To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - ZLOT 2013 - dyskusja

Morfi - 22-09-2012, 14:24

sniegu napisał/a:
a nie lepiej znowu wawrzkowizna tylko zlecić to firmie która się tym zajmie?
temat już przerabiany i nigdy w życiu. Właśnie na tym polegaja nasze zloty, zę my je sobie organizujemy.
szuwar - 22-09-2012, 17:16

Morfi napisał/a:
temat już przerabiany i nigdy w życiu. Właśnie na tym polegaja nasze zloty, zę my je sobie organizujemy.

I tego nie rozumiem. "nigdy w życiu" - bo ... ? a drogo ... tego nie wiadomo bo nigdy w życiu .... odnoszę takie wrażenie.

Sami organizujemy .... i narzekamy, że nie mamy zlotu, po cóż robić z siebie męczennika.

ot moje zdanie, a większość rzeczy i tak można zlecić ośrodkowi a nie zajmować sobie czas gdy można to poświęcić na zlotową integrację - bo to istota spotkań.

Cytat:
he he i coroczny cyrk trwa nadal...

bo jakoś nikt nie kwapi się z podjęciem decyzji gdzie będzie impreza ....

mkm - 22-09-2012, 17:21

szuwar, bardzo drogo. Sprawdzane.
Nie wiem czy tylko ja mam takie wrażenie, ale niektórzy piszą tak jakby to miał być pierwszy Zlot naszego Klubu...

mjsystem - 22-09-2012, 18:58

mkm napisał/a:
szuwar, bardzo drogo. Sprawdzane.
Nie wiem czy tylko ja mam takie wrażenie, ale niektórzy piszą tak jakby to miał być pierwszy Zlot naszego Klubu...

Szuwar znajdź sponsora na 12.000-15.000 zł i zlot zorganizuje profesjonalna firma. :?
W tym roku rozmawiałem z najwiekszą konkurencją Intercars(naszego sponsora) i otrzymałem odpowiedź, że nie mają zwyczaju niczego sponsorować(znam prezesa i większość dyrekcji....)....
Sam uważam Wawrzkowiznę za właściwe miejsce do zlotów, ale po pierwsze nie taka była idea(jak się myle to poprawcie mnie), aby zawsze było w tym samym miejscu, po drugie nie ma az tyle osób w regionie, aby organizować zlot, po trzecie jak pisał mkm
mkm napisał/a:
Wawrzkowizna jest ok, ale chyba trzeba im dać trochę zatęsknić za nami

Zgadzam się :)

masa - 22-09-2012, 21:52

mkm napisał/a:

Owszem. Jeżeli co rok są inni organizatorzy to tak właśnie jest. Wyraziliśmy chęć organizacji i dla mnie będzie to pierwszy zlot który mógłbym zorganizować.

mkm - 22-09-2012, 22:17

masa, wiesz o co mi chodzi... organizatorzy z lat poprzednich zawsze chętnie służyli radą i pomocą.
Cofnij się jedną stronę i zobacz jaki był odzew na proste pytanie i wymienienie nicków w formie pytającej dotyczącej organizatorów.

sniegu - 23-09-2012, 00:05

OMG, aż się poświęce
VAGi od ilu lat spotykają się w nysie??? tak wyrobili sobie zniżki? no właśnie tylko my skaczemy po polsce jak ...
czemu bełt nie może być naszym miastem? środek polski...

jedyny który wie co pisze to chyba...

Forest napisał/a:
Powiem to co napisze góra i wiem że mnie w tym poprze.

Do organizacji potrzebne jest minimum 4 osoby z których jedna musi być głównym organizatorem.

Zaczęliście dobrze i po kolei:
1. Oferta ośrodka
2. 4 chętnych na organizację najlepiej miejscowych (czytałem o 2ch a reszta jako support - moim zdaniem ciężka sprawa)
3. Głosowanie (choć to przedłuży sprawę bo i propozycji niewiele)
4. Japan Motors - czy zdecydują się nad morze dojechać?
5. Glejt od góry....(ten to nie problem, tylko musicie pamiętać, że jak się podejmiecie to nie rezygnujecie (możecie wystawić do wiatru raptem 500 osób) i ciągniecie temat do końca)

6. POZYSKIWANIE SPONSORÓW
7. Renegocjacje z ośrodkiem - wyciąganie czego się da
8. Renegocjacje z ośrodkiem - dociąganie jeszcze czegoś...
9. POZYSKIWANIE SPONSORÓW
10. renegocjacje z ośrodkiem - zbijanie cen
11. Przejazd Kolumny (urząd marszałkowski, starostwo, gmina, GDDKiA i inne)
12. POZYSKIWANIE SPONSORÓW
13. Renegocjacje z ośrodkiem....
14. Organizacja Konkursów (planowanie, jak, kto, gdzie?)
15. POZYSKIWANIE SPONSORÓW
16. Renegocjacje z ośrodkiem....
17. POZYSKIWANIE SPONSORÓW

czy pisałem może o pozyskiwaniu sponsorów i renegocjacjach z ośrodkiem?

