimś cudem wyjmiesz alternator :) ( pamietaj o zdjęciu paska z niego i o wczesniejszym odkreceniu kabla ładowania i odpięciu wtyczki :)
najlepiej rób to z odłączonym akumulatorem :)

I jest realne ze świszczą ci lozyska w alternatorze, ewentualnei jeszcze moze to byc wina rolki napinającej :)

BTW: U mnie swist wydaje filtr powietrza jak zasysa powietrze :) taka lekka turbinka :)

t0m3k - 27-10-2012, 23:39

Chłopaki... pomóżcie... mimo ustawienia nawiewów na szybe ( na max sile wentylatora) to na szybe leci tylko delikatnie... a reszta leci normalnie nawiewem na twarz... tak jakby sterowanie nie potrafiło otworzyc nawiewu na szybe i zamknąc na inne rzeczy ?
lukasz12 - 29-10-2012, 00:38

Może się zacina silniczek który steruje klapką sterowania nawiewami :)
moniaquba - 29-10-2012, 00:58

Tomek.. znów coś popsułeś??? :mrgreen:
t0m3k - 29-10-2012, 09:32

moniaquba to jest chyba zepsute od zawsze, tylko chyba nie mialem okazji jeszcze uzywać nawiewów na szybe.
Dzisiaj dałem autko kumplowi do wyprania, jutro odbiore i moze wieczorem poszperam za tym ustrojstwem :)

t0m3k - 16-11-2012, 21:07

cześć chłopaki :) jak w sigmie się reguluje swiatła mijania w prawo i w lewo ? bo lewe swiatło mi wieci za bardzo w prawo :)
wojtas - 16-11-2012, 23:20

Teoretycznie tak jak podaje serwisówka :

Praktycznie... często się zdarza, że pękają plastikowe zębatki na tych pokrętłach i z regulacji nici. Pozostaje dostać się do metalowych zębatek w dolnej części lampy i bezpośrednio nimi regulować.