I tak dalej i tak dalej....

Roboty masa...

Jak macie 4ch chętnych, to pisać do czarnuchów, oni nie gryzą....
i...
DO DZIEŁA i POWODZENIA
oraz...
Moje najszczersze kondolencje....
itd...

i sory ale taka prawda na forum zlot cacy wszystko cacy oj oj a na zlocie to to źle tamto źle nie zajmują się nami tylko sami sobie chodzimy...
mkm napisał/a:
Jasne, że lepiej.
Jeszcze lepiej podstawić lawety, żeby zawiozły na miejsce.

nie czepiaj się ok?
mkm napisał/a:
Kasa, śniegu kasa...

i
mjsystem napisał/a:
Szuwar znajdź sponsora na 12.000-15.000 zł i zlot zorganizuje profesjonalna firma. :?

kasa no cóż ile było aut na wawrzce?
niech każdy rzuci stówę i macie po problemie ale nie bo po co forum też czarni sami utrzymują... łapy co do tego opadają.
na gotowe każdy chce przyjść...
powiecie "stówe chcą jeszce od nas za wjazd na ośrodek to zdzierstwo" to niech każdy sobie to przeliczy na skalę roczną i więcej niektórzy wydają na fajki...

mkm napisał/a:
Wawrzkowizna jest ok, ale chyba trzeba im dać trochę zatęsknić za nami :wink: .

hmm...
nysa też odpoczywa prawda??? i miasto przychylne bo to juz jest event a nie popierdółka

szuwar napisał/a:
Sami organizujemy .... i narzekamy, że nie mamy zlotu, po cóż robić z siebie męczennika.

o to to i już Cię chłopie lubię :partyman:
patrz definicja trzeźwości Śniega Maniek i Forest Świadkami

Cytat:
he he i coroczny cyrk trwa nadal...

szuwar napisał/a:
bo jakoś nikt nie kwapi się z podjęciem decyzji gdzie będzie impreza ....

jakie gdzie jakie gdzie nie ma kto bo za organizacje i poszukiwania zabieramy się po zlocie... a taki temat powinien być założony w lipcu...

masa napisał/a:
mkm napisał/a:

Owszem. Jeżeli co rok są inni organizatorzy to tak właśnie jest. Wyraziliśmy chęć organizacji i dla mnie będzie to pierwszy zlot który mógłbym zorganizować.

i

mkm napisał/a:
masa, wiesz o co mi chodzi... organizatorzy z lat poprzednich zawsze chętnie służyli radą i pomocą.
Cofnij się jedną stronę i zobacz jaki był odzew na proste pytanie i wymienienie nicków w formie pytającej dotyczącej organizatorów.

tak i wykupmy sobie abonamenty z xxxxxxx ilością minut żeby dzwonić o wszystko...

moje zdnie jest takie zlecić opłatę abonamentową dla czerwonych i zielonych ( czarni utrzymuja forum i im wystarczy z tym cyrku) na forum w wysokości 5 zyla na miesiąc
(12 x 5 = 60 [jakby ktoś miał problem]) i tylko oni mogą wjechać na teren osrodka i oni mogą dostać pakiety startowe w myśl płacisz masz coś w zamian ( brelok [swoją drogą super] kubek, długopis i smycz miały jakieś trzy dychy wartości drugie 30 to "opłata" za strzeżony parking, wytłumaczenie dla tych którzy się czepiają na co idą pieniądze...

i w taki sposób zostaną tylko naprawdę zainteresowani ludzie zlotem którzy z automatu będą chcieli jechać na zlot

i ciekawe czy przypadkiem na naszym zlocie nie mógłby wystąpić ktoś chociaż trochę sławny jako atrakcja wieczoru...
bo kasy będzie np 20000 i wtedy my sponsorzy i mamy mega imprezę. Jeden rok, drugi, trzeci
medialnie ciśniemy imprezę każdy kojarzy miasto i sponsorzy sami pukają do nas, a nie odwrotnie, wtedy MMC będzie dumne, że jest z nami od początku... proponuje o tym pomyśleć a nie co roku brać nabijać posty kto będzie organizatorem...

Juiceman - 23-09-2012, 00:20

Widzisz i nie grzmisz...
sniegu masz konto od 02-08-2008 z tego co widzę, a łaskawie nawet się nie zainteresowałeś i nie zadałeś sobie trudu aby dowiedzieć się czemu ten klub nie posiada żadnych składek oraz czemu konto na datki zostało zlikwidowane. Więc proszę nie pisz takich herezji jak:
sniegu napisał/a:

kasa no cóż ile było aut na wawrzce?
niech każdy rzuci stówę i macie po problemie ale nie bo po co forum też czarni sami utrzymują... łapy co do tego opadają.
na gotowe każdy chce przyjść...
powiecie "stówe chcą jeszce od nas za wjazd na ośrodek to zdzierstwo" to niech każdy sobie to przeliczy na skalę roczną i więcej niektórzy wydają na fajki...

czy
sniegu napisał/a:

tak i wykupmy sobie abonamenty z xxxxxxx ilością minut żeby dzwonić o wszystko...

moje zdnie jest takie zlecić opłatę abonamentową dla czerwonych i zielonych ( czarni utrzymuja forum i im wystarczy z tym cyrku) na forum w wysokości 5 zyla na miesiąc
(12 x 5 = 60 [jakby ktoś miał problem]) i tylko oni mogą wjechać na teren osrodka i oni mogą dostać pakiety startowe w myśl płacisz masz coś w zamian ( brelok [swoją drogą super] kubek, długopis i smycz miały jakieś trzy dychy wartości drugie 30 to "opłata" za strzeżony parking, wytłumaczenie dla tych którzy się czepiają na co idą pieniądze...

i w taki sposób zostaną tylko naprawdę zainteresowani ludzie zlotem którzy z automatu będą chcieli jechać na zlot

rozumiem Twoje oburzenie, ale sprawdź na początku czemu tak jest, a nie osądzaj ok :wink: :?:

sniegu - 23-09-2012, 00:43

zadałeś sobie trud Juiceman i sprawdziłeś od kiedy mam konto super, tylko nie podejrzewasz że ktoś jest na forum dłużej nawet niż ty i dłużej je obserwuje, a ilości postów nie traktuje jako siły przekazu...
Z tego co wiem to forum / klub przyjazny dla użytkownika, brak reklam, spamu opłat i inne tego typu, zamiast tego kto chce puszcza kasę na mitsumaniaki dzieciom i BRAWO popieram!!!!

no ale to się ogarnijmy, albo nikt nie marudzi, że zlot był ... jaki był bądź, że nie ma organizatorów / ośrodka bo to jest chore! i wtedy nie ma opłat, albo coś zmieniamy i zlot mitsubishi to wydarzenie na miarę VAG-a i parking na wawrzce stanie się dla nas mały i trzeba będzie parkować poza ośrodkiem a sponsorzy będą mieć swoje stanowiska gdzie tylko się da ciekawe czy wtedy też będzie problem żeby wawrzka zamknęła dla nas ośrodek???

Pisze to co myśle, a nie klepie po ramionach...

mkm - 23-09-2012, 00:50

sniegu napisał/a:
i parking na wawrzce stanie się dla nas mały i trzeba będzie parkować poza ośrodkiem a sponsorzy będą mieć swoje stanowiska gdzie tylko się da ciekawe czy wtedy też będzie problem żeby wawrzka zamknęła dla nas ośrodek???

Wtedy włączą nocną taryfę i ceny będą x2.
Też jest to dla mnie dziwne, ale niestety. Nie zależy im na tym, żebyśmy byli stałymi bywalcami tego ośrodka.

sniegu - 23-09-2012, 00:51

ps. nie popieram niemieckiej technologii aut czy czegoś tam z nami bo niema z czym:D
Morfi - 23-09-2012, 00:52

sniegu, ty chyba nie masz pojęcia o co w tym chodzi?
Tyle lat ba forum a piszesz jak nowo przyjęty.
Co roku miał organizować inny region. Aby też można było spotykać się w róznych rejonach.
Są zasady dawno ustalone więc nie mieszaj.
A to, że wiekszość chce przyjechać na gotowe to inna sprawa :P i też mnie to denerwuje.

sniegu - 23-09-2012, 00:54

mkm napisał/a:

Wtedy włączą nocną taryfę i ceny będą x2.
Też jest to dla mnie dziwne, ale niestety. Nie zależy im na tym, żebyśmy byli stałymi bywalcami tego ośrodka.

no to konkret czego od nas chcą my chcemy cykliczną imprezę ośrodek staje się "sławny" reklamuje się na całą polskę ludziska polecają i przyjeżdżają no nie wiem
może chodzi o tą renegocjację warunków o której pisał forest może im to nie pasowało???

[ Dodano: 23-09-2012, 00:55 ]
Morfi sory, ale mam wrażenie że gdyby vendi emada i reszta się nie zgodziła to 10 mogłoby nie być...
bo z tego co pamietam chętnych w tamtym roku nie było

[ Dodano: 23-09-2012, 00:57 ]
rejony rejonami a Japany z tego co widać wszędzie za nami nie pojadą i co wtedy?

mkm - 23-09-2012, 00:59

sniegu napisał/a:
no to konkret czego od nas chcą

Kasy.

Blondi - 23-09-2012, 01:02

masa, jeżeli jestescie gotowi podjąc się organizacji to wsparcie się znajdzie tylko Wy musicie byc na 100% przekonani, że chcecie bo to ciężka robota a wycofac się nie można w polowie.

sniegu, tak jak napisał ci Przemo, popytaj starszych stażem, poczytaj troche. Czytanie nie boli.